Werk uit met uw maandelijkse inkomensbedrag

Omgaan met de hoogte van uw inkomen is niet altijd gemakkelijk. Veel mensen worstelen hiermee, en het is niet verwonderlijk, want er komt veel bij kijken om het maximale uit uw budget te halen. Vooral als het budget niet te groot is en je het je niet kunt veroorloven om “eruit te springen” en iets te kopen dat je niet meteen nodig hebt. De kosten moeten echter zorgvuldig worden overwogen. Zeker als het over een minimuminkomen gaat, zoals vaak het geval is bij ouderdomspensioenen, bijstandsuitkeringen en dergelijke. Dan is er woeker om de eindjes aan elkaar te knopen en niemand zou zeggen dat het dan gemakkelijk is om te doen. Zeker als het gaat om een ​​gezin met kleine kinderen. Ouders moeten dan vaak op de laatste plaats komen als het gaat om de noodzakelijke aankopen.

Komt uit met maandelijks inkomen

Maandelijks inkomen heeft altijd een limiet. Op een gegeven moment is het voorbij. Als u spaargeld heeft, kunt u er in geval van nood iets uit halen, maar u moet op uw hoede zijn voor degenen die dat niet hebben. Op is op. In dat geval kunt u alleen proberen dit moment zo lang mogelijk uit te stellen.

Over elke uitgave moet worden nagedacht

Dit betekent ook dat alle kosten zorgvuldig moeten worden afgewogen. Door zuinigheid kun je immers beter aan het eind van de maand wat over hebben dan een tekort op de bankrekening aan te treffen. Zeker met een klein maandinkomen zal het niet eenvoudig zijn om dit tekort op te vangen. Meestal loopt het tekort de komende maanden op.

Vaste kosten hebben eerst invloed op eigen inkomen

U kunt op verschillende manieren een begroting maken. Om te beginnen kun je je maandinkomen delen door de dagen van de maand. Zo trekt iemand met slechts een klein maandinkomen voor een gezin van twee ouders en twee kinderen eerst alle vaste maandlasten af. De kosten ervan moeten immers worden betaald, zodat het geen probleem is om goed te leven. Denk hierbij aan het bedrag aan huur of hypotheek, afschrijving gas, elektra en water, telefoon, internet, lopende verzekeringen en eventueel een tank gas.

Een klein bedrag voor onverwachte uitgaven

Als alle vaste kosten weg zijn, wordt u toch een klein bedrag in rekening gebracht voor onverwachte aanslagen van gemeente, rijksoverheid of waterschap. Laat dit bedrag staan ​​en gebruik het niet te snel voor extra kleding of andere zaken. Het bedrag dat na aftrek van al deze kosten overblijft, is de verblijfsvergoeding. Het geld dat u per maand zou moeten ontvangen.

Ga weg met het geld

Het geld van het leven moet niet alleen aan voedsel worden besteed, maar ook aan kleding, schoenen, misschien een kapper, een verjaardagscadeau, enz. Dit betekent dat je vooruit moet kijken en elke maand een deel van je levensonderhoud moet sparen om ook deze dingen te betalen. Eten komt echter altijd op de eerste plaats. Gezondheid is het allerbelangrijkste, dus voldoende vitamines, voldoende groenten en fruit zijn gewoon noodzakelijk.

Een vast bedrag per week opnemen

Met een vast bedrag aan leefgeld per week zit je aan het einde van de maand niet snel zonder saldo. Zo zie je beter wat er op de beurs gebeurt dan pinnen, want de kleinste bedragen worden vaak niet geregistreerd en je verliest meestal meer dan je dacht aan het einde van de maand. Neem eerst voedsel en benodigdheden uit de voorraad van deze week.

Leuke spullen die bijna niets kosten

Als je geen geld over hebt om aan het eind van de week leuke dingen te doen, bedenk dan leuke dingen die niets of bijna niets kosten, zoals een fietstocht met de kinderen, een picknick met schuine broodjes. is, een kopje thee of koffie en limonade voor kinderen, een banaan en een appel. Bij slecht weer kan een picknick op een dekentje op de woonkamervloer ook een leuk idee zijn. Kinderen hebben heel weinig nodig om indruk op ze te maken.

Zorgvuldige aankopen doen met een vast budget

Koop vooral verse groenten en fruit die momenteel in de winkel te koop zijn en doe dat met een vast weekbudget. In de winter betekent dit veel verschillende soorten kool, spruitjes en prei en af ​​en toe sla en wat tomaten omdat ze in de winter meestal niet te duur zijn. Sinaasappels, mandarijnen, bananen, appels en peren zijn in de winter overal te koop tegen redelijke prijzen.

Seizoensfruit

In de lente en zomer komen aardbeien aan de beurt, maar ook pruimen, perziken, nectarines en al het andere dat uit onze Nederlandse tuinbouw komt. In de nazomer is het heerlijke Hollandse bloemkool, waarvan je er eventueel ook wat kunt invriezen. Een stamppot met bloemkoolroosjes, broccoli, uien, aardappelpuree en geraspte kaas kan heerlijk smaken en is voedzaam. Je hebt echt geen stukje vlees meer nodig.

En wat van ver komt, kost vaak meer

Groenten en fruit die van ver moeten komen, zijn doorgaans duurder dan producten uit Nederland, België of Duitsland. De transportkosten moeten immers ook opzij worden gezet. Hetzelfde geldt natuurlijk voor bananen, maar ze zitten vol goede voedingsstoffen die door bijna iedereen goed worden verdragen.

Let altijd op de herkomst van groenten en fruit

Kijk daarom altijd naar het land van herkomst van de producten en vooral naar de prijs. Als je bijvoorbeeld prei op je boodschappenlijstje hebt staan, maar die ineens veel duurder is geworden, dan wordt het gewoon een andere groente die die dag niet zo duur is.

Groenten uit blik zijn vaak duurder dan verse groenten

Koop ingeblikte en ingeblikte groenten alleen als ze daadwerkelijk in de aanbieding zijn. Verse groenten zijn vaak goedkoper dan groenten uit blik. Wel is het fijn om een ​​paar potjes op voorraad te hebben voor het geval je onverwacht bezoek krijgt of groenten tijdelijk erg duur zijn. Fruit in blik is relatief duur. Als je voor bijna hetzelfde geld een zak appels kunt kopen, is dat beter omdat ze meer vitamines en mineralen bevatten dan fruit uit blik. Het wordt immers meestal verwarmd tijdens de verwerking en dan zijn de meeste vitamines weg.

Vlees, kaas of vis?

Zeven dagen per week vlees is niet gezond. Dus verander het eens door gerechten te serveren met kaas, eieren of vis. Ook bevat het voldoende eiwitten en vet. Ze maken deel uit van een gezond voedingspatroon. Hoewel vissen duur zijn, bevatten ze over het algemeen veel goede voedingsstoffen. Vis gebakken op een marktkraam is lekker, maar kost onnodig meer en bevat ook meer vet dan thuis gekookte vis. Leg liever een goed stuk vis in de oven of pan. Je vindt ze volop in het vriesvak van supermarkten als Aldi en Lidl.

Zelf dingen regelen

Als een kapper te duur voor je is, probeer dan zelf je kleintje of je partner te knippen. Veel mensen doen dat al. In het begin is het eng, maar je zult eraan wennen. Koop er een goede snijder en een goede schaar voor. Plant zaaien en stekken bieden ook voordelen. Een zakje zaden is niet duur en levert vaak veel zaailingen op, als je de plant maar op tijd in het vroege voorjaar begint te zaaien in de bak.

Maak je eigen cadeaus

Je eigen cadeaus maken is ook een manier om de kosten onder controle te houden, zodat je meer overhoudt voor dagelijks voedsel en alles wat je echt nodig hebt. Je eigen cadeaus maken kan leuk en heel persoonlijk zijn. Een zelfgemaakte sjaal, babysokjes of babydekentje in de favoriete kleur van de ontvanger kan doorgaans rekenen op een aangenaam verrast welkom.

Kwaliteit van leven behouden

De eindjes aan elkaar knopen is niet eenvoudig. Zeker niet als het inkomen om de een of andere reden ineens wegvalt en alles in de tussentijd steeds duurder wordt, maar wie in overleg werkt hoeft niet echt te lijden onder een vermindering van de kwaliteit van leven.

Lees verder