Welke lening past bij jou?

Geld lenen, wie heeft het nog niet gedaan? Als je dat nog niet hebt gedaan, zul je dat waarschijnlijk wel doen. In Nederland lenen mensen zoals jij en ik geld voor verschillende doeleinden. Er zijn verschillende manieren om geld te lenen, van het kopen van een auto tot het kopen van een huis. Geld lenen heeft veel voordelen, maar het moet wel verstandig gebeuren. Er zijn veel voorbeelden van mensen die in financiële problemen komen door geld te lenen. Luister daarom niet alleen naar het advies van de kredietverstrekker, maar probeer te begrijpen wat alles betekent. Verderop in dit artikel leest u meer over verschillende leenvormen.

Soorten leningen

Als u van plan bent om geld te lenen, kunt u veel geld besparen door de juiste leningvorm te kiezen. Elke kredietvorm heeft zijn eigen voor- en nadelen, waardoor de ene kredietvorm meer geschikt is voor uw persoonlijke situatie dan de andere. Er zijn verschillende soorten leningen om uit te kiezen in Nederland, waarvan de belangrijkste hieronder worden besproken.

Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening heeft een vaste looptijd en een vaste rente. Bij dit type lening is vooraf al bekend wanneer de lening is afgelost. Daarnaast heb je het vertrouwen dat de lening niet duurder wordt, aangezien de rente niet kan veranderen. Terugbetaald saldo kan niet worden opgenomen. Bij sommige kredietverstrekkers kunnen extra aflossingen niet boetevrij worden gedaan. Als dit uw bedoeling is, let dan speciaal op bij het indienen van uw aanvraag.

Omzetkrediet

Een doorlopend krediet is een kredietvorm waarbij u niet de hele lening in één keer hoeft af te sluiten. Dit kan in delen of in één keer. Terugbetaalde bedragen kunnen weer worden opgenomen. Hierdoor heeft het doorlopend krediet geen vaste looptijd en geen vaste rente. Zo kan de rente stijgen, wat ook de kosten van het krediet zal verhogen.

kredietkaart

Met een creditcard kunt u online of in winkels aankopen doen. Met een creditcard is het ook mogelijk om geld op te nemen via een geldautomaat. U kunt ervoor kiezen om in één keer of in maandelijkse termijnen terug te betalen. Creditcardrente is iets hoger dan de rente op doorlopend krediet of persoonlijke lening.

Tegoed per post

Als je iets bij een postorderbedrijf koopt, kan het vaak ook op krediet worden gekocht, waardoor postorderkrediet een soort doorlopend krediet is. Sommige postorderbedrijven geven hun klanten ook posttegoed zonder iets te kopen. Let hier goed op, want postorderleningen hebben meestal een hoge rente.

te veel uitgeven

Een rekening-courantkrediet is de mogelijkheid om meer geld van uw betaalrekening af te halen dan er op staat, en u leent eigenlijk geld van de bank. Om in het rood te staan, moet u een kredietlimiet overeenkomen met de bank. Wel zijn er vaak voorwaarden aan verbonden. Veel banken vragen elke drie maanden een positief saldo. De rode kleur van de betaalrekening heeft een hoge rente.

Hypotheek

Een hypotheek is een lening waarbij geld wordt geleend om een ​​woning te kopen. Aangekocht onroerend goed, zoals een huis, is dus ook onderpand. In het geval dat de maandelijkse betalingen niet aan de geldschieter worden betaald, heeft deze het recht om het onroerend goed onder dwang te verkopen.

lening advies

Als u heeft besloten om geld te lenen, is het belangrijk om te beslissen welke leningvorm het beste bij uw situatie past. Weeg de voor- en nadelen van elk type lening zorgvuldig af en beslis dan pas. Er zijn verschillende lening aanbieders op de Nederlandse markt met verschillende rentetarieven en voorwaarden. U kunt dus veel geld besparen door vooraf te vergelijken. Let niet alleen op de rentetarieven, maar ook op de voorwaarden. Er zijn verschillende leningvergelijkingssites op internet, dus maak daar gebruik van.€