Waarom is passief inkomen beter dan actief inkomen?

Het grote verschil tussen rijke en arme mensen? Arme mensen moeten werken voor hun geld en rijke mensen moeten voor hen werken. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een passief inkomen kunt verdienen en waarom dit beter is dan een actief inkomen.

Wat is het verschil tussen passief en actief inkomen?

Actief inkomen is inkomen waarvoor u moet werken. Elke dag vroeg opstaan ​​om te gaan werken zorgt voor een actief inkomen. Mensen met gespecialiseerde banen hebben vaak nog het potentieel voor aanzienlijke loonsverhogingen tijdens hun loopbaan. Voor laagopgeleiden, cao’s die werken en weinig doorgroeimogelijkheden hebben, blijft het besteedbaar inkomen vaak ongeveer gelijk. Als dit een prospect is waarmee u zich kunt identificeren, stop dan nu met lezen. Dit artikel is ideaal voor degenen die niet streven naar de eindeloze plicht van de 40-urige werkweek.

Passief inkomen is eigendom waarvoor geen vergoeding wordt ontvangen. Een voorbeeld hiervan is het ontvangen van winstuitkeringen uit beleggingen of rentebetalingen van een spaarrekening.

Hoe een passief inkomen krijgen?

Er zijn veel verschillende manieren om passief inkomen te genereren. Voorbeelden zijn beleggen in aandelen of onroerend goed of een spaarrekening met een redelijke rente. Andere manieren om passief inkomen te genereren zijn bijvoorbeeld inkomsten uit een website waar advertentieruimte kan worden verkocht.

Het belangrijkste is dat uw geld voor u werkt. 10.000 euro beleggen in aandelen met een dividendrendement van 5% levert jaar na jaar 500 euro op. Als deze inkomsten vervolgens worden herbelegd, groeien de inkomsten veel sneller. Na 20 jaar is het jaarinkomen van deze ene investering al meer dan 1300 euro.

Meer inkomsten dan uitgaven

Het belangrijkste om te onthouden bij het verzamelen van grote bezittingen is dat de inkomsten altijd hoger moeten zijn dan de uitgaven. Veel mensen zeggen tegen zichzelf dat het voor hen onmogelijk is. Ze verzinnen allerlei excuses om te rechtvaardigen dat ze elke maand al hun geld uitgeven, terwijl de realiteit heel eenvoudig is: om meer geld te hebben, moet je minder uitgeven of meer verdienen. Het hoeven geen enorme bedragen te zijn, zolang er maar een beetje geld over is per maand. Zelfs een relatief laag rendement van 5% per jaar geeft een vermogen van meer dan 40.000 euro na 20 jaar, als er maar 100 euro per maand wordt gespaard, terwijl er in die tijd slechts 24.000 euro is geïnvesteerd. Na 30 jaar sparen staat de teller al op bijna 80.000 euro. Het genereert een inkomen van 4000 euro per jaar.

Schulden zijn het tegenovergestelde van investeringen

De grootste bedreiging voor een gezonde financiële situatie zijn schulden. Het heeft geen zin om tegen een paar procent rente geld op een spaarrekening te zetten, als je tegelijkertijd een hogere rente moet betalen om de schuld af te lossen. Schulden mogen alleen ontstaan ​​als er geen andere oplossing is. Lenen voor zaken als een bank of een nieuwe tv is een van de domste dingen die je kunt doen. Als je geen geld hebt voor een nieuwe tv, is het misschien beter om de oude te houden of een gebruikte te kopen. Deze eenvoudige levenswijsheden worden vaak vergeten.

Conclusie:

Hoewel het voor velen moeilijk zal zijn om veel geld op te halen, is het zelfs met een klein bedrag per maand mogelijk om aanzienlijke inkomsten uit investeringen te verdienen. Door elke maand een klein deel van uw maandinkomen opzij te zetten, heeft u over enkele decennia beleggingsinkomsten die u kunt gebruiken om minder te werken of eerder met pensioen te gaan.€