Wat te doen bij betalingsproblemen?

We kunnen allemaal in financiële moeilijkheden komen. Het betekent niet het einde van de wereld. Het belangrijkste is om niet je kop in het zand te steken en te wachten op een wonder. Ook het verdubbelen van de loterij-inzet brengt zelden de gewenste financiële ramp. Wat te doen dan?

Bespreek betalingsproblemen

Veel gezinnen worstelen tegenwoordig met een krap financieel budget. Elke euro moet twee keer worden omgezet en gevraagd of het binnen de macht van elke uitgave valt. Als er onverhoopt iets kapot gaat en er zijn onverwachte kosten, bijvoorbeeld doordat de wasmachine kapot gaat, dan is de ramp compleet.

Betalingsproblemen zijn bij velen van ons bekend:

Praat erover met uw bank.

Voorkom boeterente en aanmaningskosten bij betalingsproblemen

De enige juiste oplossing voor betalingsproblemen is om direct een afspraak te maken met de bank zodra je ze ziet aankomen. Wie zijn kop in het zand steekt, krijgt meestal wat extra geld
herinneringskosten
en
boetepercentage
Bij In dergelijke gevallen kan de totale schuld gemakkelijk oplopen tot 20% in een jaar.

De bank kan ook het volledige bedrag aan uitstaande leningen opeisen, wat alle juridische opties opent, van huisuitzetting tot een executieveiling. Wees dus volledig open over al je inkomens- en vermogenscijfers, want de bank wil het geld ook terug. En meestal wordt het niet meteen “uitgespeeld” als je de onthulling geeft.

Manieren om een ​​tijdelijk geldgebrek op te lossen

Er zijn verschillende manieren om tijdelijke financiële stress te verlichten:

Krediet zonder bank

Ze zijn bijzonder lang
voor onvoorziene gevallen
die er doorgaans verantwoordelijk voor zijn dat gezinnen financieel uit de hand lopen. Mensen kunnen de normale kosten van levensonderhoud niet betalen en geven tegelijkertijd enkele honderden euro’s uit aan een nieuwe wasmachine. Om in zo’n geval niet meteen in een onoverkomelijke schuldensituatie te belanden bij het aangaan van een nieuwe lening bij de bank, dient u eerst de mogelijkheid te overwegen om een ​​gezinslening of
onderhandse lening
moet worden onderzocht.

Voordelen van persoonlijke leningen

Particulier krediet wordt niet door de bank verstrekt, maar door particulieren. Het kan een familielid of een goede vriend zijn. Dit kan aanzienlijke voordelen opleveren: