Woning kopen, voordelen nieuwbouw

Nieuwbouw kopen heeft veel voordelen ten opzichte van bestaande. Niet alleen financiële, maar ook praktische voordelen.

Er is nog steeds een tekort aan koopwoningen in Nederland. Er worden veel nieuwe huizen gebouwd om het tekort op te vullen. Er zijn veel voordelen aan het kopen van een nieuwbouwwoning. Niet alleen financiële, maar ook praktische voordelen. Een van de grootste voordelen is dat je invloed kunt uitoefenen op de indeling en inrichting van de woning. U kunt ook veel besparen door het werk zelf te doen. We hebben een aantal voordelen voor je op een rij gezet.

Gratis op naam

De nieuwbouwwoning kan onder de volgende voorwaarden worden gekocht: “gratis”. Het grootste verschil bij het kopen van bestaande bouw is de overdrachtsbelasting. U betaalt dit en dat niet, u bespaart zes procent van de aankoopprijs. De bijkomende kosten voor nieuwbouw zijn lager, maar er zullen andere kosten zijn om rekening mee te houden. U betaalt bijvoorbeeld btw over bepaalde artikelen die al bij de prijs van de woning zijn inbegrepen.

Impact op het eindresultaat

Als je al in de beginfase van de bouw betrokken bent, kun je de indeling nog beïnvloeden. Elk project verschilt in hoeveel impact je kunt maken. Je moet denken aan de indeling van de badkamer of de plek waar een bepaalde wateraansluiting komt te liggen. Je hebt ook invloed op de afwerking. Je bepaalt zelf welke vloer ze in huis leggen en welke tegels ze in de badkamer gebruiken, maar ook de keuken kun je zelf uitkiezen. U kunt de woning helemaal naar uw smaak afwerken. Maar jouw invloed zorgt ervoor dat het huis duurder wordt. Vrijwel elke wijziging leidt tot hogere kosten.

Alles is nieuw

U hoeft de eerste jaren geen kleine onderhoudskosten te maken. Alle delen van het huis zijn nieuw. U hoeft nauwelijks onderhoud aan uw huis te doen en dat zal de eerste vijf jaar ook niet gebeuren. Een woninginvestering verbetert het wooncomfort en de waarde. Investeringen in oudere woningen worden meestal besteed aan achterstallig onderhoud.

Energiezuinig

Aangenomen mag worden dat de meest energiezuinige toepassingen in huis zijn toegepast. Er worden tegenwoordig hoge eisen gesteld aan energie-efficiëntie. Een energiezuinig gebouw is ook een zeer goede investering. Investeringen in het beperken van het energieverbruik en thermische isolatie betalen zich in zo’n vijf jaar terug.

Ontwikkeling van waarden

Nieuwbouwwoningen zijn in het verleden goede investeringen gebleken. Deze woningen waarderen sneller in waarde dan gekochte bestaande woningen. Ook is de periode voor het verkopen van woningen korter.

Nadelen van nieuwbouw€