Wat is de beste manier om te sparen en hoe kom je snel aan geld?

Wat is de beste manier om geld te besparen en hoe krijg je snel extra geld als het te lang duurt om te sparen? Het is altijd handig om wat spaargeld te hebben. Niet alleen voor grote aankopen, maar ook als buffer als je onverhoopt geld nodig hebt. In de praktijk blijkt sparen vaak lastig, zeker als je in totaal wat meer wilt sparen. Gelukkig zijn er veel handige tips die sparen makkelijker en soms zelfs leuker maken. Als u weinig geld heeft, kan het moeilijk zijn om snel aan geld te komen. Je kunt natuurlijk (bij)werk zoeken, maar dan duurt het vaak even voordat je betaald krijgt. Gelukkig zijn er veel andere manieren om in korte tijd extra geld te verdienen.

Het is moeilijk om op te slaan

Het maakt niet uit voor welk bedrag en waarvoor je wilt sparen, sparen kan enorm moeilijk zijn. Als mensen veel geld op hun bankrekening zien, is het meestal aantrekkelijker om er iets leuks mee te doen dan om het gewoon te laten staan. Sommige besparingen kunnen echter zeer nuttig zijn. Stel dat je je baan verliest, als je extra geld op de bank hebt staan ​​voor noodgevallen, dan ben je achteraf heel blij dat je gespaard hebt. Ook als je een grote aankoop wilt doen, zoals een auto, helpt het om een ​​bedrag opzij te zetten. Sparen kan lastig zijn, maar de onderstaande tips helpen je op weg.

Maak een budget voor jezelf

Maak een rapport van wat u elke maand uitgeeft. Schrijf op wat echt nodig is, welke extra kosten je wilt maken en tel alles bij elkaar op. Gebruik dit rapport meteen om te zien waar u kosten kunt besparen. Dingen die gemakkelijk te snijden zijn, zijn dingen als eten en drinken onderweg of veel extra kleding. Het bedrag dat u van uw inkomen overhoudt, kunt u maandelijks sparen, zodat u dit bedrag met uzelf kunt afspreken als spaarbedrag.

Voeg uw spaarbedrag toe aan uw maandelijkse betalingen

Denk na over het bedrag dat u minimaal elke maand wilt sparen. Tel dit bedrag op bij uw maandlasten zoals huur, gas/water/elektra of verzekeringen. Hierdoor zullen je maandlasten iets hoger zijn, maar als je het een tijdje doet, raak je eraan gewend en hoort de besparing erbij. Na een tijdje zul je merken dat het sparen automatisch gaat en dat je elke maand een kleiner bedrag aan spaargeld mist.

Open een spaarrekening

Als je elke keer dat je naar je bankrekening kijkt een groot bedrag ziet, is het aantrekkelijker om dat bedrag uit te geven. Als je een spaarrekening opent waar je je spaargeld op zet, dan zie je dit bedrag niet elke keer en kan het lijken alsof je dit geld niet hebt. Als je het niet kunt zien, zal het minder verleidelijk zijn om geld uit te geven. Een spaarrekening heeft ook als voordeel dat je rente krijgt over het bedrag dat je spaart, op termijn heb je meer geld dan waarmee je begon! Een ander voordeel is dat u niet het risico loopt dat uw spaargeld wordt gestolen of anderszins verloren gaat.

Bekijk spaartarieven en opties

Als u geld wilt besparen, oriënteert u zich dan op verschillende banken. De spaarrente kan variëren afhankelijk van de bank en het type rekening. Het komt vaak voor dat je door geld voor een langere periode te blokkeren een hogere of stabielere spaarrente krijgt, je moet het natuurlijk wel kunnen betalen. Kijk welke spaarrekening voor u het meest geschikt is en waar u de meest aantrekkelijke rente krijgt, en open daar uw spaarrekening.

Denk aan je doel

Als je aan het sparen bent voor een mooie grote aankoop zoals een auto of vakantie, houd daar dan rekening mee als het moeilijk wordt om geld opzij te zetten. Het is op dit moment misschien niet leuk om geld opzij te zetten zodat u het niet kunt uitgeven, maar bedenk hoe blij u zult zijn met uw auto of vakantie. Bij veel banken kun je ook een doel stellen voor internetbankieren, zodat je altijd kunt zien waarvoor je spaart en hoe ver je bent gekomen.

Duurt sparen te lang?

Als je gaat sparen duurt het natuurlijk even voordat je een mooi bedrag hebt. Soms wil je snel een kleiner bedrag incasseren en heb je maanden of jaren geen tijd om te sparen.

Onderstaande tips kun je gebruiken als je snel wilt bijverdienen bovenop je reguliere inkomen of als je helemaal geen inkomen hebt en wat geld wilt verdienen. Dit extra inkomen kun je voor van alles gebruiken, maar natuurlijk ook om gaandeweg meer te sparen. Helaas is het bijna onmogelijk om in een zeer korte tijd heel rijk te worden met heel weinig moeite, onderstaande tips zijn eigenlijk gewoon voor een beetje extra inkomen. Met onderstaande tips kunt u de kleine bedragen die u ontvangt ook sparen tot een groter bedrag.

Verkoop je oude spullen

Vaak heb je veel spullen in huis die je eigenlijk niet meer gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan uw oude kleding die u niet meer draagt, of het speelgoed waar uw kinderen niet meer mee spelen. Maak duidelijke foto’s van de items die je gaat verkopen en verkoop ze op een site als Marktplaats. Als je duidelijke foto’s hebt, je producten van goede kwaliteit zijn en je geen te hoge prijs vraagt, kun je hier heel goed je spullen verkopen. United Wardrobe is erg kledingvriendelijk, dus als koper ben je altijd zeker van je betaling. Als je veel kleding (of spullen) hebt of niet online wilt verkopen, kun je ook een stand huren in de IJ-hallen. Deze winkel in Amsterdam is erg populair bij koopjesjagers en liefhebbers van vintage kleding. U kunt een stand huren in de IJ-hallen via internet op de website van de IJhallen.

zelf iets maken

Kun je zelf iets goeds maken? Gebruik deze dan. Als je bijvoorbeeld zelf mooie kleding kunt maken, meubels kunt timmeren of heerlijke taarten kunt bakken, kun je het beste om geld vragen. Promoot jezelf via social media en je zult zien dat je best veel kunt verkopen.

Artikelen schrijven

Artikelen schrijven voor sites als InfoNu is een leuke en leerzame manier om geld te verdienen. Deze manier van bijverdienen gaat niet zo snel omdat je artikelen eerst een stukje moeten lopen. Het is echter een goede manier om extra inkomsten te verdienen omdat de artikelen op internet blijven staan ​​en uw inkomsten blijven stromen zolang u na het schrijven van het artikel niets hoeft te doen. Het is echter verstandig om af en toe te controleren of uw artikelen nog up-to-date zijn en indien nodig aan te passen. Het geld dat met InfoNu wordt ontvangen, kan elke maand worden uitbetaald als u de betalingsdrempel van 70 euro bereikt. Je kunt er ook een manier van besparen. Je kunt de uitbetalingslimiet zelf verhogen tot bijvoorbeeld 100 euro. Zo worden elke keer dat je weer 100 euro hebt gespaard, alleen je verdiensten op je rekening bijgeschreven.

Samenvatten

Je kunt ook online extra geld verdienen met samenvattingen van studieboeken. Je kunt samenvattingen van je studieboeken verkopen aan andere studenten, vooral op Stuvia en StudentsOnly. Als je vlak voor de tentamenperiode een samenvatting maakt van een populair boek, kan dat al snel een aardig bedrag opleveren. Let op: Bij StudentsOnly draag je het auteursrecht over als je een abstract verkoopt aan de site, dus je kunt dat abstract niet meer verkopen aan een andere site.

Verkoop je oude studieboeken

Heb je studieboeken of studieboeken die je niet meer gebruikt? Verkoop het dan! Op Marktplaats en Bol.com kun je een mooi percentage van de nieuwprijs van je boeken krijgen.

Lees verder