Waarom sommige mensen met schulden altijd in de schulden blijven

Mensen die slecht met geld omgaan, zullen hun hele leven geldproblemen hebben. Mensen met een hoog inkomen met een gat in hun arm kunnen nog makkelijker in grote problemen komen dan mensen met een laag inkomen.

Iemand die veel verdient, past zijn leven daarop aan. Het kleine appartement wordt verkocht en er wordt een duurdere tussenwoning gekocht. Op termijn blijkt het zelfs mogelijk om met het huidige inkomen een twee-onder-een-kap woning in een nieuwe wijk te kopen, dus de woning weer verkopen en weer verhuizen. Dit is normaal voor huiseigenaren. Als gevolg hiervan stijgen de maandelijkse kosten naarmate het inkomen stijgt. Hier is niets mis! Het probleem komt van mensen die erover nadenken. Mensen die van dag tot dag leven, geven hun geld uit zonder na te denken over de gevolgen voor morgen.

Geldbeheer

De waarde van geld moet op jonge leeftijd worden geleerd. Kinderen moeten weten dat ze voorzichtig moeten zijn met geld. Ze moeten niet denken dat er altijd geld beschikbaar is. Als het zakgeld eenmaal is uitgegeven, is het niet meer mogelijk om geld uit te geven. Aan de andere kant moeten ze ook leren dat het niet alleen om geld gaat.

In de praktijk blijkt vaak dat ouders, die zich altijd zorgen maken over geld, hun stijl van omgaan met geld ook onbewust doorgeven aan hun kinderen. Vaak maakt het niet uit hoeveel het inkomen is. Er zijn schuldenvrije gezinnen die moeten rondkomen van een bijstandsuitkering. Aan de andere kant zijn er gezinnen die meer dan $ 5.000 per maand aan netto-inkomen verdienen, maar enorme schulden hebben waar ze niet uit kunnen komen.

Voorschot nemen op toekomstig inkomen

Bedragen die nog moeten komen, lopen een groot risico. Zo kan het nemen van een voorschot voor vakantiegeld leiden tot een tekort. In maart sluiten ze een lening af voor dure luxegoederen met het idee dat terug te betalen met vakantiegeld. In de praktijk zal echter blijken dat eind mei het vakantiegeld toch besteed wordt aan een ongeplande vakantie. Met andere woorden, de lening blijft bestaan ​​en er worden de komende maanden extra kosten gemaakt in de vorm van rente en aflossing.

Volgen

Door gebrek aan transparantie en gemak zijn veel schulden ontstaan. Een dure aankoop betalen met een creditcard is makkelijk, maar je moet er wel rekening mee houden dat je het bedrag op tijd terugbetaalt. Dit wordt gedaan zodat u geen hoge rentelasten hoeft te betalen. U moet ook duidelijk zijn over wat u per maand ontvangt en wat er elke maand uitgaat. Zodra de uitgaven te hoog zijn voor de inkomsten, is actie geboden.

Leren van fouten

Als er eenmaal schulden zijn gemaakt, is het moeilijk om er weer uit te komen. In een noodgeval kun je misschien bij je ouders of andere familie of vrienden aankloppen. Het is op zo’n moment belangrijk om te beseffen waardoor de schuld is ontstaan ​​en daar in de toekomst van te leren. Je moet het probleem oplossen en zorgen voor het spaarvarken voor de toekomst. Alleen zo kunnen in de toekomst grote tegenslagen worden opgevangen. Er kan worden aangenomen dat er nog een mislukking zal zijn.€