Zilverprijs bij beleggen in zilver

Wat is de zilverprijs, grafiek en huidige prijs vandaag? Net als goud is zilver een edelmetaal waarvan de beschikbaarheid beperkt is. Zilver kan nog duurder worden. De prijs van zilver bleef tot het begin van de jaren zeventig vrijwel stabiel. De prijs van zilver is de afgelopen jaren flink gestegen. U kunt op verschillende manieren in zilver beleggen. Zilver in de mijnen, maar ook in zilverbaren tot en met kilobaren. Fysiek zilver kan online worden gekocht. De prijs van zilver heeft al alle records gebroken. Er is veel vraag naar zilver en de verwachting is dat de prijs van zilver ook in 2020 blijft stijgen door corona en veel onzekerheden in de markt.

Zilverprijs 2018

Zilver is het nieuwe goud: in 2010 bedroeg de prijsstijging maar liefst 75%.

Zilver wordt bijna nooit in zijn pure vorm gevonden. Het wordt meestal geassocieerd met andere metalen. Meer dan 40% van de zilverproductie in de wereld komt uit landen als China, Mexico en Peru. Mexico is de grootste producent van zilver. De wereldzilverreserves bedragen momenteel ongeveer 570.000 ton. Omdat de vraag naar zilver de zilverproductie overtreft, nemen deze wereldreserves in evenwicht af. De industrie is de belangrijkste gebruiker van zilver. Daarnaast wordt zilver veel gebruikt in sieraden en munten. Zilver is een goede geleider en wordt steeds vaker verkocht in elektrisch geleidende producten en elektronica. Als de huidige zilverconsumptie aanhoudt, zal er in de toekomst veel meer zilver moeten worden verwerkt. Anders wordt niet aan de vraag naar zilver voldaan. Wat deed 2012 met de zilverprijs?

Daarom investeren in zilver

In tegenstelling tot goud houden westerse centrale banken geen grote zilverreserves aan. Als de wereldeconomie herstelt, zal de vraag naar zilver blijven groeien. Tegelijkertijd neemt ook automatisch het aanbod van zilver af als de economie vertraagt. Zilver is een bijproduct van verschillende basismetalen en zal ook minder beschikbaar zijn in een economische neergang. In feite is er altijd opwaartse druk op de prijs van zilver. Deze schaarste aan zilver maakt zilver een populair onderwerp van speculatie. Het is goedkoper dan goud en de grote vraag naar zilver houdt de prijs lager. Hoewel zilver nooit de status van goud als gouden standaard heeft gehad, kan de prijs van het edelmetaal snel stijgen.

Zilverprijs in historisch perspectief, zilverwaarde, zilverprijstabel en grafiek

Het speculatieve karakter van zilver komt goed tot uiting in de zilverprijs per ounce. Zie hier de prijs van zilver in historisch perspectief:

Een verstandige investering voor degenen die instapten na de Grote Depressie van de jaren tachtig. Al zou het nog wel aangepast moeten worden voor de dollarkoers. Sinds 2007 is de zilverprijs duidelijk gestegen, maar zo nu en dan lijkt die te dalen, de schommelingen van de zilverprijs kunnen groot zijn. Kijk gewoon even:

Wat is de prijs van zilver vandaag in Amerikaanse dollars en per troy ounce tot en met 2013:

ik. 1994-2010

II. Zilverprijsoverzicht 2011 en 2012

III. Zilverprijs beoordeling 2013

De zilverprijs daalde immers met 38,5% in euro’s in 2013 en nog eens 9% in 2014.

Zilverprijs in 2015

Als de economie in 2015 herstelt, zal de zilverprijs naar verwachting in 2015 blijven stijgen na de grootste schokken in 2013 en 2014. Op 12 juni 2015 (halverwege het jaar) is de prijs van zilver $16 per troy ounce:

I. Zilverprijsoverzicht 2015

Zilverprijs in 2016 en 2017

De aandelenmarkt is begin 2016 turbulent en biedt kansen voor goud- en zilverprijzen:

II. Zilverprijs beoordeling 2016

III. Zilverprijs beoordeling 2017

Zoveel mogelijkheden.

Zilverprijs 2018

De vraag naar zilver is groot. De zilverprijs herstelde zich in 2017 en deze verwachtingen gelden ook voor 2018. Een goed begin in 2018 ($17):

Zilverprijs beoordeling 2018

Zilverprijs 2019

2019 was een turbulent jaar en de vraag naar zilver was groot. 2019 was een goed jaar voor de zilverprijs:

Zilverprijsoverzicht 2019 actueel

Zilverprijs 2020-2021

De prijs van zilver in 2020 begint op het niveau van 17,9 dollar en is daarmee in 2019 met 16% gestegen. 2020 lijkt erop dat er veel meer zal zijn als de hoogtepunten worden doorbroken. Corona maakt mensen onzeker, er wordt veel geld in het financiële systeem gepompt, zaken die de vraag naar edelmetalen sterk kunnen stimuleren. Het lijkt erop dat er nog meer in het vat zit voor 2021 (meer dan € 25 in mei 2021)

Zilverprijsoverzicht 2020 actueel

Hoe te beleggen in fysiek zilver

Welk zilver koop je? De zilvermarkt is een enigszins volatiele markt die nogal kan veranderen door speculatie en plotselinge crashes. U kunt fysiek zilver kopen in de vorm van kilobaren, zilveren munten, juwelen of gesmolten zilverbaren. Zilverbaren zijn relatief duur vanwege btw als je ze wilt verhandelen omdat je de hoge btw van 19% betaalt. Ook kunt u kiezen voor zilveren munten zoals de American Silver Eagle en de Canadian Maple Leaf. Deze zilveren munten zijn over de hele wereld bekend en gemakkelijk te verhandelen. Nog steeds wettig betaalmiddel, zijn zilveren munten relatief gemakkelijk te verkrijgen. Ook is zilver veel goedkoper dan goud en daarom veel gemakkelijker te kopen of aan te bieden als ruilmiddel, zelfs in moeilijke tijden. Er zijn ook allerlei beleggingsproducten beschikbaar om in zilver te beleggen, maar er zijn nog meer mogelijkheden om in grondstoffen te beleggen.

Slot

Er zijn aanzienlijke winstmogelijkheden in de zilvermarkt door alle soorten constructies. Het is belangrijk dat u op het juiste moment instapt en op het juiste moment uitstapt. Zo haalt u het meeste uit de zilverprijsontwikkelingen. In 2019 wordt een verdere stijging van de zilverprijs verwacht. De markten zijn onzeker en grondstoffen zoals zilver en goud zullen blijven stijgen. Er is meer zilver op aarde dan goud, maar zilver is vaak veel moeilijker te vinden terwijl de vraag naar zilver blijft stijgen. U kunt ook profiteren van grote koersschommelingen op de aandelenmarkt.

Lees verder