Zilver: Amerikaanse Silver Eagle kopen en verkopen

Er kan goed geld worden verdiend met het kopen en verkopen van de American Silver Eagle. De munt is uitgegeven door de Amerikaanse overheid. Ze deed dit oorspronkelijk om haar zilveren voorraad terug te geven. Als gevolg hiervan daalde de prijs van zilver. Er worden ook speciale exemplaren van de munt uitgegeven voor verzamelaars. De Amerikaanse Silver Eagle is de afgelopen jaren een interessante belegging geweest voor zilverhandelaren.

De American Silver Eagle is een zilveren munt uitgegeven door de Amerikaanse overheid. De eerste munt verscheen op 24 november 1986 en werd geslagen bij de US Mint. De munt is gemaakt van puur zilver. Het ontwerp van de munt is gebaseerd op Adolph A. Weinman’s Walking Liberty. Dit ontwerp werd voor het eerst gebruikt op de halve dollarmunt die tussen 1916 en 1947 verscheen. Daarnaast staan ​​het woord “Freedom” en de zin “In God We Trust” aan de zijkant. De keerzijde is ontworpen door John Mercanti en heeft een adelaar met een olijftak in zijn mond. Dit is een verwijzing naar het wapen van de Verenigde Staten van Amerika.

De Amerikaanse Zilverarend en de Zilverhandel

De munt wordt voornamelijk gebruikt in de zilverhandel. De munt werd uiteindelijk geslagen omdat er niet veel zilver uit de staatsreserves werd verkocht. Er was veel meer zilver in de kluizen van de Verenigde Staten dan echt nodig was. Veel staten met zilvermijnen waren ook tegen de munt omdat het het aanbod van zilver zou vergroten. Dit zou mogelijk leiden tot een daling van de prijs van zilver en natuurlijk zouden ze minder winst maken. Ten slotte besloot de regering van president Ronald Reagan zilver te verkopen om de nationale zilvervoorraad te verminderen. Het congres stemde ermee in om driekwart van de aandelen over drie jaar te verkopen. De beslissing had onmiddellijke gevolgen. De prijs van zilver daalde met elf procent. De opbrengst werd voornamelijk gebruikt om de staatsschuld af te lossen.

American Silver Eagle speciale exemplaren

De munt is ook geslagen in de periode na Reagan. Begin 2011 waren dat er ongeveer driehonderd miljoen. Er werden ook speciale series geslagen. Vooral verzamelaars waren er in geïnteresseerd. In 1993 werd de Philadelphia Mint geslagen. Het herdacht dat Amerika tweehonderd jaar eerder zijn eigen centrale munteenheid kreeg. Dit werd vervolgens geslagen in Philadelphia. De Philadelphia Mint was een muntenset in beperkte oplage. In 1995 werd ook de 1995-W Proof Silver Eagle geslagen. De muntenset was binnen de kortste keren uitverkocht. In 2000 werd de Verenigde Staten Millennium Coin and Currency Set geslagen om het nieuwe millennium te markeren. In 2004 verscheen de Amerikaanse en Britse zilveren set Legacies of Freedom en in 2005 de Reverse Proof Silver Eagle.

American Silver Eagle kopen en verkopen

De munt is vooral populair onder beleggers. Verzamelaars zijn vooral geïnteresseerd in de speciale edities. Ze worden vaak in relatief kleine hoeveelheden gedistribueerd, zodat ze meer in rekening kunnen worden gebracht. Daarom zijn sommige munten voor veel geld gratis beschikbaar. Verzamelaars kopen en verkopen munten op muntenbeurzen, winkels en online op internet. Common American Silver Eagles worden voornamelijk gekocht door zilverinvesteerders. Vooral na de kredietcrisis van 2008 nam de vraag naar munten toe. Dit komt omdat beleggers op zoek zijn gegaan naar alternatieven voor aandelen om hun geld in te beleggen. Ze waren meer geïnteresseerd in grondstoffen als goud en zilver omdat ze minder vaak hun waarde verliezen. De goud- en zilverprijzen hebben sindsdien record na record gebroken. Sindsdien heeft de American Silver Eagle bewezen een betrouwbare investering te zijn. Er kan goed geld worden verdiend door de munt te kopen en te verkopen.€