Welke leningen kunt u kiezen?

Bankleningen worden vaak gebruikt om grote aankopen zoals een auto of onroerend goed te financieren. Maar ook voor kleinere uitgaven kiezen we al snel voor een lening. Als u geld wilt lenen bij een bank, kunt u kiezen uit vele soorten leningen. Maar hoe kies je de juiste financiering?

Wat zijn de kredieten?

Als u op zoek bent naar een banklening, kunt u kiezen uit talloze financieringsmogelijkheden. Sommige veelgebruikte
tegoeden
omvat:

Niet elke bankcliënt die een kredietaanvraag indient in zijn kantoor, krijgt echter automatisch het gewenste bedrag. Alleen degenen die in het persoonlijk kredietgesprek kunnen aantonen dat ze financieel in staat zijn om het geleende geld terug te betalen, krijgen een positieve beslissing. Maar wat moet de kredietwaardigheid zijn?

Persoonlijke lening

Met een persoonlijke lening kunnen aankopen worden gefinancierd volgens een vast aflossingsschema. Voor grotere uitgaven, of het nu gaat om een ​​nieuwe tv, reparatie of een nieuwe auto, sparen is meestal niet genoeg of heeft lang op slot gezeten. Dan is het niet aan te raden om voortdurend het saldo op de lopende rekening over te maken. Beter is een
persoonlijke lening
nemen.

Persoonlijke lening in het kort:

Alvorens een lening aan te vragen, moet de kredietnemer in ieder geval precies bepalen welke maandelijkse betalingsreserve er nog beschikbaar is op basis van reguliere inkomsten en uitgaven. U moet voldoende ruimte overlaten voor speciale behoeften, zoals een korte vakantie, of onverwachte uitgaven, zoals een grote autoreparatie.

Het is wenselijk dat de looptijd van de lening zo kort mogelijk is. Over een langere periode kijkend kunnen financiële problemen sneller optreden door onverwachte veranderingen zoals het krijgen van kinderen, ziekte of werkloosheid.

Hypotheek

Een hypotheek is een lening die is beveiligd tegen onroerend goed. Het geld kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt: aankoop, nieuwbouw, renovatie of renovatie van een huis of appartement. Ook aflossen van een andere, duurdere lening van a
hypotheek
mogelijk.

Kort over de hypotheek

verhuur

Steeds meer mensen zijn geïnteresseerd in leasen. Waar deze alternatieve financiering in eerste instantie gericht was op bedrijven, kunnen particuliere consumenten nu ook auto’s, meubels, computers en meer leasen.

Bij
verhuur
de klant verkrijgt het gebruiksrecht slechts voor een bepaalde periode. Hij mag bijvoorbeeld 36 maanden rijden als het leasecontract voor deze periode wordt afgesloten.

Leasen in een notendop
:

Leasing is bijzonder fiscaal voordelig voor ondernemers. Bovendien brengen deze auto’s, computers en machines zoveel in het bedrijf dat ze veel vaker vervangen moeten worden dan individuen.

Creditcard aanvraag, verplicht voor reizigers

Zelfs als we een
een creditcard aanvragen
Is het echt een vorm van krediet? Aangezien de creditcardmaatschappij onze aankopen meestal pas na een maand doet, krijgt de klant uitstel van betaling en daarmee de lening.

Creditcard in één oogopslag:

Rente en aflossing

Iedereen die een lening krijgt, moet de lening binnen de afgesproken termijn terugbetalen: de lening wordt terugbetaald.
Aflossing
meestal in maandelijkse betalingen.

Naast de maandelijkse aflossing, dat wil zeggen aflossing van het geleende bedrag, moet er ook maandelijks rente worden betaald.
interesse
is als het ware de prijs van geleend geld. Het rentepercentage is onder meer gebaseerd op de actuele rente, het type lening, de looptijd en de kredietwaardigheid van de kredietnemer.

Kredietwaardig houdt in dat de bank beoordeelt in hoeverre de klant als kredietnemer in staat wordt geacht het geld terug te betalen. Hoe beter deze rating, hoe goedkoper het is om te lenen. Als u de lening vervroegd wilt aflossen, kan de bank een boete in rekening brengen voor het vervroegd aflossen.€