Als u achterloopt met uw hypotheekbetalingen, of moeite heeft om deze te betalen, zijn er stappen die u kunt nemen om uitwinning te voorkomen. Neem eerst contact op met uw geldschieter en leg de situatie uit. Ze zijn misschien bereid om met u samen te werken om een betalingsplan op te stellen dat past bij uw budget. Als dat niet mogelijk is, zijn er overheidsprogramma’s beschikbaar die kunnen helpen. Het ministerie van Volkshuisvesting en Stedelijke Ontwikkeling (HUD) heeft een aantal programma’s die zijn ontworpen om huiseigenaren te helpen die hun huis dreigen te verliezen.

 

Het aantal wanbetalingen in hypotheken is ongekend hoog. Als u een van de vele mensen bent die moeite heeft met het betalen van uw hypotheek, volgen hier enkele stappen die u kunt nemen om u te helpen thuis te blijven.

Neem eerst contact op met uw kredietverstrekker en leg uw situatie uit. Vraag of ze met u kunnen samenwerken om een betalingsplan op te stellen dat past bij uw budget.

Als u uw hypotheeklasten niet kunt bijhouden, is het belangrijk om snel te handelen.

 

Als u uw hypotheek niet kunt betalen, zijn er een aantal stappen die u kunt nemen om de situatie te verhelpen. Neem eerst contact op met uw kredietverstrekker en leg de situatie uit. Zij kunnen mogelijk met u samenwerken om een betalingsplan of aangepaste hypotheek op te stellen waarmee u in uw huis kunt blijven wonen. U kunt ook proberen uw huis te verkopen, of een nieuwe baan vinden waarmee u financieel weer op de rails komt.