Welke dienst bij een auto-ongeluk op de weg (hulpverlening)

Pechhulp, de markt voor pechhulpdiensten bestaat uit 4 tot 4,5 miljoen klanten. Er zijn verschillende helpers onderweg. U kunt bijvoorbeeld contact opnemen met de ANWB, Bovag, uw verzekeringsmaatschappij en SOS Internationaal. Pechhulp is een enorme vijver om in te vissen, en steeds meer diensten doen precies dat. Waarom kiest u voor pechhulp, wat zijn de kosten van pechhulp en pechhulp?

Klanten met autoproblemen

Een Nederlander krijgt gemiddeld eens in de vier jaar te maken met een autopech. Met andere woorden, ongeveer een miljoen mensen per jaar wanneer hun auto pech heeft op de weg. Zulke enorme aantallen, waarvan volgens de hulpverlener:

Pechhulp ANWB (Wegenwacht) en Route Mobiel bij auto-ongeluk

ANWB is niet alleen de grootste dienstverlener, maar levert ook veel meer. Iedereen kent de Wegenwacht ANWB, de borden, de alarmcentrale, het clubblad De Kampioen. Maar ook verzekeringen en advisering. Er is een grote verscheidenheid aan producten en diensten op het gebied van recreatie, toerisme, verkeer en vervoer. Een gebied waar ook de ANWB zich lange tijd onaantastbaar achtte. Route Mobiel startte in september 2004 met een nieuwe operatie op de Nederlandse markt, maar stopte 17 jaar later (in 2021). Route Mobiel had een breed netwerk van Europese hulpdiensten en wist vrij snel een paar honderdduizend klanten aan te trekken, met een piek van een kwart miljoen klanten. Omgerekend naar geld, een interessante groep, maar relatief klein in vergelijking met het klantenbestand. Het aantal leads is qua omvang, het merendeel is ANWB. Voor ANWB-leden wordt het pechhulpabonnement automatisch verlengd als de klant zich niet afmeldt.

Concurrentie tussen autopechdiensten

De concurrentie tussen dienstverleners komt ook de klanten ten goede. Pakketten zijn meer op maat en flexibeler geworden. Bovendien is de verwachting dat nu niemand met forse prijsverhogingen zal komen. Zo krijgt u bij ANWB korting op brandstof en een goede pechservice. Bent u toch gebonden aan een duurdere pechdienst, dan regelt de nieuwe partij uw overplaatsing zodra uw huidige contract afloopt. Over de kwaliteit van de pechhulp heb ik in de media niet veel gehoord. Dit geeft aan dat meer aanbieders brood zien in de hulpverleningsmarkt.

Wat kost pechhulp?

De prijs van een abonnement op pechhulp varieert sterk en is vaak afhankelijk van de leeftijd van de auto (vaak jonger of ouder dan 10 jaar):

Pechhulp abonnementsprijs (indicatieve bedragen):

WHO de prijs
ANWB € 120
Pechhulp in Bovag vanaf € 67,20
Allianz Global Assistance € 70
Alle Secura op aanvraag vanaf €70
ABN AMRO €75
asr 65 euro
Centraal beheer €66,55
idem dito 72,35 euro
FBTO € 48,35
Gedeeld vanaf €29,40
NN € 62,29
Aegon is all risk in koninklijke autoverzekeringen
Universiteit €90

Ditzo Prepaid Pechhulp

Ditzo biedt helaas geen prepaid pechhulp meer aan.

Slot

Vergelijk prijzen goed, want pechhulp is niet overal even duur. U heeft in de meeste gevallen recht op maximaal zeven hulpdiensten per jaar. Verblijf is niet altijd meeverzekerd. Winkelen loont, Onna Onna kan immers zelfs gratis zijn. In de meeste gevallen beweert de ANWB de chauffeur snel weer op weg te kunnen helpen.€