Zwitserleven: spaarrekening met hoge rente

Zwitserleven biedt u in 2017 een mooie spaarrente op een nieuwe spaarrekening van 0,45%, wat hoger is dan de drie grootste banken. Als je Zwitserleven alleen kende van bekendheid, lijfrenten en pensioenen en een kleine rente ontvangt van je bank, dan is het zeker de moeite waard om je spaargeld bij Zwitserleven (onderdeel van SNS Bank) te onderzoeken.

Nieuwe spaarrekening Zwitserleven

Momenteel bieden de meeste banken niet zo veel rente op sparen, maar er zijn wel degelijk banken die een hogere rente bieden dan andere. Veilige banken natuurlijk, want de minimumeis is dat de bank gedekt moet zijn door het depositogarantiestelsel van de Nederlandse bank. In ieder geval is € 100.000 van uw spaargeld gegarandeerd veilig. Voor de meesten van ons is dit voldoende garantie, en degenen met meer vermogen kunnen veilig sparen door hun spaargeld over verschillende banken te spreiden. Zwitserleven biedt nu ook spaarrekeningen aan via Zwitserleven Bank, de handelsnaam van SNS Bank. SNS banka is niet alleen een staatsbank, maar maakt ook deel uit van het depositogarantiestelsel.

Ik spaar bij Zwitserleven bank en SNS bank

Wie bij beide banken spaart, is maar één keer gegarandeerd tot € 100.000 per persoon, aangezien beide banken dezelfde bankvergunning delen, maar hoeveel garantie je wilt: beide banken zijn onderdeel van de Nederlandse staat. Spaar je al bij SNS Bank, dan is er niet meteen een reden om over te stappen. Spaar je bij een andere bank, dan kan de hoge spaarrente je ertoe aanzetten om een ​​spaarrekening te openen bij Zwitserleven Bank.

Welke spaarrekening Zwitserleven?

U kunt op drie manieren besparen op Zwitserleven:

Kies je voor een online spaarrekening, dan is je geld altijd vrij opneembaar en kun je geld storten en opnemen wanneer je maar wilt. Je kunt niet in de minnen zitten, maar verder zijn er geen omstandigheden die je spaargedrag zouden beperken. Geen verplichte stortingen of opnames, maar een variabele rente. De rente is 0,55% en staat aan de top van de spaarmarkt. U ontvangt rente in januari.

Maandelijks Sparen vereist dat u maandelijks tussen € 100 en € 1.000 spaart en levert een hogere rente op van 0,45%. Wil je een paar maanden minder sparen, dan kan dat in overleg met de bank en mag een groot bedrag ineens. De rente wordt toegevoegd in januari.

U kunt slechts 10 jaar een deposito opbouwen met een vast spaarpercentage van 0,8%. Kenmerkend voor een spaardeposito is over het algemeen dat u gedurende de looptijd niet bij uw geld kunt. Kies je ervoor om te sparen op een inleg, dan moet je er zeker van zijn dat je het geld niet op korte termijn nodig hebt. Bij Zwitserleven is het mogelijk om eerder spaargeld op te nemen, maar dat kost geld. De bank rekent 1,25% per jaar niet afgerond tot een maximum van 4,5%. Als u uw deposito binnen een jaar opzegt, betaalt u ook rente over het saldo omdat de boete hoger is dan de opgebouwde spaarrente, maar na ongeveer twee jaar is dit saldo positief, ook als u vervroegd opzegt. Als u uw geld tien jaar laat staan, krijgt u alle jaren 0,8% rente over uw spaargeld.

Opslag in SNS-bank

De verschillen met sparen bij SNS Bank zelf zijn niet zo groot als in januari 2017:

soort spaarrekening Zwitserleven Bank SNS Bank
internet besparingen 0,45% rente. 0,45% rente.
maandelijkse besparingen 0,6% rente;
maandelijkse storting van 100 tot 1000 euro.
0,6% rente;
maandelijkse storting van € 50 tot € 500;
Hier wordt het maxi-sparen genoemd.
spaar een aanbetaling 10-jarige deposito met 0,8% rente. optionele storting van 1 jaar tot 10 jaar met spaarrente tot 0,8%.

Het is aan jou of het iets voor jou is. In ieder geval zijn de rentetarieven bij de grootbanken in de meeste gevallen veel lager.

Lees verder