Wie hoeft er geen lening aan te gaan?

Om een ​​huis te kopen heb je een lening nodig in de vorm van een hypotheek. Er wordt ook veel geleend voor doeleinden die niet geleend mogen worden.

U kunt binnen een paar minuten online een lening krijgen. De te betalen rente op deze leningen is hoog, maar uitgedrukt in een vast bedrag per maand lijkt de schade voorspelbaar. In de praktijk blijkt dat het weer lastig is om van de lening af te komen. Degenen die een lening aangaan, hebben hoogstwaarschijnlijk geen tijd gehad om het spaarkapitaal op te bouwen om met het gespaarde geld de aankoop te doen. Na het afsluiten van de lening moet u elke maand geld beschikbaar hebben om de lening terug te betalen en de rentebetalingen te dekken. Sluit nooit een lening af voor een van de volgende leendoeleinden.

Een duurdere auto kopen dan absoluut noodzakelijk

Voor veel mensen is een auto geen luxe, maar een noodzaak. Als je een lening moet afsluiten om een ​​auto te kopen, moet je kritisch kijken naar wat je koopt. Allereerst is het niet nodig om een ​​nieuwe auto te kopen, een auto van een paar jaar oud is gemiddeld goedkoper. Ten tweede moet u niet meer uitgeven dan nodig is. Het is te verwachten dat de auto ook geld gaat kosten en de lening moet worden afgelost voordat de auto weer gewisseld moet worden. Houd het bedrag dat u leent zo laag mogelijk.

Geld lenen voor de feestdagen

Je kunt op vakantie naar Aruba of twee weken op een goedkope camping of vakantiehuis in Drenthe. Sluit nooit een vakantielening af. Dit geldt voor een korte periode, hooguit een paar weken, en dan kun je jaren op de blaren zitten omdat je de lening nog moet afbetalen. Het is verstandig om geen geld uit te geven aan vakanties als je het geld er niet voor hebt. Als je goed genoeg zoekt, kun je voor een paar honderd euro een week of midweek op een goedkope bestemming in Nederland doorbrengen. Dan voel je een gevoel van feest, maar geen onaangename nasmaak.

Geld lenen voor luxe accessoires

De meest luxe gadgets zijn duur in aanschaf. Dit zijn geen noodzakelijke uitgaven, maar ze zijn vaak klein. Een tablet is een leuke gadget, maar alleen als je maandbudget het kan ondersteunen. Dit is vaak een dure uitgave omdat nieuws duur is. Luxe accessoires worden in de loop der jaren steeds goedkoper. Nog beter is wachten op betere prijzen.

Kopen met uitgestelde betaling

Bij duurdere aankopen is het vaak mogelijk om de betaling geheel of gedeeltelijk uit te stellen tot het volgende jaar. Dan krijgt u tijdens de aflossingsvrije periode gewoon een lening aangeboden met nulrente. Als u niet op tijd geld ophaalt, wordt de lening rente. Het bedrag voor een aankoop met uitgestelde betaling dient vanaf het moment van aankoop maandelijks gereserveerd te worden om het bedrag op tijd te kunnen betalen.€