Welke soorten leningen zijn er?

Er zijn veel manieren om geld te lenen in Nederland. Het makkelijkst is lenen bij vrienden of familie, maar je kunt natuurlijk ook gewoon naar de bank. Veel winkels en bedrijven bieden ook leningen aan. Dit doen ze door middel van klantenkaarten of doorlopend krediet. Sommige mensen vinden het lastig om geld te lenen omdat ze een negatieve BKR registratie of uitkering hebben. Maar tegenwoordig hebben deze mensen steeds meer mogelijkheden om geld te lenen.

Familie of vrienden

Wanneer u geld wilt lenen, wilt u natuurlijk zo min mogelijk rente betalen. De beste optie is om te lenen van vrienden of familie. Wel is het verstandig om een ​​contract op te stellen. Zo voorkom je misverstanden. In het contract

bepaal het bedrag dat u gaat lenen en welke rente u daarover kunt betalen. Ook geeft u in het contract aan in welke delen u het geld terugbetaalt.

Lening bij de bank

Niet iedereen kan een banklening krijgen. Voordat u geld kunt lenen, controleert de bank eerst of het verstandig is om u een lening te verstrekken. Natuurlijk willen ze dat je ze terug kunt betalen. Als je een negatieve BKR-registratie hebt, is het vaak veel moeilijker om bij een bank te lenen. Ze kijken ook naar je inkomen. Als de bank heeft besloten u geld te lenen, stelt u samen een contract op. U betaalt dan een vast bedrag terug, dat bestaat uit hoofdsom en rente.

Winkels en bedrijven

Tegenwoordig zijn er veel winkels en bedrijven waar u uw aankopen kunt betalen met een klantenkaart. Je kunt het een beetje vergelijken met een creditcard. Er staat geen saldo op uw klantenkaart en u kunt tot een bepaalde limiet lenen. U betaalt vaak een hoge rente. In internetwinkels is het steeds meer mogelijk om met tegoed te betalen, dat per post wordt verkocht. Zo betaal je aankopen in termijnen. Dit kan tot een bepaalde limiet. Zodra u dat bereikt, moet u eerst de termijn betalen voordat u nieuwe aankopen doet.

Omgaan met negatieve BKR registratie

Als je staat ingeschreven bij het BKR is het vaak lastig om een ​​lening te krijgen bij de bank. Je kunt nog steeds kiezen voor een flitslening. Daarna kun je tot 500 euro lenen en staat dit geld binnen een dag op je rekening. U moet het echter binnen 15-30 dagen terugbetalen. Er zijn ook bedrijven die geld lenen aan mensen met een negatieve BKR registratie. Hij controleert dan of uw inkomen hoog genoeg is.

Lenen met voordeel

Er zijn bijna geen banken die geld lenen aan mensen met een uitkering. Er zijn veel online aanbieders die geld lenen aan mensen met een uitkering. Controleer eerst of de aanbieder van wie je wilt lenen betrouwbaar is. Als u als arbeidsongeschikte een bedrijf wilt starten en daarvoor geld wilt lenen, kunt u kiezen voor een starterslening. U hoeft er geen rente over te betalen.

Lees verder