Wat is Bitcoin?

Bitcoin is het nieuwe elektronische geld voor internet: betalen met gratis open source software gaat net zo snel en gemakkelijk als het versturen van een e-mail. Technisch veiliger dan internetbankieren en stabieler dan de euro.

Wat is Bitcoin?

Bitcoin is vrij beschikbaar
valuta’s
die veel van de voordelen van traditioneel stabiele waarden zoals edele metalen combineert met moderne technologische vooruitgang. Bitcoin is een communicatiemiddel voor het uitwisselen van geldwaarden met andere mensen. Wat e-mail is voor elektronische berichten, is Bitcoin voor geld.

Elke dag nemen we goederen, diensten en waarden als vanzelfsprekend aan
geld
gebruiken. Het is ook de standaard voor de meesten van ons op internet. Maar tot nu toe ging het nog gepaard met kosten, lange wachttijden voor bankoverschrijvingen en andere obstakels, die in een tijd van razendsnelle gegevensoverdracht en vrijwel onbeperkte opslagruimte lijken op overblijfselen uit vervlogen tijden.

Waarom Bitcoin?

Bitcoin is fundamenteel anders dan eerdere elektronische betalingssystemen

Veel elektronische valuta’s en betalingssystemen hebben geprobeerd een aantal van de bovenstaande problemen op te lossen. Bitcoin is niet zomaar een systeem in deze lijn, maar is fundamenteel nieuw en anders. Sommige betalingsexperts gaan zelfs zo ver om te zeggen dat niets meer hetzelfde zal zijn met Bitcoin.

Het is een nieuw digitaal product dat slechts eigendom kan zijn van één Bitcoin-lid. En het maakt het hele netwerk veilig. Binnenkort werkt het niet alleen als elektronisch betaalmiddel in de winkel, maar ook als investeringsmiddel, als betaalmiddel of gewoon zoals het al is: een dienst voor gratis overboekingen in een paar seconden.

Bitcoin is de nieuwe gratis valuta. zoals ze noemen
Bitcoin
gaat terug naar zijn wortels en werpt een heel nieuw licht op fundamentele vragen als: Weet je wat geld werkelijk is? Bitcoin helpt deze en andere vragen te verhelderen en geeft soms verrassende nieuwe antwoorden. Daarbij worden eeuwenoude economische waarheden bevestigd en in onze moderne tijd gebracht, voorzien van moderne mogelijkheden.

Bitcoin vergeleken met huidige vormen van geld

Bitcoin is niet alleen nieuw in vergelijking met eerdere betalingssystemen op internet, maar ook ten opzichte van de meeste andere vormen van geld die tegenwoordig beschikbaar zijn:

Bitcoin wordt gekenmerkt door een peer-to-peer concept

Bitcoin is een peer-to-peer valuta. Peer-to-peer betekent dat geen enkele centrale autoriteit het nieuwe geld uitgeeft of bemiddelt bij transacties. Deze taken worden gezamenlijk beheerd door het netwerk, de leden.

Het concept van peer-to-peer wordt ook steeds meer in de wereld waargenomen
uitlenen
In de vorm van P2P-krediet, waar individuen die geld nodig hebben het rechtstreeks van andere individuen op kredietplatforms kunnen lenen zonder tussenkomst van een bank.

Andere voordelen of kenmerken van Bitcoin