Zo verdient iedereen net zo snel en gemakkelijk als water

De eenvoudigste manier om huishoudgeld te besparen, is door verstandig gebruik te maken van de financiële mogelijkheden van kraanwater. Met goedkoop gezond drinkwater kan er geld verdiend worden als water. Ook is het goed voor de conditie en gezondheid van gezinsleden als je limonades en frisdranken met water halveert. Dit voorkomt ongezonde dikke kinderen. Maar het is ook een gemakkelijk te onderhouden methode voor gewichtsverlies voor volwassenen.

Geld is als water

Het principe van sparen via de kraan is gebaseerd op het verantwoorde product van vloeibaar eten, drinken, zeep, etc. verdunning met dit gezonde kraanwater. Zodat noch de kwaliteit, noch de smaak van het voedsel wordt verminderd. Deze inventieve manier van besparen heeft als bijkomend voordeel dat we ook een veel betere dosis krijgen van het gezonde water dat we nodig hebben.

Frisdranken, vanaf nu: “drie krijgen twee betalen”

Veel frisdranken zijn vaak te zoet door de toegevoegde ongezonde witte suiker. Je kunt dus vaak 1 pak water toevoegen aan 2 of 3 pakken frisdrank zonder de smaak aan te tasten. Een frisdrank is net iets minder zoet, dus vaak lekkerder en in ieder geval gezonder. Dit kan in de zomer aanzienlijke besparingen voor het gezin betekenen. Dus als je de volgende keer een lege verpakking bewaart, kan je met 2 nieuwe verpakkingen maar liefst 3 volle pakken lekker fris maken. Het spreekt voor zich dat pure vruchtensappen ook verdund kunnen worden, bijvoorbeeld als u midden in de zomer een kinderfeestje geeft en de dorst van de kinderen niet gestild is. Je kunt trouwens ook water in de vorm van ijsblokjes toevoegen aan cola of andere frisdrank. Deze spaartruc wordt ook in de horeca toegepast.

Zuivelproducten

Waarom dure drinkyoghurt kopen als je gemakkelijk zelf drinkyoghurt kunt maken door gewone dikke vruchtenyoghurt te verdunnen met water. Het zal je verbazen dat de smaak bijna hetzelfde blijft als dikke yoghurt. Dus hier is ook de voordeelformule: ontvang 3 loonstrookjes. Maar ook al verdun je met water alleen het laatste beetje plakt aan de binnenkant van de verpakking en wordt meestal met de lege verpakking weggegooid. Dan betekent dat minimaal één extra gratis glas heerlijke drinkyoghurt die anders in de prullenbak belandt.

ei vla

Bovenstaande tips gelden in meer of mindere mate ook voor andere zuivelproducten, zoals vla. Meng de custard met water tot een drinkbare custard. Je zult versteld staan ​​hoe goed de smaak is. En zo heb je een lekkere, gezonde, voedzame en goedkope frisdrank voor de kids, maar ook voor jezelf.

Appelmoes en jam

Het is ook niet erg om het laatste beetje uit de pot of verpakking te krijgen door het te verdunnen met water. Zo krijg je alle voeding waarvoor je betaald hebt, plus de gezonde dosis water die je nodig hebt in de vorm van gratis appelsap. En gooi de lege jampot voortaan niet meteen weg, maar spoel hem eerst om met water om een ​​glaasje heerlijk (gember)sap te krijgen.

Verse sinaasappelen

Bij het persen van sinaasappels blijven niet alleen de zaden in de pers, maar ook veel vruchtvlees met sap. Leeg de zeef daarom niet meteen in de prullenbak, maar giet er eerst een glas water overheen zodat het resterende sap en vruchtvlees in de sapcontainer kan. Giet na het persen van 2 sinaasappels een glas water over de resterende pulp. En je hebt altijd één sinaasappel gratis.

Chocolade drankje

Als je cacaopoeder gebruikt voor de chocoladedrank, gebruik dan gewoon water in plaats van melk. Velen vinden het zelfs lekkerder dan melk. Ook gezond en goedkoper. Je bespaart al snel €2 op een heel pakje cacaopoeder

pannekoeken

Er is niets mis mee om ze 50% melk en 50% water te maken. De voedingswaarde is natuurlijk minder, maar als het een voorgerecht is of de crêpe als dessert bedoeld is, is het nog beter voor de lijn. Dus per portie pannenkoeken is uw spaargeld een halve liter melk.

vleessaus

Geniet langer van je kostbare jus door er minimaal een kwart van het water aan toe te voegen. Past in de lijn en net zo lekker.

Senseo koffiezetapparaat

U zult begrijpen dat de koffiepottenfabrikant u zoveel mogelijk van deze dingen wil verkopen. Daarom zijn de Senseo kopjes zo klein dat er vaker koffie nodig is. Maar niemand kan je dwingen om die kopjes eronder te zetten. Plaats daarom 2 grotere kopjes onder het apparaat. Als de machine de normale hoeveelheid heeft gebrouwen, wacht dan tot deze de juiste temperatuur heeft bereikt en druk nogmaals op de bijvulknop. Druk op tijd op de grote “uit” knop zodat de kopjes niet overlopen. Het resultaat is twee heerlijke
groot
koffiemokken waar je veel langer tevreden mee bent. Een variatie is dat je een grote mok onder de machine plaatst en op de tweekops-knop drukt terwijl er maar één koffiecapsule in zit.

pindakaas

Niet echt op dit lijstje, maar pindakaas kan veel smeuïger gemaakt worden met een beetje (salade)olie. Je smeert er veel meer boterhammen mee.

Water met wijn

Vaak willen we geen compromissen sluiten. Maar er zijn uitzonderingen: Weinschorle is een veel voorkomende drank in Duitsland. Het is een witte wijn met sprudelwasser, een soort Spa-rood (water met toegevoegde CO2).

Een gezin van 4 bespaart veel geld op voedselkosten door consequent deze spaarmethode toe te passen. In het begin is het even wennen en hoef je je omgeving niet in detail te vertellen. Maar als je het eenmaal onder de knie hebt, kun je er met volle teugen van genieten. Want stel je eens voor: elke keer dat je verantwoord water toevoegt aan producten, stromen er euro’s uit de kraan. Terwijl je gezonder leeft!

De fabrikant laat je duur betalen voor water

Al die dure zogenaamde light producten bevatten ook nog eens veel water. Omdat bijvoorbeeld dergelijke bak- en braadproducten vaak in de pan spatten. Simpelweg omdat het bestaande water eruit spat terwijl het kookt. En geef veel geld uit aan producten waarbij het originele smeermiddel is vervangen door gewoon water! Je kunt het zelf beter en goedkoper doen.

Shampoo en andere cosmetica

Het kan gemakkelijk worden verdund met 30% water. Giet de helft van een volle fles in een lege shampoofles en verdun. Geldt ook voor vloeibare zeep in handpompen.

Lees verder