Welke banken geven de hoogste rente op sparen in Nederland

Of sparen in 2021 met de hoogste spaarrente? Wissel dus direct van bank en kies de hoogste rente, ook als die hoogste rente nu lager is dan voorheen. Spaar bij banken zoals Centraal Beheer, Nationale Nederlanden, NIBC Direct, Leaseplan bank, Knab, die een gunstige spaarrente bieden. En natuurlijk kan deze lijst van banken met een hoge spaarrente aangevuld worden met een spaardeposito spaarrente. Wat is de beste plek om te sparen? Bekijk de huidige rentetarieven en vergelijk die rente met wat u nu op uw spaarrekening krijgt. Stap over en kies voor de hoogste spaarrente. De rente op sparen is over de hele linie wat lager dan we gewend zijn, maar dat kan snel veranderen.

Banken met het hoogste spaarpercentage in 2021

Wijzig spaarbank

Al je bankzaken bij je hebben en van bank wisselen is vaak lastig en onnodig. Spaargeld overboeken van de ene bank naar de andere is echter heel eenvoudig en razendsnel:

Waar kan ik veilig sparen met variabele rente?

U kunt veilig sparen bij alle Nederlandse banken. Deze banken vallen onder het depositogarantiestelsel van de Centrale Bank van Nederland. Kortom, het garandeert maximaal 100.000 euro van uw spaargeld per persoon en per instelling. Als de bank failliet gaat, wordt het geld dat u op de bank had, door De Nederlandsche Bank, DNB, aan u overgemaakt. Het doel is om het spaargeld bij faillissement binnen maximaal drie maanden terug te betalen. Spaar dus bij meerdere banken en niet meer dan 100.000 euro per bank en alles is 100% gegarandeerd. Vrij overtuigend.

Centraal Beheer in 2021 en Nationale Nederlanden

Centraal Beheer geeft 0,04% rente. Iedereen kan hier een nieuwe Interest Plus rekening openen. Centraal Beheer is ook volledig gedekt door het Nederlandse Depositogarantiestelsel en alle bijbehorende garanties. Het belang bij Nationale Nederlanden is iets hoger. De spaarrente is meer dan bijvoorbeeld ABN AMRO.

Welke zeven banken in Nederland geven de hoogste spaarrente?

Wie op internet surft om spaarrentes te vergelijken, komt op dit moment 7 Nederlandse banken tegen die de hoogste spaarrente bieden op een spaarrekening zonder stortings- of opnamevoorwaarden. Daarom staan ​​deze banken op de eerste plaats met hun spaarrente in Nederland. Posities
vanaf 1 januari 2021
voor spaarrekeningen zonder voorwaarden en met de hoogste rente:

Argenta geeft rente, maar wordt niet gedekt door het Nederlandse depositogarantiestelsel, maar door België. Lloyds valt onder het Duitse depositogarantiestelsel.

Wat buitenlandse banken in Nederland geven qua rente

Als we het in Nederland over buitenlandse banken hebben, wordt meestal gesproken over een Nederlandse BV en in ieder geval een bank die ook gedekt is door een Nederlandse garantie. De rentetarieven bij deze banken zijn vaak veel hoger dan bij de grote banken en u kunt bij hen een storting doen. Een paar voorbeelden van een onmiddellijke opname spaarrekening zijn alles
vanaf 1 januari 2021
:

De hoogste spaarrente in 2021

Dit betekent dat de lijst van banken die de hoogste spaarrente op een rekening zonder beperkende voorwaarden toekennen als volgt is (1 januari 2021):

Knab banka voor spaardeposito’s is relatief interessant met 0,5% voor spaardeposito’s, maar stelt als voorwaarde dat u een betaalrekening moet openen bij Knab banka.

Moet ik obligaties kopen?

Obligaties staan ​​regelmatig in de schijnwerpers en kunnen ook voor een goed rendement zorgen, maar obligaties hebben geen garantie op sparen. Een obligatie is een belegging, geen spaarproduct. Daarnaast zijn er nogal wat risico’s verbonden aan obligaties. Obligaties uitgegeven door EU-landen leken veilig, maar sinds de problemen met Griekenland en andere Europese landen weten we beter. Bedrijfsobligaties zijn allesbehalve veilig. Ten slotte zijn er eeuwigdurende obligaties. Deze obligaties trekken de aandacht vanwege hun hoge rente, maar dat komt omdat het achtergestelde leningen zijn. Dus als zo’n land of bedrijf in de problemen komt, ben je vrijwel zeker je geld kwijt. Ja, dan is de hogere rente zeker beter dan een bankrekening waar je direct geld van kunt opnemen, in plaats van allerlei onzekere rendementen.

Bij welke bank sparen?

Het is niet eenvoudig om te bepalen welke bank u moet kiezen. Maar wie momenteel op zoek is naar de hoogste spaarrente van Nederland vindt hierboven de meest interessante banken. LeasePlan Bank, NIBC Direct en Lloyds Bank zijn het meest aantrekkelijk vanwege de hogere rentetarieven. De keuze is aan u en houd de actuele rentetarieven in de gaten.€