Zo organiseer je als vereniging een winstgevende rommelmarkt

U kunt extra geld verdienen voor uw club, vereniging of goede doel door gebruik te maken van een rommelmarkt. Maar zo’n rommelmarkt organiseren lijkt makkelijker dan het is. Een positief financieel resultaat bereik je alleen als je de rommelmarkt goed organiseert en uitkijkt voor typische fouten. En of er voldoende vrijwilligers bereid zijn hun schouders te rollen om zo’n vlooienmarkt te creëren. Bijvoorbeeld op het gebied van incasso, boekhouding, verkoop, boekhouding en afvoer van onverkochte artikelen. Maar om voldoende klanten aan te trekken, heb je ook tijdige reclame nodig, zoals flyers, billboards, krantenartikelen.

Er is altijd geld nodig

Verenigingen, clubs, goede doelen en vrijwilligersorganisaties komen altijd geld tekort. Het is niet altijd mogelijk om het financiële gat te dichten door de premie te verhogen. Je moet er ook voor zorgen dat leden vertrekken vanwege te veel investeringen. Een manier om extra geld te verdienen is door een rommelmarkt te organiseren, vaak in het weekend. Welke aandachtspunten en succesfactoren er toe doen.

Voorbereidingsperiode

Allereerst moet je natuurlijk een geschikte verkoopplaats vinden voor de rommelmarkt, de huurkosten zijn betaalbaar en de bereikbaarheid is goed. Want niet alleen kopers moeten het adres gemakkelijk kunnen bereiken, maar dit geldt ook voor de aan- en afvoer van de te koop aangeboden artikelen. Een clubhuis, buurthuis, school of sportschool met voldoende parkeergelegenheid is dus snel geregeld. Een kofferbakmarkt is tegenwoordig ook een optie, maar als het buiten is, moet het klimaat meewerken.

Publiciteit

Succes hangt samen met of valt samen met goede publiciteit om voldoende voorraad te krijgen en geïnteresseerde klanten aan te trekken. Daarom moeten folders van deur tot deur worden verspreid, moeten persberichten worden uitgegeven, moeten posters en posters ruim van tevoren worden gemaakt. Enkele dagen van tevoren kunnen regenbestendige reclameborden in de buurt of in het dorp worden geplaatst. De nodige reclame kan ook op internet worden gedaan, bijvoorbeeld op Facebook of op uw website.

Personeelsplanning

Het is belangrijk dat er voldoende medewerkers worden ingepland voor het aanleveren en regelen van onverkochte spullen, voor verkoop en ook voor afhaling. Maar ook de insider en de verkoop van de voordelige drankjes vragen om mankracht. Hiervoor zijn minimaal 20 personen nodig, al dan niet parttime.

Opslag en opslag van goederen

Handig voor het verzamelen van spullen die bij mensen thuis in het dorp worden aangeboden. Ideaal is een kleine huurauto die de dag ervoor bij de mensen thuis spullen ophaalt. Zorg ervoor dat flyers en persberichten die u verspreidt een optie voor het ophalen van telefoonnummers bevatten.

De dag zelf

Zorg voor een overzichtelijke en overzichtelijke inrichting van de verkoopruimte, inclusief stands met:

Bedenk een insider voor de verkopers zodat ze de verkoopstand niet hoeven te verlaten. Houd er ook rekening mee dat er van tijd tot tijd contant geld wordt opgehaald bij leveranciers.

Loterij of rad van avontuur

Je kunt extra inkomsten verdienen door loten te verkopen met kans op mooie prijzen. Houd er rekening mee dat u de wet niet overtreedt, aangezien u officieel een vergunning van de lokale overheid nodig heeft.

Aan het einde van de dag

Als iedereen moe en voldaan is, is er nog veel werk aan de winkel.

Na

Maak de resultaten van de dag bekend en bedank iedereen voor hun inzet.€