Woningrenovatie, financiering

U wilt uw woning verbouwen, maar hoe gaat u de verbouwing financieren? U kunt uw woningrenovatie financieren met een lening. Ook als u over eigen geld beschikt, kan het fiscaal aantrekkelijk zijn. Bij de financiering van de verbouwing (of uitbreiding) van uw woning moet u letten op de rente op de lening, het percentage op uw belastingaangifte, het rendement dat u op uw vermogen behaalt, uw eventuele toekomstige uitgaven.

Er zijn dingen veranderd op de woningmarkt.
Hypotheken
zijn niet zo gemakkelijk beveiligd, is het moeilijker geworden om een ​​lening te krijgen. Ondanks de economische crisis heeft u misschien plannen om uw woning te renoveren, het is een
trend
die nog niet echt is gedaald. Verhuizen kost veel geld en met een serre, keukenuitbreiding of andere aanbouw kan je huis ineens weer je droomhuis worden. Verbetering van het comfort op de plaats van beweging. In deze tijden is de oproep om je woning te renoveren in plaats van te verhuizen. Uw huis wordt meer waard met reparaties. Huiseigenaren die hun woning willen renoveren, moeten ervoor zorgen dat de afspraken worden nagekomen zodat het financiële plaatje dat zij voor ogen hebben realistisch is. Want in de praktijk blijkt renovatie vaak veel duurder en duurt langer dan verwacht.

Woningrenovatie, financieringsmogelijkheden

Als u uw woning wilt verbouwen, kunt u eerst uw mogelijkheden navragen bij uw hypotheekverstrekker. Vraag dan of u het extra saldo van uw huidige hypotheek zonder tussenkomst van een notaris kunt opnemen. Als u uw hypotheek al heeft afgelost, is het wellicht mogelijk om deze aflossingen weer op te nemen. Het hangt af van de hypotheekakte of dit mogelijk is of niet. Een andere mogelijkheid is om het verschil tussen beide bedragen mee te rekenen als u een hypotheek heeft afgesloten voor een hoger bedrag. Dan kunt u het geld via een onderhandse akte opnieuw lenen bij de hypotheekverstrekker. Het onderpand is dan uw woning en dan moet er opnieuw een woningtaxatie worden gedaan.

Andere financieringsmogelijkheden voor renovatie

Bovenstaande opties zijn niet altijd mogelijk, dit hangt af van de hypotheekverstrekker. Er zijn andere manieren om extra balans toe te voegen aan uw woningrenovatie:

Lenen om uw huis te renoveren

In sommige gevallen stort de hypotheekverstrekker uw geleende geld op een bouwdepot. Dit gebeurt meestal wanneer de lening hoger is dan 125% van de hypotheekwaarde (vóór verbouwingen). De hypotheekverstrekker wil dat je met de lening ook daadwerkelijk je woning verbouwt, dus zet de hypotheekverstrekker op een spaarrekening, een bouwrekening. Op dit bouwdepot krijgt u de spaarrente vergoed. Een deel van de verbouwingswaarborg kan op een betaalrekening worden gestort, zodat u over werkkapitaal beschikt. Het voordeel is dat u niet altijd naar de bank hoeft. U kunt nieuw werkkapitaal aanvragen wanneer het kapitaal is opgebruikt. Het is raadzaam om alle bonnen te bewaren, zodat u aan de Belastingdienst kunt laten zien dat u de lening daadwerkelijk heeft gebruikt voor de verbouwing.€