Western Union: gemakkelijk geld overmaken naar het buitenland

Met Western Union kunt u snel en gemakkelijk geld overmaken naar iemand in het buitenland. Western Union heeft kantoren in bijna elk land ter wereld, zodat mensen heel snel geld naar het buitenland kunnen overmaken. Door eenvoudig online een bedrag over te maken met Western Union, kan iemand in een ander land dat geld binnen enkele minuten opnemen. Daarom is Western Union een bedrijf dat gemakkelijk en snel geld kan overmaken naar bijna elk land ter wereld.

Western Union: 334.000 agentschappen in 200 landen

Steun je iemand in het buitenland maar heb je geen bankrekening? In al deze gevallen kan geld heel eenvoudig via Western Union worden verzonden. Western Union heeft 334.000 vestigingen in 200 landen en gebieden over de hele wereld waar mensen geld kunnen ontvangen dat door iemand anders of in hun eigen land is verzonden. Dit maakt het een ideale manier om geld te verzenden. Western Union heeft er ook alles aan gedaan om transacties zo veilig mogelijk te maken. Als u geld wilt overmaken naar iemand in het buitenland, moet u zich na de tweede keer legitimeren met een paspoort of ander identiteitsbewijs. Bovendien wordt elke transactie gecontroleerd om te zien of de persoon die geld via internet verzendt, echt is wie hij zegt dat hij is. Ook wordt het geld niet zomaar overhandigd aan de ontvanger. De betrokkene moet zich eerst kunnen legitimeren. Hij of zij moet ook een transactienummer hebben dat aan de afzender is gegeven. De persoonsgegevens van de ontvanger worden zoveel mogelijk gecontroleerd. Als de naam van de afzender onjuist is, ontvangt de ontvanger het geld niet. Voor mensen die geld sturen naar familie, familieleden of mensen die ze in het buitenland steunen, is het erg belangrijk dat ze alle gegevens met de grootste zorg invullen.

Eerst registreren bij Western Union

Als u voor de eerste keer online geld wilt overmaken naar Western Union, moet u zich eerst registreren. Alle persoonlijke gegevens, wachtwoord en e-mailadres moeten worden ingevuld. Bedragen betaald in een ander land worden betaald met Visa of Mastercard (creditcard). Daarom moeten ook de gegevens van deze kaart worden ingevuld.

Transactievaluta en kosten van Western Union

Op de websitepagina van Western Union (www.westernunion.nl) is te zien naar welke landen direct geld kan worden gestuurd. Het zijn er trouwens heel veel en het lijkt erop dat er nauwelijks landen zijn waar geen geld kon worden ingezameld. Iemand die niet precies weet wat de valuta van het land is, kan gemakkelijk zien hoeveel hij verzendt door het bedrag in te voeren. Euro’s worden dan heel gemakkelijk opgenomen en u kunt precies zien hoeveel geld er wordt verzonden als het om vreemde valuta gaat. Ook handig als iemand handel drijft met een persoon in een ander land. Daarna worden de te betalen kosten weergegeven. Ze worden hoger en hoger naarmate het te verzenden bedrag ook toeneemt. De transactie kost van 9,50 tot 43,50 euro, afhankelijk van het verzonden bedrag. De kosten verschillen ook per land. Western Union maakt dit overigens heel duidelijk. Zelfs zonder een transactie te doen, kan iemand zien wat hij is kwijtgeraakt als hij geld wil sturen.

Geld kan binnen enkele minuten door Western Union worden geïnd

Na de eerste registratie kan iemand direct geld sturen. Dit kan heel eenvoudig via de website. Als de gegevens van de ontvanger correct en correct zijn ingevoerd en alle procedures zijn gevolgd, geeft Western Union aan dat de transactie in behandeling is. Dit wordt vaak gevolgd door een e-mailinstructie van de afzender om het hoofdkantoor in Nederland te bellen om de transactie daadwerkelijk te autoriseren. Uiteraard worden er allerlei vragen gesteld om maximale veiligheid te garanderen. Tevens dient het nummer te worden vermeld waarmee de zending is aangemeld. Dit nummer is alleen bekend bij de afzender van het geld en werd hem per e-mail toegestuurd nadat de transactie was voltooid. Zodra de transactie is goedgekeurd, kan de ontvanger het geld binnen enkele minuten ontvangen. Hiervoor hoeft hij alleen een formulier in te vullen met al zijn persoonlijke gegevens en zich ook te identificeren. Dit is voor alle landen anders, maar er wordt geen geld uitgegeven zonder een geldig identificatiebewijs. Western Union adviseert haar klanten ook altijd om zeer voorzichtig te zijn bij het verzenden van geld. De standaardvraag is daarom of degene die het geld stuurt de persoon kent voor wie het bedrag bestemd is. De site geeft ook tips om frauduleuze incidenten te voorkomen. Western Union adviseert om op dit gebied heel voorzichtig te zijn, bijvoorbeeld met mensen die de persoon in kwestie niet kennen.

Identificatie van de afzender na de tweede transactie

Na een reguliere transactie wil Western Union meer weten over de persoon die geld naar het buitenland stuurt en begint het hele identificatieproces. In dat geval moet de afzender een identiteitsbewijs meesturen en een vragenlijst invullen. Zodra dit is gebeurd, kan de persoon in kwestie altijd geld sturen, maar met een maximum van 999 euro per maand. Western Union heeft trouwens ook agentschappen van waaruit je geld kunt sturen. Wel is het makkelijker om in Nederland online te werken. Terwijl er in andere landen op bijna elke straathoek wel een Western Union agentschap zit waar vooral geld wordt ingezameld, zijn er in Nederland maar een paar kantoren die geld versturen. Dit geldt meestal voor de grootste steden in verschillende provincies. Al deze informatie is te vinden op de website van Western Union.€