Zelf een hypotheek afsluiten

Vrijwel iedereen die een huis gaat kopen heeft niet het benodigde bedrag op zijn spaarrekening staan. U zult moeten lenen in de vorm van een hypotheek. Een hypotheekadviseur inhuren kost geld. Is het mogelijk om zelf een hypotheek op te stellen? Er zijn manieren om de zogenaamde advies- en bemiddelingskosten te verlagen, maar bij het afsluiten van een hypotheek moet de nadruk liggen op kwaliteit, niet op zo laag mogelijke kosten.

Een hypotheek is eigenlijk een gigantische lening die over een periode van maximaal dertig jaar aan de bank moet worden terugbetaald. Vroeger was het mogelijk om de hypotheek (gedeeltelijk) renteloos te houden, maar bij deze hypotheekvorm heb je geen recht meer op hypotheekrenteaftrek. Voor hypotheken die vóór 1 januari 2013 zijn afgesloten, geldt een overgangsregime. De hypotheek is in de eerste plaats een adviesproduct. Een hypotheek sluit je niet online af zoals een autoverzekering.

Is het mogelijk om zelf een hypotheek af te sluiten?

Het afsluiten van een hypotheek via een hypotheekadviseur kost u zo’n € 2.000 – € 2.500. Banken zijn vaak goedkoper te benaderen, maar de keerzijde is dat ze alleen hun eigen hypotheken meenemen in hun advies. Behalve buiten, is het beter om iets meer te betalen voor lagere maandelijkse betalingen. In sommige gevallen is het mogelijk om helemaal geen advies in te winnen. Een hypotheek afsluiten zonder tussenkomst van een adviseur heet gewoon executie. Dan sluit je de lening rechtstreeks af bij de kredietverstrekker. Het klinkt simpel en een goede oplossing, maar in de praktijk blijkt het toch anders te zijn. In de meeste gevallen zullen kredietverstrekkers geen hypothecaire lening willen verstrekken. Een verkeerde beslissing door onwetendheid kan ernstige gevolgen hebben.

Is het verstandig om geen advies in te winnen?

Bij het aanvragen van een hypotheek moet je verder kijken dan het hier en nu. Ook moet er rekening gehouden worden met bijvoorbeeld een inkomensdaling bij arbeidsongeschiktheid of werkloosheid. Is het pensioeninkomen bijvoorbeeld nog voldoende als de hypotheek niet voor pensionering is afgelost? Een hypotheek afsluiten is meer dan een berekening en het opsturen van documenten naar de bank. Het is belangrijk om de hypotheek te kiezen die het beste bij uw situatie past. Om dit te bepalen, kunt u het beste advies inwinnen bij een specialist.

Is het verstandig om een ​​hypotheek af te sluiten?

Je bent enthousiast over het afsluiten van een hypotheek. Je hebt een hypotheek nodig om het huis te kopen dat je wilt. Je wordt blind voor de andere kant. De maandelijkse kosten lijken in je eentje beheersbaar aangezien je een huis wilt kopen. Alleen al om dit soort enthousiasme te verminderen is het belangrijk om advies in te winnen. Is het bijvoorbeeld verstandig om een ​​huis te kopen? Beginners op de woningmarkt moeten bijvoorbeeld letten op de mate waarin de woning ook geschikt is om een ​​gezin te stichten. Als het huis te klein is, lijkt het kopen van een te klein huis niet verstandig.

Hypotheek krijgen tegen een lagere prijs

Heb je zelf voldoende kennis om de beste keuze te maken? Dan kunt u ervoor kiezen om de hypotheek zelf af te sluiten. Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor online counseling. Het voordeel is lagere kosten. Check bij verschillende partijen welk advies het beste bij jou past. Bij twijfel is het verstandig om persoonlijk advies in te winnen. Voordat je zelf een hypotheek kunt afsluiten, moet je goed thuis zijn in alle aspecten van hypotheken, pensioenen en andere financiële zaken. Het lijkt misschien makkelijk om de juiste hypotheek te kiezen, maar een hypotheek is onderdeel van je hele financiële huishouden.€