Zo lease je een auto in 2020

Ook in 2020 kan autoleasing heel aantrekkelijk zijn. Let op het toevoegen van een leaseauto aan je inkomen als je niet alleen zakelijk rijdt, maar let ook op de vorm van leasen. Nieuw in 2020 is de categorie duurdere leaseauto’s met een plug-in U betaalt fiscaal meer als de auto boven de 45.000 euro is. De bijtelling van een elektrische leaseauto is 4%, wat afwijkt van de cataloguswaarde. Denk aan aanvullende regels als je wilt reizen en ontspannen met een huurauto. Shortlease is de meest flexibele vorm van leasing.

Goedkoop auto leasen in 2020

Zakelijke leasing

Iedereen die als werkgever auto’s leaset, kan kiezen uit meerdere vormen van leasen. De volledigheid van het pakket bepaalt de kostprijs voor de werkgever. De werknemer dient met de werkgever afspraken te maken over zijn bijdrage aan de bedrijfsvoering. Deze bijdrage kan ook gelijk zijn aan nul.

Bepaalde huurvoorwaarden

Enkele voorwaarden van de huurovereenkomst zijn:

Autoleasing: drie soorten leasing

Er zijn grofweg drie soorten autoleasing. Het verschil zit hem in de mate waarin het verhuurbedrijf taken van jou als ondernemer overneemt:

  1. Volledige operationele lease;
  2. Netto operationele lease;
  3. Financiële lease.

Volledige operationele leasekosten

Zoals de naam al doet vermoeden, worden al je taken uit handen genomen. Alle autokosten worden vooraf bepaald. Je betaalt alles in één vast maandbedrag zodat je vooraf weet waar je financieel aan toe bent gedurende de looptijd van het leasecontract. Het eigendom van de auto, evenals het volledige rijden met de auto, is in handen van de leasemaatschappij. Dit betekent dat bij een volledige operational lease de volgende kosten niet op uw factuur worden opgenomen:

Denk daarbij goed na over hoe al deze zaken in het contract zijn verwoord. Soms is de brandstof echt voor uw rekening. Het is een one-stop-aanpak waarbij alles in één keer wordt gedaan. De auto is gekocht door een leasemaatschappij en staat dus niet op uw balans. Daarnaast staan ​​de auto en het kenteken op naam van de leasemaatschappij. Spreek ook een voor u gunstige contractduur af en geef aan dat de huurovereenkomst tussentijds kan worden beëindigd.

Netto operationele lease

Met een netto operationele lease houdt u een aantal zaken in eigen hand:

De leasemaatschappij treedt op als financier van uw auto en zorgt voor de afschrijving. De auto is gekocht door een leasemaatschappij. U kunt zelf kiezen of u de auto en het kenteken op uw naam of op naam van de leasemaatschappij wilt laten staan. U heeft de mogelijkheid om de auto aan het einde van het contract over te nemen tegen een vooraf afgesproken prijs. Het contract kan normaal gesproken niet tussentijds worden opgezegd.

Financiële leasing

Dit is de meest voorkomende vorm van leasen. Het bedrijf verstrekt financiering via Huurkoop, een persoonlijke lening met een auto als onderpand. De auto en het kenteken staan ​​op uw naam. U betaalt terug in maandelijkse termijnen. De looptijd is minimaal 12 maanden en maximaal vijf jaar.

korte termijn verhuur

Kortlopend leasen zorgt ervoor dat u geen lange contracten aangaat, maar altijd mobiel bent zodra u dat wilt. Meestal is dit een maandcontract. Gebruik het op vakantie of voor een kortere periode. Dat betekent alle voordelen van leasen, flexibel en goedkoop.

Waar is het voordeel?

Welke u kiest, hangt af van uw persoonlijke situatie. Als je het volledig wilt uitbesteden, ga dan voor de meest uitgebreide optie, die ook de duurste is. Het heeft veel voordelen, waaronder allerlei administratieve. Bovendien staat de auto niet op de balans van het bedrijf. Welke optie je ook kiest, het is altijd een goed idee om meerdere offertes aan te vragen bij meerdere bedrijven. Met name de in rekening gebrachte rente kan enigszins variëren. Denk ook aan de belastingopslag, aangezien de Belastingdienst leaseauto’s steeds vaker controleert op het aantal gereden privékilometers, en dat kan behoorlijk duur zijn.

Extra leaseauto

U kunt ook kiezen voor een aangifte niet-gebruik van de huurauto voor privédoeleinden om verhoging van het inkomen te voorkomen. Als u van uw werkgever een VGP-attest heeft gekregen, hoeft u de reis ook niet nauwkeurig bij te houden. Aanvullingen worden toegepast op degenen die ook privé rijden. vraagt ​​de medewerker. Sinds 2008 onderscheiden zich uiterst zuinige en milieuvriendelijke auto’s van andere auto’s. In 2019 is daar 4% bijgekomen voor bijzonder zuinige en milieuvriendelijke emissievrije auto’s. Maar als het een dure auto is, gaat Tesla’s EV-belasting in.

Belastingaftrek op de aankoopprijs van een leaseauto

Als een werknemer van het bedrijf een auto koopt, kan het deel in mindering worden gebracht op de belasting en in mindering worden gebracht op de aanvulling op het inkomen. Dit verwijst naar het deel dat u meer moet betalen dan de werkelijke waarde van de auto. Bijvoorbeeld omdat de auto te duur is geboekt en dus te weinig afschrijving heeft.

22% toeslag

De toeslag in 2019 wordt eenvoudiger, met een kleine toeslag (4%). Veel zakelijke auto’s hebben in 2019 en 2020 een toeslag van 22%:

Welke auto? Toeslag 2019 en 2020
elektrische auto’s 4%
semi-elektrische auto’s 22%
elke andere auto met CO2-uitstoot 22%

Het aanbod van elektrische auto’s zal in 2020 nog relatief beperkt zijn, evenals het aantal oplaadpunten in sommige delen van ons land.

Op vakantie gaan en reizen met een huurauto in 2020

Als u met uw huurauto op reis of vakantie wilt gaan, zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Zo kunnen de papieren van een leaseauto in het buitenland voor problemen zorgen, omdat de auto niet op naam van de bestuurder staat, maar op naam van de leasemaatschappij. Hetzelfde geldt voor aanrijdingen, want de politie wil heel graag weten wie de eigenaar van de auto is en dus wie verantwoordelijk is. Als je naar een land gaat dat geen deel uitmaakt van het Schengengebied, is het aan te raden om in het buitenland toestemming te vragen aan het verhuurbedrijf. Met deze machtiging verklaart u dat u, hoewel de auto van de leasemaatschappij is, het recht heeft om met de auto te rijden. Houd er ook rekening mee dat de leaseauto niet in alle landen even bekend is en dat de documentverificatie daardoor vertraging kan oplopen. Oost-Europa en vooral Turkije kunnen extra problemen opleveren. In Marokko is een vergunning verplicht. Vergeet de groene kaart niet. Houd er ook rekening mee dat het in veel landen verplicht is om een ​​veiligheidshesje, EHBO-doos en gevarendriehoek in de auto te hebben.

Buitenlandse vergunning voor autolease

Een vergunning in het buitenland moet aan een aantal regels voldoen. Het moet in ieder geval het volgende bevatten:

Slot

Veel keuze zou ik zeggen. En misschien is Think City iets voor jou. Autorijden is al duur genoeg.

Lees verder