Zilver Wonen fonds koopt je huis

U kunt uw huis verkopen en er toch in wonen, niet alleen door het snel te verkopen, maar ook door het terug te verhuren. De beleggingsinstelling Zilver Wonen Fonds koopt huizen van Randstad-ouderen en geeft hen de mogelijkheid om in hun eigen huis te blijven wonen. Hoe werkt het? Want in de toekomst huren bewoners de woning tegen een scherpe huur. De eigenaar wordt dus huurder van zijn woning, hij hoeft niet te verhuizen, maar krijgt wel geld. Mooie kans als je genoeg overwaarde in huis hebt. Het is geen omgekeerde hypotheek of een hypotheek, wat is het? Wat zijn de voor- en nadelen van dit ontwerp?

Cashback bij je thuis Randstad

Betaal uw overwaarde belastingvrij af zonder een extra hypotheek af te sluiten

Vooral ouderen hebben een eigen woning die in de loop der jaren is afbetaald. Als gevolg hiervan heeft het huis overwaarde, maar het is ook overwaarde die niet kan worden verworven omdat het geld in stenen zit en daarom niet liquide is. Dan kunt u natuurlijk proberen uw huis te verkopen en vervolgens verhuizen naar een goedkopere woning of huurwoning. Tegelijkertijd verhuist niet iedereen graag naar een ander huis, dus het zou fijn zijn als u uw huis aan iemand zou kunnen verkopen op voorwaarde dat u het huis in de toekomst kunt verhuren. U krijgt geld in uw hand, blijft in uw woning wonen en heeft niet langer de onderhouds- en andere kosten van het eigenwoningbezit. In de praktijk lijkt dit mogelijk, bijvoorbeeld via het Zilver Wonen fonds. Je krijgt niet de volledige vraagprijs, maar je hoeft de woning niet meer te betalen (je wordt immers huurder) en je kunt blijven waar je bent. Bovendien krijg je geld in handen.

Wat is Stichting Zilver Wonen?

Stichting Zilver Wonen is een beleggingsinstelling. Dit zijn vastgoedbeleggers die bereid zijn uw woning tegen een redelijke prijs te kopen en vervolgens winst maken door de aangekochte woning aan u te verhuren. Deze stichting is gevestigd in Hellevoetsluis en opereert in de Randstad.

Welke woningen zijn geschikt?

De focus ligt op seniorenwoningen die:

Tot slot geldt dit altijd voor een eengezinswoning of appartement. Als de woningmarkt groot is en de vraag naar woningen groot is, kan uw woning een aanzienlijke overwaarde hebben.

Criteria voor Silver Life-fonds

Ook deze criteria zijn duidelijk. Een beleggingsfonds wil winst maken, en dan is het fijn als:

Waarom een ​​beleggingsfonds starten?

Zilver wonen biedt u 80% van de waarde van de woning, dit komt doordat u niet hoeft te verhuizen en in de toekomst alle kosten voor rekening van het fonds komen. Stichting Zilver Wonen verkoopt de woning pas als u de woning verlaat. Voor het Fonds gelden acquisitiekosten, voor het Fonds gelden onderhoudskosten, evenals bemiddelingskosten. Een ander voordeel is dat de verkoop snel geregeld kan worden en uw woning maandenlang niet te koop staat. Of dat voor jou aantrekkelijk genoeg is, is voor iedereen anders. Met het vrijgekomen geld kun je leuke dingen doen, maar in de toekomst zul je een scherpe huur moeten betalen. Of dit een nadeel is, verschilt van geval tot geval. Zorg ervoor dat vooraf duidelijk is hoeveel uw huur zal bedragen. Net als een landelijk opererend Nederlands vastgoedbedrijf, is ook dit fonds een instelling die in behoeften voorziet. Om extra geld uit uw woning te halen, is een alternatief om zelf een extra hypotheek af te sluiten of een deel van uw woning te verhuren. Maar dit zijn opties die veel ouderen niet willen. Dan lijkt verkopen en verhuren met een leaseback-structuur aantrekkelijker.

Randstad kapitaal verzilveren of niet?

Een lage hypotheek op een eigen woning is prettig omdat de maandlasten laag zijn. Velen betalen daarom ook extra af op de hypotheek. Iedereen die echter bang is om zijn huis te blijven onderhouden, geld wil sparen in plaats van zijn huis, niet wil verhuizen en niet het maximale hoeft te halen voor zijn huis, kan overwegen om te verkopen . uit zijn woning op voorwaarde dat hij de woning voortaan huurt. Als u een hoge prijs voor uw huis wilt krijgen en het niet erg vindt om te verhuizen, kunt u een makelaar zoeken en uw huis te koop aanbieden.

Lees verder