Western Union: geld overmaken naar een internationale rekening

Overboekingen moeten altijd op een betrouwbare en veilige manier gebeuren. Hiervoor biedt Western Union al jaren de mogelijkheid om geld te versturen, zodat de ontvanger het geld contant kan opnemen met de codes en de juiste papieren. Nu biedt de bank ook de mogelijkheid om overboekingen te doen wanneer geld per acceptgiro ​​wordt overgemaakt en direct op de tegenrekening. Waar moet ik aan denken als ik via Western Union geld wil overmaken naar een internationale bankrekening buiten Europa?

Geld verzenden met Western Union

Ik stuur al 135 jaar geld

Western Union is een gevestigde bank voor gemakkelijke en betrouwbare geldoverdrachten naar het buitenland. De verzendende partij maakt via de bank een aantal codes aan, die samen met identificatie (juist paspoortnummer en dergelijke) aan de ontvanger moeten worden overgemaakt. Deze manier van werken zorgt ervoor dat de betaling in de juiste handen komt. Het wordt al jaren gebruikt en is daarom een ​​handige manier van betalen. In een steeds drukkere wereld hebben we steeds minder tijd om persoonlijk naar de bank te gaan om betalingen te regelen of geld op te nemen. Daardoor is het ook mogelijk geworden om direct geld over te maken naar een internationale rekening via Western Union, zonder dat beide partijen een filiaal bezoeken. Hoe werkt het?

De volgende stap: digitalisering

Om banktransacties gemakkelijk en volledig automatisch te laten verlopen, is het mogelijk om digitaal geld over te maken. Dit betekent dat de verzendende partij en de ontvanger niet meer zoals gebruikelijk persoonlijk naar het lokale filiaal hoeven te gaan. Het enige wat u hoeft te doen is de juiste bankgegevens op te geven. Dit elimineert de noodzaak om persoonlijk te melden bij uw plaatselijke Western Union-kantoor, wat u veel tijd en ongemak bespaart. Waar moet je op letten als je op deze manier internationaal geld wilt overmaken?

De verzendende kant van de stappen

Als u via deze bank geld wilt overboeken naar een andere rekening, moet u zich natuurlijk registreren. Wil je eenmalig betalen, dan is een verkorte aanmeldprocedure voldoende. Naam, contactgegevens en creditcardgegevens zijn vereist. Als u van plan bent meer dan twee keer per jaar een transactie met Western Union te doen, moet u zich legitimeren. Daarom nemen latere betalingen minder tijd in beslag. Je moet natuurlijk wel een creditcard hebben. Zij verrekent de kosten zodat het bedrag kan worden overgemaakt en extra overboekingskosten worden gedekt.

De ontvangende partij

In tegenstelling tot de oude manier van geld sturen, is de meldplicht, of de legitimatieplicht, overbodig geworden. Het is afhankelijk van het land welke aanvullende informatie moet worden verstrekt. Omdat het vaak gaat om transacties buiten Europa naar het Verre Oosten, Afrika of Amerika, heeft de bank een speciale codering nodig. Soms kan Swift-code voldoende zijn, maar vaak moet u de volgende codering gebruiken. Er moet duidelijk worden aangegeven om welke bank het gaat (bankcode in het betreffende land (3 cijfers) in combinatie met filiaalcode of filiaalcode (4 cijfers)). De filiaalcode is meestal te vinden in het rekeningboek met het rekeningnummer, dat een landgenummerde lijst van banken heeft. Door het verstrekken van deze gegevens kan het geld worden overgemaakt naar de betreffende rekening. Houd er rekening mee dat het 3-4 werkdagen duurt voordat het bedrag is overgemaakt.

Kosten door Western Union

Via een bank kun je eenvoudig tot 500 euro overmaken naar een internationale bankrekening. Het basisbedrag of de kosten voor de actie zijn standaard 5 euro. In vergelijking met een gewone bank is dat meestal 10 euro. Daarnaast wordt er 2% over het bedrag in rekening gebracht. Wil je 45 euro overmaken, dan kost het je 45 + 5 + 45*2% = 50,90 euro. Bij 115 euro is dat 115 + 5 + 115*2% = 122,3 euro. U betaalt dus respectievelijk € 5,90 en € 7,30 aan transferkosten. Dit maakt het een relatief goedkope manier om overschrijvingen te doen. Houd er rekening mee dat het openen van een zakelijke bankrekening kan leiden tot lagere kosten in vergelijking met eenmalige overboekingen. Laat u informeren door de bank.

Vergelijk met PayPal

Een goede concurrent is PayPal. Daarnaast rekent de standaard 0,35 euro per transactie in combinatie met 3,4% van het bedrag. De rekening moet zijn aangemaakt op basis van een creditcard (voor het storten van geld) of op basis van een bankrekening (alleen voor het ontvangen van geld). De tegenpartij ziet niet het rekeningnummer, maar alleen het identificatie-e-mailadres. Met andere woorden, er worden geen extra accountgegevens versterkt en de privacy wordt sterk beschermd. Ook betalingen naar zakelijke rekeningen zijn veel winstgevender.

Let op: bovenstaande percentages en bedragen kunnen jaarlijks worden aangepast. Lees hiervoor de algemene voorwaarden van Western Union. Houd er rekening mee dat u ook moet betalen voor het gebruik van uw creditcard.

Lees verder