WOZ-lening aanvragen

WOZ Krediet is een leningvorm. Niet iedereen kan zomaar een WOZ-lening aanvragen. Het is onderworpen aan bepaalde vereisten, zoals onderpand. Wilt u een WOZ-lening aanvragen? Zorg dan dat je weet wat de eisen zijn. Hoe kunt u zelf een WOZ-lening aanvragen en waar moet u op letten?

Wat is een WOZ-lening?

WOZ-krediet is een doorlopend krediet. U kunt het echter niet direct als werkkrediet zien. U moet bijvoorbeeld zekerheden hebben. U kunt dus geen WOZ-lening aanvragen als u geen eigen woning heeft. De afkorting WOZ staat voor Vastgoedwaarderingsrecht. De overheid stelt jaarlijks de waarde van onroerend goed vast. De rente op een WOZ-lening is doorgaans lager dan op een doorlopend krediet. Onderpand biedt zekerheid en de kans op wanbetaling is meestal niet zo groot. U bepaalt zelf hoeveel geld u leent en hoe lang u het terugbetaalt.

Variabele rente bij een WOZ-lening

Bij een WOZ-lening betaalt u rente over het openstaande bedrag. U heeft dus te maken met een variabele rente. Zo kun je veel geld besparen omdat je niet over het hele bedrag rente hoeft te betalen. Daarom is de rente veel lager. Als u de schuld heeft afbetaald, kunt u dit bedrag ook weer lenen. Logischerwijs betaal je dan meer rente.

Bespaar geld op andere kosten

Als je een tweede hypotheek gaat afsluiten, heb je vaak te maken met veel extra kosten. Denk bijvoorbeeld aan de kosten van een taxatie en de kosten van een notaris. Hierdoor wordt een tweede hypotheek al snel een stuk duurder. Een WOZ-lening heeft dit soort extra kosten niet, waardoor het vaak veel goedkoper is en je aardig wat geld kunt besparen.

WOZ lening aanvragen

Er zijn verschillende kredietverstrekkers waar u een WOZ-lening kunt aanvragen. Vraag uzelf af of uw financiële situatie voldoende is om een ​​WOZ-lening aan te vragen. Natuurlijk moet je de rente weer terugbetalen en kan het verleidelijk zijn om meer geld te lenen als je een deel hebt afgelost. Zorg dat u altijd geld bij de hand heeft, zodat u de lening bij financiële tegenvallers alsnog kunt terugbetalen. Begin een gesprek met een kredietverstrekker. Leer de termen kennen en oordeel niet te snel.

Vergelijk dienstverleners

Als u een WOZ-lening gaat aanvragen, is het erg belangrijk om kredietverstrekkers te vergelijken. Er zijn talloze aanbieders en de rente is overal anders. De omstandigheden zijn ook elke keer anders. U kunt bij de meeste kredietverstrekkers boetevrij aflossen, maar niet overal. Controleer daarom de volgende zaken goed.

Geld lenen, geld betalen

Vergeet niet dat geld lenen geld kost. Dit geldt ook voor WOZ-krediet. Denk daarom goed na of je echt een WOZ-lening wilt afsluiten, of dat je beter af bent zonder. Uiteindelijk betaal je altijd meer dan je krijgt en in sommige gevallen ben je beter af zonder WOZ-tegoed. Dit verschilt echter per situatie en een WOZ-lening hoeft niet per se de verkeerde keuze te zijn.€