Aflossingsvrije hypotheken worden een steeds populairdere optie voor huizenkopers, maar sommige experts waarschuwen dat ze op den duur een probleem kunnen vormen. Met aflossingsvrije hypotheken kunnen leners gedurende een bepaalde periode, meestal vijf tot zeven jaar, alleen de rente op hun lening betalen. Daarna moet de lener ook beginnen met het betalen van de hoofdsom.

Aflossingsvrije hypotheken bestaan al sinds het begin van de 19e eeuw en waren zeer populair tijdens de huizenbubbel van de jaren 2000. Er is echter een groeiende bezorgdheid dat aflossingsvrije hypotheken een probleem kunnen vormen voor de Amerikaanse economie.

Met aflossingsvrije hypotheken kunnen leners gedurende een bepaalde periode, meestal vijf tot zeven jaar, alleen de rente op hun leningen betalen. Nadat die periode is afgelopen, moeten de leners beginnen met het terugbetalen van de hoofdsom van hun leningen.

Aflossingsvrije hypotheken worden steeds populairder. Met dit type lening betaalt u alleen de rente op uw hypotheek voor een bepaalde periode, meestal vijf of tien jaar. Aan het einde van die periode moet u ook beginnen met het afbetalen van de hoofdsom. Hoewel dit misschien veel klinkt, zijn er enkele potentiƫle problemen met aflossingsvrije hypotheken.