Zilver kopen en verkopen – zilverprijs

Geld verdienen met zilver kan heel eenvoudig zijn. Zilver kopen en verkopen is goede zaken doen. Oude zilveren en zilveren munten kunnen uit de kast worden gehaald en u kunt dit fysieke zilver tegen een hoge huidige zilverprijs en waarde verkopen door het te ruilen bij een juwelier of zilverkoper. De prijs van zilver breekt regelmatig records. Dit maakt het verkopen van zilver nog interessanter dan het verkopen van goud. De koopprijs van zilver bij aankoop door een juwelier is tegenwoordig hoog, net als de verkoopprijs van uw zilver. Dit zijn overigens dagprijzen, die elke dag kunnen veranderen.

De markt voor zilver is klein en de bankaandelen zijn klein

In vergelijking met de goudmarkt is de zilvermarkt klein. Zilvermijnen raken uitgeput en het wordt steeds duurder om nieuw zilver te delven. Daarnaast hebben centrale banken bijna geen zilver in hun reserves. De stijgende vraag en speculatie drijven de prijzen per ounce op. De inspanningen van de gebroeders Hunt in de jaren zeventig zijn bekend, maar ook nu gaan er geruchten dat sommige banken veel zilver kopen. Daarnaast neemt de vraag vanuit ontwikkelingslanden naar edele metalen zoals goud en zilver toe. Samen heeft dit gezorgd voor een enorme stijging van de zilverprijs.

De aankoopprijs van zilver als u uw zilver verkoopt en de prijs van zilver

Dit is ook het moment om thuis naar je zilveren bestek, zilveren munten en sieraden te kijken. Sommige mensen hebben ook zilverbaren in huis. Als u die zilver- en zilvertafel bijna nooit gebruikt, kunt u bij een juwelier, smelter of zilverkoper een goede prijs voor uw zilver krijgen. Houd er rekening mee dat als u in de krant een zilverprijs van € 25 per ounce leest, dat de prijs van puur zilver is. Je sieraden zullen nooit van puur zilver zijn, dus je moet de wiskunde doen. De berekening is afhankelijk van het zilvergehalte van wat u te koop heeft. Een forse stijging van de zilverprijs is mogelijk. Een stijging die zou kunnen voortduren zolang de wereldwijde onzekerheid en de vraag naar zilver toenemen.

Zilveren munten en zilverprijs

Iedereen die zilveren munten bezit, is prima, maar wie zilveren munten wil kopen, moet onthouden dat de btw 19% is. Bekende zilveren investeringsmunten zijn de Silver American Eagle, de Maple Leaf, de Australische Kookaburra en de Philharmonic. Deze zilveren munten zijn samengesteld uit 99,9% puur zilver en wegen 1 troy ounce of 31,103 gram puur zilver. Dit percentage puur zilver halen we niet met zilveren voorwerpen. In dat geval hebben we het over het type zilvergehalte.

Wat is het zilvergehalte bij aan- of verkoop?

Bovenstaande zilveren munten hebben ook een gouden variant met een goudgehalte van 99,9%. In tegenstelling tot goud wordt zilver geen karaat genoemd, maar zilver. Beide gevallen betekenen hetzelfde. Het is een indicatie van het percentage puur goud of puur zilver. In het geval van zilver ziet het er als volgt uit:

Verkoop nu zilver tegen een hoge prijs, let op de aankoopprijs

De prijs van zilver per gram is minder indrukwekkend dan de prijs van goud, maar het volume en het gewicht zijn veel groter. Heeft u gouden sieraden die 30 gram of meer wegen, dan heeft u mooie gouden sieraden met waarde. Maar bij volzilver bestek hebben we het vaak over een kilo gewicht, dat is al gauw 800 gram puur en fijn zilver. Het kan snel €1.000 of meer opleveren door te smelten en te handelen, afhankelijk van de zilverkoers van de dag. Daarom hebben edelmetaalsmelterijen het ook erg druk. Bestek dat je niet gebruikt en voor een goed bedrag verkoopt. Juweliers en kopers zien u graag en ook online zien we steeds meer belangstelling voor uw zilver.

Zilverprijsprognose

De goud- en zilverprijzen hebben veel ups en downs gekend. Als de Chinese economie niet instort, zullen zowel goud als zilver naar verwachting aanzienlijk stijgen, dus je kunt nog steeds goedkoop kopen. Houd er ook rekening mee dat de prijs van zilver vaak in dollars wordt genoteerd, terwijl de prijs in euro’s voor u belangrijk is. Hoe lager de euro, hoe meer euro’s u ontvangt. Over het algemeen wordt een verdere stijging van de grondstofprijzen en daarmee de zilver- en goudprijs verwacht.

Investeringen in zilver en goud

Investeren in zilver kan door fysiek zilver te kopen, te beleggen in trackers, zilvermijnen of certificaten. De papieren beleggingsmarkt presteert momenteel beter dan de fysieke beleggingsmarkt. Het verhoogt ook de prijs van zilver. Houd er rekening mee dat de zilvermarkt volatiel is en fysiek zilver onderworpen is aan btw. Deze btw moet u dan recupereren met de zilverwisselkoers. Bij papieren beleggingen met trackers of certificaten heeft u deze problemen niet. Vergeet ook niet om de prijs van goud goed in de gaten te houden, want dit is een manier om op het juiste moment veel geld te verdienen.€