Hypotheekschuld is een veelvoorkomend type consumentenschuld in de Verenigde Staten. Een hypotheek is een lening die wordt gebruikt om een huis of ander onroerend goed te kopen. De lening wordt gedekt door het onroerend goed dat met de lening is gekocht. De meeste hypotheken hebben een looptijd van 30 jaar.

Als u de hypotheek na 30 jaar niet heeft afgelost, kunt u beslag leggen op de hypotheek. De geldschieter kan een rechtszaak aanspannen om het onroerend goed af te schermen als u meer dan 30 dagen geen betaling heeft gedaan. Als het onroerend goed wordt verkocht bij een executoriale verkoop, kan de geldschieter een veroordeling wegens gebreken tegen u krijgen voor het verschil tussen de verkoopprijs en het bedrag van de hypotheek.

De gemiddelde hypotheekbetaling is 700. Als u uw hypotheek na 30 jaar niet heeft afbetaald, zou u meer dan 210.000 aan rente hebben betaald. Om deze hoge kosten te vermijden, is het belangrijk om vooruit te plannen en extra af te betalen aan de hoofdsom van uw hypotheek.