Wat u moet weten bij het kopen van een VISA-creditcard

Als u op zoek bent naar een creditcard, zijn er veel bedrijven die er zijn. VISA is een van die creditcardmaatschappijen. Het bedrijf begon in 1958. In 1977 werd het een fusie van verschillende banken. Sindsdien is het bedrijf erg groot geworden en worden creditcards wereldwijd geaccepteerd. Ook in Nederland is de VISA creditcard een bekend begrip en wordt er ook steeds vaker voor gekozen.

Over VISA-creditcards

Voordelen:

Wanneer u kiest voor een VISA creditcard, kiest u voor een kaart die wereldwijd wordt geaccepteerd. Dit geldt voor Europa, maar de kaart kan ook gebruikt worden om buiten Europa te betalen. Er zijn maar liefst 27 miljoen opvangpunten beschikbaar. Reis je bijvoorbeeld de wereld rond, dan is betalen geen probleem. Ook fijn is dat je automatisch een aanvullende reisverzekering afsluit. De verzekering bestaat uit een reisongevallenverzekering, een bijstandsverzekering, een vluchtvertragingsverzekering en een bagagevertragingsverzekering. Daarnaast zijn aankopen die u doet met uw VISA-creditcard tot 180 dagen verzekerd tegen bijvoorbeeld diefstal of beschadiging.

Kosten

De kosten van de creditcard zijn afhankelijk van de versie die u kiest en waar u de kaart aanvraagt. Als u kiest voor VISA World Card Classic, betaalt u in 2017 36,50 euro per jaar. Je krijgt een bestedingslimiet van maximaal 2.500 euro. Er wordt gekeken of het past bij uw financiële situatie. Zo niet, dan heb je misschien minder te besteden. Het is belangrijk om het openstaande saldo binnen 21 dagen te betalen. Doet u dit niet, dan kan dit leiden tot een boete. Dit is 2% van het openstaande bedrag. Als u ervoor kiest om in termijnen te betalen, kunt u het saldo in termijnen betalen. U betaalt dus geen boete, maar wel rente. Bij deze optie betaalt u in 2017 14% rente per jaar. Ook voor niet-euro EU- en niet-eurolanden betaalt u een wisselkoers van 2%.

Verschillende soorten creditcards

Er zijn vier verschillende versies van VISA-creditcards beschikbaar. Dus je hebt de VISA World Classic. Dit is de basisversie van de kaart. Daarnaast heb je de VISA World Gold Card met extra bestedingslimieten en voordelen zoals bagageverzekering en bonusprogramma’s. Dan is er de VISA World Platinum Card voor mensen met een hoger bestedingspatroon. Mogelijk kunt u aanvullende voordelen ontvangen, zoals een WA-verzekering voor huurauto’s en gedeeltelijk gratis vreemde valuta. Het hangt af van de bank waar u de kaart aanvraagt. De meest exclusieve VISA-kaart is VISA World oneindig. Je kunt deze kaart alleen kopen als je een uitnodiging ontvangt. U krijgt fantastische voordelen zoals een geweldige reisverzekering, persoonlijke conciërgeservice en uitnodigingen voor exclusieve evenementen.

Vraag naar

Bank

De meeste mensen halen hun VISA-creditcard bij een bank. Hiervoor kunt u eenvoudig een afspraak maken. Daarnaast is het ook mogelijk om online een creditcard aan te vragen. De kaart is direct gekoppeld aan je bankrekening en je hoeft geen nieuw betaalpakket aan te vragen. Je solliciteert zoals je gewend bent, kiest de kaart die het beste bij je past en vraagt ​​deze aan. Dit vereist vaak testen.

Co-branding

U kunt ook een kaart krijgen van een bedrijf als de ANWB. De ANWB maakt dan gebruik van co-branding. Dit betekent dat de kaart samen met VISA-creditcards wordt uitgegeven. Op de creditcard staat het logo en de huisstijl van een ander bedrijf. Hierdoor kan het bedrijf haar klanten een bijzondere service bieden. Daarnaast kunnen ze ervoor kiezen om ook andere voorwaarden aan te bieden. Het kan zijn dat u deelneemt aan een spaarprogramma. Door goed naar de voorwaarden te kijken, kunt u veel geld besparen.

Prepaid creditcard

Is geld uitgeven dat niet van jou is niet jouw ding? Daarna kunt u ook een prepaid creditcard aanvragen. Je moet geld investeren om het uit te geven. De kaart kan, net als andere kaarten, wereldwijd worden gebruikt. Deze kunt u opvragen bij VISA.

De rol van ICS

ICS staat voor International Card Services. Dit bedrijf geeft onder andere creditcards uit in Nederland. Het is marktleider in Nederland en beschikt over een bankvergunning van De Nederlandsche Bank (DNB). Daarnaast zijn er ook vergunningen van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). ICS is verantwoordelijk voor de uitgifte van VISA-kaarten. Ook nemen zij de promotie en administratieve taken voor hun rekening. Ze verwerken bijvoorbeeld transacties. Het bedrijf is ontstaan ​​uit de Nederlandse versie van Bank of America. Deze bank was verantwoordelijk voor de invoering van de creditcard.€