Wat is een minilening en/of flitslening?

De afgelopen jaren is het aantal microleningen en/of persoonlijke leningen toegenomen en het lijkt erop dat steeds meer mensen deze afsluiten. Vaak gaat het om een ​​lening van een relatief klein bedrag voor een korte periode. Vooral jongere mensen gebruiken het graag.

Minilening / flitskrediet

Een minilening wordt stilaan een steeds populairdere vorm van lening. Het wordt vooral gekenmerkt door relatief kleine volumes. Hierin zitten bedragen van 50 tot 300 euro. Een ander kenmerk is de looptijd van de lening. Bij een reguliere lening is er vaak minimaal een jaar, maar bij een minilening is dat vaak dagen. De meeste termijnen zijn tussen de 10 en 30 dagen. Tot slot kenmerkt een minilening zich door het feit dat u geen rente betaalt. In plaats van rente betaalt u verwerkingskosten en/of administratiekosten. Als je op deze manier converteert, betaal je een hoger percentage in “procent”, het heet gewoon iets anders.

Waarom een ​​minilening nemen?

Een minilening wordt vaak door jongeren afgesloten en is meer bedoeld als een tijdelijke overgangsperiode. De meeste mensen nemen aan het einde van de maand een MNI-lening om aan hun verplichtingen te voldoen en betalen de lening dan aan het begin van de nieuwe maand terug. De lening is dus niet bedoeld voor een langere periode.

Hoe werkt de lening?

Het grote verschil tussen een minilening en een reguliere lening is vooral de snelheid waarmee de minilening kan worden opgenomen. De meeste minileningen kunnen binnen een uur worden opgenomen, terwijl het bij een reguliere lening vaak meerdere dagen kan duren. Een minilening kan met een simpel sms’je worden afgesloten en heeft vaak wat documenten nodig, zoals een kopie van het paspoort, bankafschrift en loonstrookje, maar niet iedereen heeft het nodig.

Wat zijn de risico’s van een minilening?

Het grootste risico bij het afsluiten van een minilening is het niet op tijd kunnen terugbetalen van de lening. Door het afsluiten van de lening gaat u akkoord met de voorwaarden en kosten. U stemt ermee in de lening binnen een bepaalde termijn terug te betalen. Als u dit echter niet doet, leidt dit tot administratieve kosten of boetes die snel kunnen oplopen. De meeste mensen lopen het risico dat het een structureel probleem wordt en elke maand geld moet lenen.

Algemene voorwaarden van de minilening

Bij het opnemen van een minilening gelden meerdere algemene voorwaarden. U moet op het moment van het aangaan van de lening 21 jaar zijn en u kunt de lening niet aangaan als u failliet bent of de lening niet kunt terugbetalen. U moet in Nederland wonen en handelingsbekwaam zijn.

Lees verder