Wat zijn de voordelen van een lineaire hypotheek?

Een van de manieren om de aankoop van uw woning te financieren is een lineaire hypotheek. Deze hypotheek zorgt voor een continue aflossing van de lening, ook als de uitstaande schuld continu wordt afgebouwd. Daarnaast zullen de rentebetalingen ook proportioneel afnemen, waardoor u minder per maand verliest, maar ook minder belasting kunt aftrekken. Waarin verschilt een lineaire hypotheek van een annuïteitenhypotheek en welke voordelen geniet u?

Voordelen van een lineaire hypotheek

Wat zijn de huidige hypotheekeisen?

Als u een hypotheek wilt afsluiten, zijn er verschillende principes waarop deze kan worden beveiligd. Houd rekening met de volgende vereisten:

Welke soorten hypotheken kunnen hiervoor worden gebruikt?

Hoe op tijd terugbetalen?

Binnenkort lijkt het een eis te worden dat de huizenkoper op tijd terugbetaalt. De uiteindelijke beslissing hangt natuurlijk af van hoe de politiek daarover beslist en of er betere alternatieven kunnen worden geboden. De volgende twee typen zijn beschikbaar:

Welke voordelen biedt een lineaire hypotheek ten opzichte van een annuïteitenhypotheek?

Lineaire en annuïtaire hypotheek: rekenvoorbeeld

Stel je voor dat je een beperkte hypothecaire lening aangaat van pakweg € 115.000,- met een rente van 4,75% per jaar of 0,3874% pm over een looptijd van 30 jaar, aldus NHG.

Hoeveel bent u kwijt aan rentelasten gedurende de looptijd van de annuïteitenhypotheek:

Hoe zit het met een lineaire hypotheek?

Is een lineaire hypotheek voordelig?

Als we alleen naar de cijfers kijken, is een lineaire hypotheek zeker meer betaalbaar omdat de totale kosten lager zijn door de verlaging van de rentelasten. Elke besparing die u kunt maken, is goed voor uw portemonnee. Als je de vrijheid hebt om te kiezen tussen deze twee hypotheekvormen, is het altijd aan te raden om te kiezen voor een lineaire hypotheek. Er is er maar één aan verbonden. De lasten van de eerste maanden zijn relatief hoger dan de laatste maanden, omdat de lasten lineair afnemen. Dit betekent dat u de eerste maanden binnen uw netto-inkomen moet kunnen bijdragen. Wat is uw financiële omvang is de vraag. Als u over voldoende financiële middelen beschikt, is het altijd aan te raden om een ​​lineaire hypotheek af te sluiten, omdat dit u veel geld bespaart. Heeft u die mogelijkheid echter niet, dan biedt een annuïteitenhypotheek uitkomst. De lasten zijn elke maand gelijk en zijn de eerste maanden lager dan bij een lineaire hypotheek.

De echte voordelen en voordelen van een lineaire hypotheek

Laat u altijd adviseren door een bank of hypotheekspecialist, u heeft namelijk inzicht nodig in uw financiële mogelijkheden voordat u een woning kunt kopen. U moet ook weten hoe hypotheekvormen zich verhouden tot eventuele belastingteruggave. Hogere rentelasten betekenen nu een nog hogere hypotheekrenteaftrek, wat gunstig is. Het is altijd belangrijk om de financiële lasten door een deskundige te laten berekenen, zodat u de verschillende hypotheekfinancieringen naast elkaar kunt zien. Als beginner moet je ook goed geïnformeerd zijn of het nu het juiste moment is om een ​​huis te kopen.

Lees verder