Werken op feestdagen 2021 en 2022 (regels)

Bijverdienen voor vakanties 2021 en 2022, welke banen zijn toegestaan ​​als je 13, 14, 15, 16, 17 en nog geen 18 bent? Wat zijn de regels? Parttime of vakantiewerk. Vaak in de zomer tijdens de grote schoolvakanties. In ons land mag het vanaf dertien jaar. Welke vakantiebaan en wat ga je verdienen? Bijverdiensten hebben geen invloed op de kinderbijslag. Betaalde belasting over vakantiewerk kan vaak worden teruggevorderd van de Belastingdienst. Als u een ouder bent en al een baan of uitkering heeft, moet u ook letten op de belastingheffing.

Wat zijn de regels omtrent werken op feestdagen, wat mag en wat niet?

Werken tijdens vakantie 2021 en 2022, bijwerk tijdens zomervakantie

Zomervakanties gaan vooral over vieren, maar velen willen natuurlijk ook wat bijverdienen. Dit mag zonder dat dit gevolgen heeft voor de kinderbijslag. Parttime werken is toegestaan ​​na de leeftijd van dertien jaar en sommigen kunnen niet wachten tot hun dertiende. Maar wat kun je allemaal met een vakantiebaan in de zomervakantie? De hoofdregel is dat hoe jonger je bent, hoe minder er mag. Degenen die dertien of veertien zijn, doen hun eerste ervaring op en vanaf hun vijftiende mag iets meer.

Wat kun je als vakantiebaan in 2021 en 2022 doen als je dertien of veertien jaar bent?

De regels zijn vrij streng en vooral bedoeld om je te beschermen tegen gevaarlijk werk, te lang achter elkaar werken en te laat komen. U mag maximaal zeven uur per dag en maximaal 35 uur per week werken. Je mag maximaal vijf dagen achtereen werken en hebt recht op een half uur pauze als je 4,5 uur of meer per dag werkt. Zondagen zijn niet toegestaan ​​en als je twee dagen achter elkaar werkt moet je minimaal 14 uur rust ertussen. Je kunt werken van 7.00 uur tot 19.00 uur. Helaas gaat het minimumloon voor jongeren pas in op 15-jarige leeftijd. Misschien is dat een mooi bedrag als richtlijn. Gevaarlijk werk en hard werken is niet toegestaan, ook niet achter de toonbank. Is toegestaan:

Hoeveel uur mag je werken in 2021 of 2022?

maximaal aantal uren losse banen en licht niet-industrieel werk
schooldag 2 uur per dag
er is geen schooldag 7 uur per dag
vrije dag 7 uur per dag
schoolweek 12 uur per week
vakantie week 35 uur per week
aantal gewerkte vakantieweken per jaar maximaal 4, waarvan maximaal 3 aaneengesloten weken
maximaal aantal werkdagen per week 5 dagen

Houd rekening met rusttijden. Als je meer dan 4,5 uur werkt, is dat minimaal dertig minuten.

Wat is toegestaan ​​als vakantiewerk op vakantie als je vijftien bent?

Als je vijftien bent, kun je je al inschrijven bij een uitzendbureau en zelfstandiger gaan werken. Let op de werktijden, want je mag niet meer dan acht uur per dag en niet meer dan 40 uur per week werken. Nogmaals, je mag niet meer dan vijf dagen achter elkaar werken en je hebt recht op een half uur pauze als je 4,5 uur of meer op een dag werkt. Je kunt tot later werken, dus van 7.00 tot 21.00 uur. U moet elke twee werkdagen minimaal twaalf uur rusten. Als uw vakantiewerkbedrijf heeft geaccepteerd dat mensen op zondag werken, kunt u dat ook doen. Wel is toestemming van je ouders nodig en mag je in een periode van 16 weken niet meer dan 11 zondagen werken. Regels, regels. Maar er is meer, want niet alle banen zijn toegestaan. Je mag bijvoorbeeld nog steeds geen kassawerk en hard werken doen. Je kunt ook al het werk van een veertienjarige arbeider doen (zie hierboven), wat meer zelfstandig werk en wat later werken. U kunt ook de avondkranten laten bezorgen.

Wat kun je als vakantiebaan in 2021 en 2022 doen als je zestien of zeventien bent?

Een werkdag van negen uur is toegestaan, maar niet meer dan 45 uur per week, met een pauze van een half uur, 4,5 uur aaneengesloten werken. U mag in vier weken maximaal 160 uur werken als u elke twee werkdagen minimaal anderhalve dag vrij geeft en minimaal twaalf uur rust. Je kunt nu tot uiterlijk 23:00 uur werken. Het salaris is ook hoog voor een hele week werken. Je mag nu bijna elk werk doen, en als het een gevaarlijke klus is, moet er toezicht op worden gehouden. Overigens kun je gevaarlijk werk beter vermijden, want het moet natuurlijk wel leuk blijven. Werkt u ook op zondag, dan gelden minimaal dertien vrije zondagen per jaar (52 weken).

Belasting betalen voor werken op feestdagen in 2021 en 2022

Er is ook een belasting op vakantiewerk, maar vaak zal dat niet veel zijn. Als de persoon voor wie u werkt belasting en bonussen inhoudt en u netto betaalt, kunt u al snel merken dat u te veel belasting betaalt. Dan kunt u bij de Belastingdienst teruggaaf van betaalde belasting vragen. Indien nodig kunnen je ouders je hierbij helpen. Succes met je vakantiewerk. Vergeet ook niet om wat tijd vrij te nemen. Iedereen die naast andere inkomsten ook vakantiewerk doet, moet zijn belastingen bijhouden, zodat hij later geen extra belasting hoeft te betalen.

Lees verder