Wat is Plus500?

Plus500 is een online broker. Het is van oorsprong een Israëlisch bedrijf, maar de officiële registratie en het hoofdkantoor bevinden zich in Londen. Plus500 is genoteerd op de London Alternative Investment Market. Het bedrijf is opgericht in 2008 en biedt CFD-handel aan op verschillende financiële markten.

Plus500 is een online broker die is goedgekeurd en gereguleerd door de Financial Conduct Authority (FCA) in het VK. Australische zaken worden gereguleerd door de Australian Securities and Investments Commission. Ze hebben ongeveer 1.000.000 handelaren en meer dan 2.000.000 maandelijkse transacties.

Geschiedenis

Plus500 werd in 2008 opgericht door afgestudeerden van het Technion Institute of Technology. Het zijn zes mensen: Gal Haber, Alon Gonen, Elad Ben-Yitzhak, Shlomi Weizman, Omer Elezri en Shimon Sofer. Alon Gonen investeerde $ 400.000 en is president van het bedrijf. Plus500 is geregistreerd in het VK en heeft zijn hoofdkantoor in Londen. Er zijn ook kantoren in Israël en Australië.

Plus500 begon in 2008 met een computergebaseerd handelssysteem. In 2010 werd een versie van de browser uitgebracht voor MAC- en Linux-gebruikers. Ze lanceerden hun eerste app voor iPad- en iPhone-gebruikers in 2011. In 2012 was de app ook beschikbaar voor Android-gebruikers. Gemiddeld wordt 40 procent van de transacties gedaan met een smartphone of tablet. De website en het platform zijn beschikbaar in 34 verschillende talen.

Overeenkomst over verschil

Plus500 biedt een Contract for Difference (CFD) service aan voor verschillende financiële instrumenten. Een CFD is een contract tussen twee partijen waarbij de belegger bij aan- en verkoop het verschil tussen de waarde van het onderliggende product betaalt. Door gebruik te maken van hefboomwerking zijn CFD-beleggingen waardevoller dan traditionele beleggingen. Beleggers kunnen CFD-beleggingen gebruiken om een ​​stijgende (long) of dalende (short) prijs te voorspellen. U kunt beleggen in indices, aandelen, forex en grondstoffen. Bij het beleggen in CFD’s bezit men het product nooit, maar leent men het van een broker, in dit geval Plus500. Sinds 2013 kan Plus500 ook beleggen in Bitcoins met behulp van CFD’s.

Affiliate-programma

Plus500 biedt een partnerprogramma aan, 500Affiliates noemt dit programma. Met dit programma kunnen website-eigenaren en andere internetmarketeers nieuwe marketeers doorverwijzen naar Plus500. Zodra ze nieuwe investeerders aan het programma hebben voorgesteld, kunnen ze een commissie verdienen voor elke investeerder. Ze hebben wereldwijd ongeveer 70.000 geregistreerde vestigingen. Plus500 is actief in verschillende landen behalve de VS, aangezien CFD-handel daar niet is toegestaan.

Plus500 op de beurs

Plus500 is in de eerste week van juli 2013 op de beurs geïntroduceerd onder de naam ‘PLUS’. De aandelen zijn verhandelbaar op de AIM-markt van de London Stock Exchange. Op 26 februari bereikte de marktwaarde van Plus500 1 miljard dollar op de London Stock Exchange.€