Wat kost een professional?

Het inhuren van professionals is duur. Dit geldt niet alleen voor advocaten en soortgelijke professionals, maar ook voor stukadoors en klussers. Zij hanteren vaste tarieven die zij met u afspreken of uurtarieven. Hoeveel kost het om een ​​professional in te huren per uur, m2 of klus?

Het inhuren van professionals is duur, maar vaak onvermijdelijk. Een juridisch conflict laat u beter behandelen door een advocaat. Professionals die goed zijn met hun handen zijn ook niet in te huren. Een goede metselaar of tegelzetter zal goed werk leveren waarmee je qua snelheid, maar vooral ook qua kwaliteit niet met jezelf kunt concurreren.

Professionals, wat is het uurtarief?

De ene specialist rekent een ander uurtarief dan de andere. Tarieven zijn moeilijk te vergelijken. In onderstaand rapport heb ik gebruik gemaakt van gemiddelde tarieven die ik op internet ben tegengekomen. De bedragen zijn bedoeld om een ​​idee te geven van de tarieven. Ik gebruik geen tarieven voor goedkope zwartwerk, maar voor ambachtslieden en vrouwen.

Ambachtslieden die met hun eigen handen werken

De meest ingehuurde professionals zijn mensen die kunnen helpen met reparaties of andere huishoudelijke taken of autoreparaties.

Ambachtsman type Wedden op? Tarief
Hoeveel kost een stukadoor? per m2 plafonds gemiddeld € 22,50, wanden € 16
Hoeveel betaalt een wegenwerker? per m2 Van 9 tot 11 euro
Hoeveel kost een loodgieter? Les Van €35 tot €40
Hoeveel betaalt een meester? Les Van €32,50 tot €37,50
Hoeveel kost een schilder? Les Van 35 tot 45 euro
Hoeveel kost een automonteur? Les Van €45 tot €55
Wat kost een tegelzetter? Les Van €32,50 tot €40
Hoeveel betaalt een metselaar? Les Van €35 tot €50

Professionals met verschillende vaardigheden

Ambachtslieden met andere vaardigheden rekenen meestal hogere tarieven. Denk hierbij aan advocaten, notarissen en IT-specialisten. De hoge inzetten zijn ook heel verschillend van elkaar.

Ambachtsman type Wedden op? Tarief
Hoeveel kost een advocaat? Les Van 70 tot 240 euro
Hoeveel kost een IT-technicus? Les Van €75 tot €85 (voor een adviseur)
Hoeveel betaalt een notaris? Les Van €125 tot €160
Wat de makelaar betaalt Over de deal Van 0,5% tot 1,9% van de verkoopprijs
Wat kost een belastingadviseur? Les Van 75 tot 110 euro
Hoeveel betaalt een civiel ingenieur? Na het rapport Van 250 tot 400 euro

Onderhandel over de prijs

De prijsverschillen tussen verschillende specialisten zijn groot. Voor grote klussen is het niet verstandig om op uurbasis een specialist in te huren. U heeft dan geen controle over de uiteindelijke factuurbedragen. Ze kunnen vaak inschatten hoeveel uren ze zullen werken, maar het bespaart geld door een vast tarief af te spreken. Al was het maar omdat ze het aanbod vaak wat afronden. Het gebruik van zwartwerkers kan goedkoper zijn, maar met deze mensen moet je geluk hebben. Ze kunnen meer kwaad dan goed doen. Zo is het voor een particulier niet verstandig om een ​​aanbouw aan zijn woning toe te voegen. Bij een slecht uitgevoerde opdracht heeft u niets om op terug te vallen.€