Wat is een spaarlening?

Een spaarlening is een variant van een doorlopende lening. Wat is een spaarlening? Hoe een spaarlening aangaan? Wat zijn de voor- en nadelen van een spaarlening?

Wat is een spaarlening?

Een spaarlening is een bijzondere vorm van doorlopend krediet. U betaalt de lening niet op tijd terug. U betaalt alleen rente. Om de lening na een langere periode terug te kunnen betalen, spaar je het geleende bedrag door gebruik te maken van een spaarverzekering. Met deze spaarverzekering kunt u kapitaal opbouwen om de lening terug te betalen.

kredietlimiet

Bij het aangaan van een lening spreek je een kredietlimiet af. Dit is het maximale bedrag dat u kunt opnemen. Met behulp van het opnameformulier kunt u elk gewenst bedrag opnemen zolang u uw kredietlimiet niet overschrijdt.

Spaarlening afsluiten

Door de spaarlening op te heffen, wordt de renteleenovereenkomst gesloten voor vijf jaar. Na deze vijf jaar kan het contract worden verlengd. Daarnaast wordt er een spaarverzekering opgesteld met een looptijd van 15 tot 20 jaar. De opbouw van uw spaarpolis dient zo te worden gekozen dat u met de uitkering van deze verzekering de lening aan het einde van de looptijd volledig kunt terugbetalen.

Spaarlening: rente en bonus

Bij een spaarlening betaalt u alleen rente over het saldo van de spaarlening die u opneemt. Naast de rente betaalt u een spaarpremie voor de verzekering.

Voordelen van een spaarlening

De belangrijkste voordelen van een kredietlening zijn:

Nadelen van een spaarlening

Aflossing spaarlening

U kunt het volledige geleende bedrag in één keer aflossen zonder boetes om het gratis weer op te nemen wanneer u het nodig heeft. U kunt natuurlijk ook gedeeltelijk terugbetalen of “sparen” door elke maand een vast bedrag van uw salarisrekening over te schrijven naar een rentelening.€