Wanneer is het juiste moment om aandelen te kopen?

Wanneer is de beste tijd om aandelen of beleggingsfondsen te kopen? Als het tarief zo ​​laag mogelijk is, zal iedereen zeggen. Alleen dan kun je bepalen wat het beste instappunt is geweest. Wacht je al jaren op het juiste moment? Er is een eenvoudige methode om ervoor te zorgen dat u gemiddeld een lage aanschafprijs betaalt.

De aandelenmarkt kent hoogte- en dieptepunten

Iedereen die de aandelenmarkten door de jaren heen heeft gevolgd, weet dat er periodes zijn waarin het ene record na het andere wordt bereikt en de prijzen op all-time highs staan.

Maar daartussen zitten ook crashes, waardoor beleggers in korte tijd een aanzienlijk deel van hun vermogen zien verdampen.

Wat is het juiste instapmoment?

Als u terugkijkt op de afgelopen jaren, kunt u precies zien wanneer u het beste aandelen of beleggingsfondsen had kunnen kopen. Maar dat werkt niet voor jou omdat de uitwisseling duidelijk geen bestellingen in het verleden accepteert.

Kranten, tijdschriften en boeken worden geschreven over beleggingen. Er zijn talloze financiële websites op internet en ook banken geven op verzoek advies aan hun klanten.

Niemand kan echter met zekerheid zeggen of u nu moet instappen of nog even moet wachten.

Een regelmatige storting van een vast bedrag zorgt voor een lage gemiddelde aankoopprijs

Gelukkig is er een methode die ervoor zorgt dat je gemiddeld een lage aanschafprijs betaalt. U stort regelmatig, bijvoorbeeld elke maand, een vast bedrag.

De gemiddelde prijs die u dan betaalt voor de aandelen of participaties in beleggingsfondsen is lager dan het gemiddelde van de verschillende prijzen waartegen de aankoop is gedaan.

Een voorbeeld kan dit verklaren. Maandelijkse borg 300 euro.

In totaal kocht je dus 55 aandelen voor €900, wat neerkomt op een gemiddelde prijs van €16,36. Dit terwijl de wisselkoers op het moment van je aankoop gemiddeld 20 euro was. Als u elke maand hetzelfde aantal aandelen had gekocht, zou u gemiddeld € 20 per aandeel betalen in plaats van € 16,36.

De truc is dat je met een vast bedrag per maand veel aandelen koopt als ze goedkoop zijn en een beetje als ze duur zijn.

Lees verder