Zorgeloos besparen van 1000 euro

Sparen is niet altijd makkelijk. Je zet niet elke maand een behoorlijk bedrag weg zonder het in je portemonnee te voelen. Sparen kan slimmer en makkelijker als je de tijd hebt. Maak een spaarplan en spaar elke dag of week een klein bedrag dat later kan uitgroeien tot een grote pot geld. Zet opzij wat u zich kunt veroorloven te verliezen en onthoud om te blijven leven.

Stel een spaardoel in

Sparen zonder opgemerkt te worden is altijd leuk. U hoeft uw levensstijl niet drastisch te veranderen om dit te doen. Het is gemakkelijk om een ​​doel te maken om voor te sparen. Een vakantie of een duur item dat je wilt kopen. Je kunt natuurlijk ook een bedrag als 1000 euro als doel gebruiken. Hiermee kun je later altijd nog beslissen waar je het op dat moment aan wilt besteden.

Hoe lang ben je van plan te sparen?

Wil je ongemerkt sparen, dan vliegt de euro niet op je spaarrekening. Dit is natuurlijk ook logisch, want je levensstijl mag natuurlijk niet te veel verslechteren. In één keer € 1000 sparen kan een verkeerd effect hebben op het lopende saldo op de betaalrekening voor vaste lasten. Het is belangrijk om een ​​tijdsbestek voor je doel te stellen, want een vakantie kost meer tijd dan een nieuw horloge voor een paar honderd euro. Als je snel een nieuwe aankoop moet doen, is deze manier van sparen niet handig. Je moet er tijd voor maken.

Spaar elke week een beetje

Als je elke week aan van alles en nog wat uitgeeft, kun je net zo goed wat op een spaarrekening zetten. Als het kleine bedragen zijn, is sparen echt niet zo moeilijk. Als je bijvoorbeeld elke dag een bedrag van €2 op je rekening stort, zul je zien dat je aan het einde van het jaar zo’n €730 opbrengt. En dus kan het op verschillende manieren met verschillende hoeveelheden. Afhankelijk van uw spaardoel.

Maak een spaarplan voor jezelf

Om je doel te bereiken, heb je een plan nodig waar je je aan kunt houden. Wil je bijvoorbeeld 1.000 euro per jaar sparen, dan hoef je maar 83 euro per maand te sparen. Dit is ongeveer € 2,75 per dag. Het kan gemakkelijk worden gemist in uw huishoudelijke portemonnee. Als het te veel is voor een dag, kun je de duur altijd aanpassen, helemaal naar jouw voorkeur.

Start met sparen

Sparen kan op verschillende manieren. Het is altijd handig om naast uw reguliere betaalrekening(en) ook een internetspaarrekening te openen. U kunt elke dag, week of maand een vast bedrag overboeken naar uw spaarrekening. Je kunt het zo instellen dat je er geen omkijken meer naar hebt. U kunt natuurlijk ook gewoon het geld (munten) opzij zetten en elke maand op de bank storten en vervolgens overboeken naar uw spaarrekening. Het belangrijkste is dat het onopgemerkt blijft en dat je het niet te veel voelt in je portemonnee.

doorgaan met je leven

Het belangrijkste is en blijft dat je het geld dat je kunt besparen spaart en dat het onopgemerkt blijft. Als je alles automatisch hebt ingesteld met je internetspaarrekening, kun je je leven leiden. Na verloop van tijd zie je wat erop staat. Na verloop van tijd is je doel bereikt en kun je nog meer van je leven genieten.

Lees verder