Wat zijn Bitcoins?

Bitcoin is een moderne valuta waarmee u op internet betaalt. Sinds 2009 is het mogelijk om via internet bitcoins te betalen of te ontvangen. Bitcoin is geen tastbare munt of bankbiljet, bitcoin is een valuta die zich in de ‘cloud’ bevindt. Je kunt er echter gemakkelijk dingen mee kopen of verkopen. Maar wat zijn bitcoins precies en hoe kun je ermee betalen?

Wat zijn Bitcoins?

Bitcoin is een valuta, dus bitcoins zijn een vorm van geld, maar dan digitaal. Bitcoins staan ​​in de cloud, met andere woorden op het netwerk. Je kunt de bitcoins zelf niet zien of aanraken, er zijn geen munten of biljetten, maar bitcoins hebben nog steeds dezelfde waarde als ‘echt’ geld. Je kunt er echte dingen mee kopen of verkopen. Omdat bitcoins in de cloud staan, heb je er altijd en overal toegang toe.

Hoe kom je aan bitcoins?

Om bitcoins te ontvangen heb je een bitcoinadres nodig. U kunt dit adres koppelen aan een PayPal-rekening, maar zonder bankgegevens. Andere mensen kunnen u bitcoins naar dit adres sturen. Iedereen kan bitcoins naar jouw adres sturen, je hoeft hiervoor geen toestemming te geven. De afzender hoeft alleen uw bitcoin-adres te weten. Je kunt dan doen wat je wilt met de bitcoins die je ontvangt. Je kunt dingen kopen bij gerelateerde winkels of websites, of je kunt ze inwisselen voor euro’s bij een wisselkantoor. Ook kunt u automatisch bitcoins van uw bitcoin-adres omzetten in euro’s en deze op uw bankrekening storten. U kunt ook zelf bitcoins kopen bij een bitcoin exchange op internet. Er zijn ook zogenaamde uitwisselingssites. Deze sites brengen bitcoin-kopers en -verkopers bij elkaar waar een prijs kan worden onderhandeld.

Waar kan ik betalen met bitcoins?

Bitcoin-betalingen komen steeds vaker voor. Betalen met bitcoins kan op allerlei websites en ook in diverse winkels. In Nederland is Arnhem een ​​stad waar de meeste plaatsen bitcoins accepteren. Plaatsen die bitcoins accepteren, hebben een sticker of knop met de tekst “We accepteren bitcoins”. Op Bitcoinspot vind je een lijst met alle plaatsen waar je met bitcoins kunt betalen. Voorbeelden van winkels waar je met bitcoins kunt betalen zijn Thuisbezorgd, Bitcoinplaats, diverse horecagelegenheden en er zijn zelfs autorijscholen waar dit mogelijk is. Elke dag komen er een paar winkels of websites bij die bitcoins accepteren. De verwachting is dat in 2030 overal met bitcoins kan worden betaald.

Hoe kunt u betalen met bitcoins?

Om met bitcoins te betalen, moet je een QR-code scannen op je computer, tablet of telefoon. Hiervoor moet je een QR-scanner-app downloaden, wat mogelijk is op alle smartphones en moderne computers. Daarna hoef je alleen nog maar op een aantal dingen te klikken om te betalen, zoals het bitcoin-adres van de ontvanger en het aantal bitcoins. U hoeft geen persoonlijke informatie zoals uw naam of bankrekeningnummer te verstrekken om bitcoins te ontvangen of te betalen.

Hoeveel zijn bitcoins waard?

Aangezien bitcoins niet gebonden zijn aan een bank of andere instelling zoals een overheid, is er geen vaste wisselkoers. De waarde van bitcoins wordt bepaald door vraag en aanbod, evenals het aantal bitcoins in omloop. De actuele waarde van bitcoins is te vinden op Bitcoinspot.

Wat zijn de voordelen van bitcoins?

Bitcoin lijkt misschien heel nieuw en daarom ingewikkeld of eng, maar de digitale valuta heeft zeker zijn voordelen. Deze voordelen zijn vooral de anonimiteit van transacties, de snelheid van transacties, minimale risico’s en het feit dat je niet verbonden bent aan een bank of overheidsinstantie.€