Zwart geld of de hoogste spaarrente van Nederland

Zwart geld op een buitenlandse rekening mag niet en ook in 2022 wordt het controleren hiervan een speerpunt van de Belastingdienst. Nu het bankgeheim over de hele wereld vervaagt en de inkeerregeling boetevrij afloopt, staan ​​veel mensen met zwart geld voor de keuze wat ze met hun spaargeld in het buitenland moeten doen. Vergelijk deze tarieven met de hoogste actuele spaartarieven in ons land. Ook in ons land is het mogelijk om met een prettige spaarrente te sparen, als u de actuele spaarrente goed volgt.

Zwart geld in het buitenland

Zwart geld, belastingontduiking mag in Nederland

Er is een groot verschil tussen belastingontwijking en belastingontduiking. Belastingontduiking mag, belastingontduiking niet. Belastingontwijking gebeurt via allerlei slimme belastingstructuren, zoals het gebruik van een trust. Door te vermijden hebben we het over zwart geld.

Vermijd vertrouwen en belasting

Een trust is een populaire vorm van belastingontwijking. Denk aan prinses Christina met haar trusts in Guernsey, de prachtige Kanaaleilanden die bekend staan ​​om zijn belastingklimaat. Een trust is gewoon een handige constructie waarbij u, als oprichter van de trust, uw verborgen vermogen overdraagt ​​aan de trustee. Vervolgens stemt u met de beheerder af hoe zij uw vermogen moeten beheren. Een trust is een bekende oplossing voor mensen die behoorlijk wat geld hebben, al is de wetgeving hier strenger geworden.

Vrijwillige openbaarmakingsregeling en zwart geld

Met de Vrijwillige Black Money Disclosure Scheme kunt u vrijwillig aangifte doen bij de belastingdienst zonder een extra boete te betalen. Daarna moet u belasting betalen, maar zonder extra boetes. Aanzienlijk verhoogde boete voor zwart geld. Een paar voorbeeldberekeningen voor deze fors hogere boete voor zwart geld zullen dit verklaren. De regeling voor vrijwillige openbaarmaking van zwart geld in het buitenland is in 2020 beëindigd.

Besparingen in België en Duitsland

Nogal wat Nederlanders sparen in omringende landen. België is bijvoorbeeld populair vanwege het bankgeheim. Maar nu het bankgeheim op veel plaatsen is ingestort, nemen veel Nederlanders geld op van hun spaarrekeningen in Duitsland en België. Tot 2010 was uw geld veilig genoeg in België. U heeft de roerende voorheffing betaald en dat is alles. Maar nu het bankgeheim in België verandert, kunnen uw Belgische tegoeden als zwart geld worden beschouwd zodra Belgische banken hun gegevens aan onze belastingdienst overhandigen. Dit geldt ook voor Luxemburg en enkele andere landen.

De hoogste rente op sparen in Nederland of beleggen

De vraag wat u moet doen met uw uit het buitenland ingezameld geld. U kunt bijvoorbeeld uw geld zetten in Nederland met de hoogste spaarrente. Zolang de ECB de rente laag houdt, zal de spaarrente ook niet hoog zijn. Een spaarrekening geeft een hogere rente dan sparen. Beleggen kan natuurlijk ook, maar het brengt meer risico met zich mee.

Belastingadvies zwart geld

Een andere optie is om goed belastingadvies in te winnen. Er zijn talloze manieren om belastingen te ontwijken. Een goede gids kan je de routes laten zien. Daarnaast zijn er nog veel belastingparadijzen in de wereld waar je geld nog wacht.

Wat kun je doen met zwart geld in 2022?

Dus als je geld op een buitenlandse rekening hebt staan, kun je het beste de knoppen tellen:

  1. Bereken hoeveel het u aan belastingen gaat kosten als u nu betaalt.
  2. Win fiscaal advies in over fiscaal vriendelijke constructies en wacht niet lang.

Slot

Het draait naar binnen en keert terug naar Nederland. Het zal het geld opnemen en een andere belastingstructuur kiezen. Maar wat je ook doet, de schatkisten in veel landen zijn leeg en de jacht op zwart geld lijkt alleen maar te intensiveren. Nederland kende tot 1 juli 2014 nog een tijdelijke amnestieregeling, in feite een vorm van witwassen met hulp van de Belastingdienst, maar dat behoort nu tot het verleden. Iedereen die in 2022 wordt betrapt, riskeert een hoge boete.

Lees verder