Wat is een debetkaart?

Een pinpas biedt gemak bij online aankopen en aankopen in fysieke winkels. De kaart voegt niet voor iedereen waarde toe.

Een debetkaart is het beste te vergelijken met een creditcard. Het grote verschil is dat je je pinpas moet opwaarderen. Het is eigenlijk een prepaid creditcard. De kaart is een officiële betaalmethode die wordt geaccepteerd, waar je ook met Mastercard kunt betalen. Met een pinpas kunt u ook geld opnemen met uw pincode.

Voorladen

Een groot voordeel ten opzichte van een creditcard is dat een debetkaart vooraf moet worden belast. creditcard werkt andersom, je geeft eerst geld uit en laadt later op. Zolang er geld op de debetkaart staat, kunt u met de kaart betalen. Je kunt dus geen schulden maken. U kunt een kaart kopen bij Viabuy. Na aankoop moet de kaart eerst geactiveerd worden. Na activatie kun je opwaarderen. U kunt geld op de kaart storten met een overboeking vanaf een bankrekening. Ook hiervoor kunt u contact opnemen met Primera.

Pinpas is ook mogelijk met BKR registratie

Een pinpas is ook te vergelijken met een portemonnee. Je moet geld op de kaart zetten. Als het geld eenmaal is uitgegeven, heeft de kaart geen functie meer. Een debetkaart vereist daarom geen kredietcontrole. Consumenten die geen creditcard kunnen krijgen hebben daarom de mogelijkheid om bij het registreren bij het BKR gebruik te maken van een debetkaart. Bij het aanvragen van een pas is toegang tot het BKR-register niet nodig. Een voorwaarde is dat je minimaal 18 jaar oud moet zijn en in de EU woont.

Veilig geld storten met een gratis online account

U kunt uw creditcard en kaart online beheren. U kunt ook gemakkelijk geld storten op een bankpas met uw account. De kaart is niet gekoppeld aan uw bankrekening. Daarom zijn uw bankgegevens beschermd.

Wat is de meerwaarde van een pinpas?

Voor de meeste mensen voegt deze kaart niets toe. Waarom liet je geld door zo’n kaart stromen? Je kunt toch ook gewoon een pinpas van je betaalrekening gebruiken? De kaart is handig in bepaalde situaties. Aan personen onder financieel toezicht kan een pinpas worden verstrekt. Het benodigde bedrag wordt wekelijks op de kaart gestort, bijvoorbeeld voor boodschappen. Zodra het tegoed is opgebruikt, kunnen er geen betalingen meer worden gedaan.

Een andere mogelijkheid is om de kaart te geven aan uw kind dat nog niet oud genoeg is om een ​​eigen pinpas te krijgen. Als ze bijvoorbeeld naar de bioscoop gaan, kun je ze een pinpas geven met een creditcard van €30. Bij verlies is de schade beperkt doordat het tegoed beveiligd is met een pincode. Als u uw pinpas kwijtraakt, zijn de gevolgen groter. Zelfs zakgeld kan op deze manier worden gegeven. Ze kunnen ook online tegoed besteden.

Een debetkaart gebruiken bij het opvragen van creditcardgegevens

Online gebruikers worden steeds vaker gevraagd om uw creditcardgegevens. Het verstrekken van deze informatie kan gevaarlijk zijn. Door gebruik te maken van een pinpas kunt u hoge kosten voorkomen. Zodra het tegoed is opgebruikt, wordt de opname stopgezet.€