Welke lening kan ik krijgen in 2021?

Welke lening is in 2021 het goedkoopst en welke het goedkoopst? Welke lening past bij jou? Veel bedrijven helpen snel met een lening. Er zijn verschillende soorten leningen beschikbaar. Saldo drop, Voorschotje of Ferratum, het is snel geld. Een negatief BKR hoeft geen probleem te zijn voor het krijgen van een nieuwe lening. Wordt het een persoonlijke lening, doorlopend krediet, snelle flitslening, spaarlening, rentelening, gaat u te veel uitgeven of misschien lenen van familie of vrienden? Er zijn dertien leningvormen waaruit u kunt kiezen.

Geld lenen in 2021

Welke lening wordt het voor mij en wat voor leningen zijn er?

Er zijn veel soorten leningen op de markt. Sommige leningen zijn varianten of combinaties van andere vormen van lenen. Welke lening het wordt, hangt af van de lengte van de lening, het rentepercentage en wat het beste bij uw situatie past. Misschien een vakantielening voor wie binnenkort op vakantie wil. Andere opties zijn:

Flash krediet geeft de mogelijkheid om snel geld te lenen

Flash krediet is de snelste manier om te lenen. Kenmerkend is de korte looptijd van de lening. Als u op tijd terugbetaalt, hoeft u geen servicekosten te betalen. Het is een snelle en korte geldlening. Denk aan bedrijven als Ferratum en Voorschotje. Spoedkrediet is ook mogelijk met Payday (voorheen Easycredit). Geld kan binnen 10 minuten op uw rekening staan.

Persoonlijke lening of PL . afsluiten

Bij een persoonlijke lening wordt het gehele leenbedrag in één keer opgenomen. Het rentepercentage, de rentevergoeding, de looptijd en het maandbedrag worden vooraf bepaald. Het voordeel is dat u precies weet waar u aan toe bent. De looptijd kan variëren van 6 tot 120 maanden. Reeds teruggestorte bedragen kunnen niet opnieuw worden opgenomen. Met deze leenmethode weet je precies hoeveel je elke maand betaalt en wanneer de lening wordt afgelost.

Wat is werkkrediet?

Krediet kan altijd tot uw beschikking staan. Geld kan steeds weer worden opgenomen tot het afgesproken leenbedrag, kredietlimiet. U betaalt alleen rente over het bedrag dat u opneemt. Het aflossen en opnemen van de lening is zeer flexibel en de looptijd is variabel. Dit is vooral handig als je nog niet weet hoeveel je echt wilt opnemen, maar wel wat extra kredietruimte wilt. Meestal moet u maandelijks een vast aflossingsbedrag van 2% van de afgesproken kredietlimiet betalen. Deze lening duurt zo lang als u wilt. Vandaar de naam doorlopend krediet.

Wat is een spaarlening?

Een spaarlening is eigenlijk een bijzondere doorlopende lening gekoppeld aan een spaarrekening. U betaalt een bepaald bedrag aan rente en aflossing, en de rente wordt berekend over het bedrag dat daadwerkelijk wordt opgenomen. Opnemen van een lening is mogelijk tot aan de kredietlimiet. Er zit ook een verzekering bij waar je premie voor betaalt. Deze spaarverzekering wordt dan op een vooraf bepaalde datum aan u uitbetaald. Soms is er ook een respijtperiode ingebouwd. De rente is variabel. Vrijwel alle grote banken en verzekeraars bieden een spaarverzekering aan.

Wat is rentekrediet?

Rentekrediet is een flexibel doorlopend krediet. Gebruik deze optie in overleg met de bank vanaf het moment dat u wilt terugbetalen. Dit geeft ruimte in de kas.

Wat kost het om in het rood te staan?

Als u in het rood staat, heeft u de mogelijkheid om tot een vooraf bepaald bedrag in het rood te staan ​​op uw betaalrekening. Roodheid dient vaak als een tijdelijke overbrugging. In het rood staan ​​is een dure vorm van lenen, maar erg handig als het geld krap is. Zorg ervoor dat je niet langer dan een paar dagen in het rood staat en dan is een hogere rente toch makkelijk te doen.

Lenen van familie, familiebank of vrienden

Bron: AllisonWeeks, Morguefile Lenen bij familie wordt ook wel familiebankieren genoemd. Het is vaak gemakkelijk om van ouders te lenen. Makkelijker dan bij de bank. Zorg voor goede contracten, zeker als je leent van vrienden, want als je ooit betalingsproblemen hebt, kunnen vriendschappen ook verdwijnen. Daarom wordt deze vorm van lenen over het algemeen niet aanbevolen.

Welke hypotheek past het beste bij mij?

Dit formulier is voor het kopen of verbeteren van een woning, maar kan natuurlijk ook voor andere uitgaven worden gebruikt. Het is een lening aan een natie met een lange adem. Rente is onder bepaalde voorwaarden fiscaal aftrekbaar. Hypotheken variëren, bijvoorbeeld met of zonder maandelijkse aflossing, vaste of variabele rente, of met allerlei beleggingsstructuren, zoals een beleggingshypotheek. Vraag altijd naar de fiscale gevolgen voor u voordat u een hypotheek afsluit

Wat is kaarttegoed met een klantenkaart?

Zoals u weet, kunt u in steeds meer winkels betalen met een winkelkaart of klantenkaarten. Het zijn winkelkaarten, met de mogelijkheid om de gekochte goederen in termijnen te betalen. Het is een autolening of een autolening. Een voorbeeld is de Bijenkorf Bijenkorf. Deze kaart geeft korting op sommige producten. Zo kun je op veel cosmeticamerken 10 procent korting krijgen en zogenaamde BIJ-punten sparen. Dit alles is zeer aantrekkelijk voor de koper.

Wat is een creditcard?

Een creditcardlening is een bijzondere vorm van kaartlening. Aankopen die u met een creditcard doet, worden betaald en daadwerkelijk voorgeschoten door de bank die de creditcard heeft uitgegeven. Creditcardaankopen zijn vaak automatisch verzekerd tijdens het transport, wat nog een voordeel is. Een creditcard zonder kaarttegoed is een prepaid creditcard die ook erg handig is voor je aankopen.

Wat is postorderkrediet en betalen per gebruik?

Veel postorderbedrijven bieden de mogelijkheid om gekochte goederen in termijnen te betalen. U kunt aankopen doen tot een vooraf bepaalde limiet op basis van inkomen. Nadat u het openstaande deel van het bedrag heeft betaald, kunt u nieuwe aankopen doen tot de vooraf bepaalde limiet. Dit is eigenlijk een afgeleide vorm van doorlopend krediet waarbij postorderbedrijven een hoge rente rekenen. Dit is een type aankoop op afbetaling.

Wat is een autolening, autolening of huur?

Hier kunt u een auto kopen waarmee u later een deel van de aanschafwaarde kunt betalen. Je koopt dus een auto met geleend geld. Na de eventuele aanbetaling betaalt u de resterende aankoopwaarde in termijnen. Houd er rekening mee dat u pas de echte eigenaar van de auto wordt als u de laatste termijn heeft betaald. Het gaat zelfs zo ver dat als je om wat voor reden dan ook stopt met betalen (maandelijks) en er minder dan 75% van het verschuldigde bedrag wordt betaald, het autobedrijf de auto kan claimen. Dan ben je zelfs je auto kwijt.

Wat is WOZ-krediet voor een lening?

Het leenbedrag is afhankelijk van de WOZ-waarde van uw eigen woning en de hoogte van uw hypotheek en eventuele tweede hypotheken. De waarde van de WOZ wordt bepaald door de gemeente. Omdat de WOZ-waarde regelmatig lager is dan de werkelijke waarde van de woning, kan een WOZ-lening aanzienlijk lager zijn dan een conventionele hypotheek. Het voordeel is dat een taxatie niet meer nodig is omdat de gemeente dit al voor u heeft gedaan. De bank kan daardoor sneller een WOZ-lening verstrekken.

U kunt ook een tweede hypotheek afsluiten

Een 2e hypotheek is een aanvullende lening op uw eigen woning. U kunt een extra hypotheek bovenop uw bestaande hypotheek afsluiten met de overwaarde in uw woning. De woning wordt eerst getaxeerd door een taxateur om te kijken of een extra woonkrediet als onderpand mogelijk is. Het voordeel van een tweede hypotheek is dat u de oude hypotheek niet hoeft op te breken. Nadeel is dat de rente meestal hoger is dan bij een 1e hypotheek.

BKR toetsing 2021 uitgelegd

Om de kredietwaardigheid van de klant te controleren is het kredietregistratiebureau BKR in Tiela opgericht. Iedereen die een lening boven de 500 euro aangaat, wordt door de betreffende kredietverstrekker bij het BKR gemeld. Bij een betalingsachterstand van meer dan twee maanden kan BKR ook aangevraagd worden voor een gsm-abonnement. BKR aangeslotenen kunnen bij het BKR nagaan welke leningen u heeft en uw betalingsgedrag tot op heden. Nog niet alle gsm-bedrijven zijn aangesloten bij het BKR. Vrijwel alle inwoners van Nederland staan ​​ingeschreven bij het BKR. Er kunnen problemen ontstaan ​​als u te laat bent met betalen en als zodanig bent geregistreerd. U ontvangt dan een code. Na twee tot vier maanden is het een A-code voor een achterstandsrapport. Zodra het saldo is gewist, ontvangt u een H-code. H staat voor herstelcodering. Bij het BKR aangesloten kredietverstrekkers checken altijd uw status bij het BKR. Wil je dat niet, zoek dan een kredietverstrekker of kredietbemiddelaar die niet geïnteresseerd is in BKR. Lenen ondanks een negatief JKP is mogelijk, maar niet makkelijk en meestal duurder.

Bekijk uw BKR-gegevens in 2020

U kunt uw BKR-gegevens opvragen in Tiela. U vult het aanvraagformulier in en levert het in bij de bank, die het naar u opstuurt. Je betaalt € 4,95 en tien dagen voordat de gegevens in je mailbox aankomen. In 2020 kunt u online uw BKR-gegevens opvragen. En het doet pijn. Soms kloppen de BKR-gegevens niet en kunt u dit het beste zo snel mogelijk achterhalen om dit zo snel mogelijk te verbeteren.

Conclusie, welke lening kun je in 2020 krijgen en welke lening kun je het beste kiezen

Veel keuze dus. Houd vooral de online geldverstrekker in de gaten. Stem je wensen en verlangens goed af. Het internet helpt je daarbij. Vraag ook meerdere offertes aan. Vind de beste lening online. Lenen kost geld, maar bij een goede keuze kan een lening u ook veel besparen.

Lees verder