Welke spaarrekening moet ik openen bij ABN AMRO?

Bij ABN AMRO vind je verschillende interessante spaarrekeningen met een aantrekkelijke rente. De keuze varieert van een variabele renterekening, waar u elke dag geld kunt opnemen en storten, tot een kapitaalspaarrekening, waarbij het verstandiger is om het geld een jaar te laten staan, omdat u dan een hogere rente krijgt. Er zijn verschillende vormen van direct sparen en natuurlijk kunt u sparen voor termijnsparen op een ABN AMRO termijndeposito of spaardeposito. Welke spaarrekening gaat u openen, wat kiest u?

ABN AMRO spaarrekeningen

Sparen bij ABN AMRO

Spaarbank ABN AMRO heeft meerdere rekeningen voor spaarders. Het verschil tussen de rekeningen is vooral de tijd dat het geld op de rekening staat en de hogere rente die u kunt krijgen als u uw spaargeld wat langer op de rekening laat staan. ABN AMRO maakt onderscheid tussen kort sparen, middellang sparen en lang sparen. Vermogensspaarrekening en Termijndeposito vallen vooral onder het langetermijnsparen:

Een ander verschil is het verschil tussen een variabel tarief en een vast tarief. U krijgt een vaste rente op het termijndeposito, een variabele rente op alle andere ABN AMRO spaarrekeningen.

Directe besparingen

Bij direct sparen kunt u altijd uw spaargeld opnemen, maar rood staan ​​is uiteraard niet toegestaan. De rente wordt dagelijks berekend op basis van het saldo aan het einde van de dag. Al deze dagtarieven worden bij elkaar opgeteld en worden betaald op 31 maart, 30 juni, 30 september en 31 december van het jaar. U kunt ook kiezen voor automatisch sparen, dit heeft als voordeel dat uw spaarsaldo automatisch aangroeit. U kunt deze spaarrekening natuurlijk beheren via internetbankieren. De directspaarrekening is de meest flexibele spaarrekening in het spaaraanbod van ABN AMRO.

Direct spaarkwartaal

Zoals de naam al doet vermoeden, is een directe kwartaalspaarrekening een kwartaalrekening. Ook hier kunt u vrij opnemen, maar dan krijgt u minder rente over spaargeld dan mogelijk is. De kwartaalspaarrekening heeft een spaarrente, die uit twee delen bestaat: de basisrente en de bonusrente. Er wordt alleen rekening gehouden met bonusrente als u spaargeld een heel kwartaal op de spaarrekening laat staan. In andere gevallen krijgt u alleen basisrente uitbetaald.

ABN AMRO Vermogensspaarrekening

De ABN AMRO Kapitaalspaarrekening geeft een hoge rente volgens ABN AMRO-normen als u het hele jaar op deze spaarrekening spaart. Er is een basistarief en een bonustarief. Basisrente krijg je altijd uitgekeerd, bonusrente pas na een heel jaar sparen. Deze rente is variabel. De rente wordt elk jaar op 31 december op uw rekening bijgeschreven, vervroegde betaling is alleen mogelijk door vervroegde opzegging van de rekening.

Termijndeposito van ABN AMRO

Een termijndeposito kenmerkt zich door een vaste rente, u ontvangt gedurende de gehele looptijd van het deposito een vooraf afgesproken rentepercentage. Dit is een groot voordeel in een tijd waarin de rente kan dalen en u zich geen zorgen hoeft te maken over een termijndeposito. Na afloop van de looptijd staat u voor de keuze wat u met uw spaargeld gaat doen. U kunt kiezen voor een looptijd van vijf of tien jaar.

Een spaarrekening voor uw kind of kleinkind

Voor kinderen tot 18 jaar kan een KinderToekomst spaarrekening worden geopend. Dit kan vanaf de 11e verjaardag. De rekening staat op naam van het kind en wordt aan het kind betaald als het achttien wordt. Handig, zo hebben kind en kleinkind straks de beschikking over een mooie spaarpot.

Open een spaarrekening

In de meeste gevallen is het eenvoudig om online een spaarrekening te openen. Bent u al klant bij ABN AMRO, dan doet u dat via internetbankieren. Indien u nog geen klant bent, dient u zich eerst te identificeren. Het is niet mogelijk om een ​​spaarrekening te openen zonder ook een betaalpakket aan te vragen. Welke spaarrekening je vervolgens kiest, is natuurlijk aan jou. U kunt meerdere spaarrekeningen openen en sluiten wanneer u maar wilt. Een uitzondering is een termijndeposito, die niet zomaar voor het einde van de looptijd kan worden opgezegd.

Het streven naar de hoogste spaarrente

Met de kapitaalspaarrekening concurreert ABN AMRO met de spaartegoeden van de kleinere banken. Een bijkomend voordeel van deze spaarrekening is dat geld opnemen en bijboeken kinderspel en toegestaan ​​is, terwijl dat bij een storting meestal niet mogelijk is. Als het al mogelijk is, moet u in de meeste gevallen een boete betalen aan de bank. Daarnaast is het natuurlijk een kunst om bij te houden waar je het hoogste spaarpercentage kunt halen. Een spaarrekening openen is een eenvoudige zaak. Niets kan je stoppen.€