WOZ-lening berekenen en afsluiten

Bereken en sluit een WOZ-lening af. WOZ-krediet is een vorm van doorlopend krediet. De maximale kredietlimiet wordt bepaald op basis van de WOZ-waarde van uw eigen woning. Het verkrijgen van een eigen woning is daarom een ​​absolute voorwaarde voor het krijgen van een WOZ-lening. Daarna is het geld vrij opneembaar en kun je het besteden aan de dingen die je wilt.

Wat is een WOZ-lening?

WOZ-krediet is een vorm van doorlopend krediet. Het enige verschil tussen een WOZ-lening en een reguliere doorlopende lening is het onderpand. Om een ​​WOZ-lening te krijgen, moet u een woning hebben die als onderpand dient. Omdat een eigen woning een soort back-up is, kan de geldverstrekker een lagere, goedkopere rente bieden. Huisvesting biedt een zekere mate van zekerheid bij wanbetaling zodat risico’s geminimaliseerd kunnen worden. Bij het berekenen en afsluiten van een lening bepaal je het maximaal gewenste leenbedrag. Daarna ben je helemaal vrij om te bepalen hoeveel geld je wilt opnemen en waar je het voor wilt gebruiken. De duur staat niet vast. U kunt geld dat is teruggestort ook opnemen zolang de kredietlimiet nog niet is bereikt.

Wat kunt u doen met WOZ-tegoed?

Behalve de WOZ-tegoeden stemt u de kredietlimiet af. Hoeveel je precies wilt uitgeven is nog niet bekend. Deze lening wordt veel gebruikt voor woningverbetering en renovatie. Deze lening wordt ook aangegaan om over een langere periode extra bestedingsmogelijkheden te krijgen. U kunt de lening vrij opnemen en er zelf aan bijdragen.

Hoeveel kost de lening tijdens de looptijd?

U betaalt rente, variabele rente, over de afgesloten lening. Het openstaande saldo moet worden terugbetaald. U betaalt een aflossing van ongeveer 2% per maand. Het is een vaste rente die vrij laag is in vergelijking met andere leningen. Het komt door de hypotheek, de eigen woning. Hoe lang u maandelijks terugbetaalt, hangt af van de afgesloten lening en of de kredietlimiet al is bereikt.

Voor- en nadelen van deze vorm van krediet

Dit type lening heeft voor- en nadelen.

Voordelen WOZ-tegoed

Nadelen WOZ-tegoed

Waar moet je op letten bij het rekenen en afsluiten?

Als u WOZ-tegoed wilt opnemen, moet u op een aantal punten letten. Zo voorkom je financiële problemen in de toekomst. Waar je zeker op moet letten: je eigen financiële situatie; risico’s en vergelijk aanbieders.

Uw eigen financiële situatie

Afhankelijk van uw maandinkomen kunt u een bepaald bedrag opzij zetten voor de aflossing van de opgenomen lening. Voordat u een WOZ-lening afsluit, is het verstandig om vast te stellen hoeveel geld u maandelijks aan aflossing en rente kunt missen. Houd er rekening mee dat u de maandelijkse kosten kunt dekken met uw inkomen.

risico’s

Vergelijk WOZ lening aanbieders

Er zijn veel dienstverleners op de WOZ-leningenmarkt. Een goede vergelijking vooraf is altijd verstandig. Let goed op de verschillen tussen kredietverstrekkers. Een vergelijkingssite is een handig hulpmiddel om snel meerdere dienstverleners met elkaar te vergelijken.€