Waarom beleggen in aandelen?

Ook in 2021 en 2022 belegt u in aandelen op de beurs om een ​​hoog rendement op uw vermogen te behalen. U kiest ervoor om in aandelen te beleggen vanwege het potentieel voor een veel hoger rendement dan een gewone spaarrekening. De waarde van een aandeel is gebaseerd op de verwachte winst, dus als aandeelhouder profiteer je direct van de winst die het bedrijf maakt. U belegt zelf online of kiest een bank die voor u belegt. Je kiest opties, trackers, turbo’s, sprinters, sprinters, acties. Er zijn veel mogelijkheden om succesvol te beleggen, maar het is nooit zonder risico. Daarom moet ook dit risico redelijk worden afgedekt en beperkt. Saxo Bank (Binck), DeGiro of Lynx hebben veel beleggingsinstrumenten beschikbaar om goede investeringen te doen. Je moet bijna investeren vanwege TINA, nietwaar?

Daarom beleggen in aandelen in 2021 en 2022

Tina

TINA is ook geldig in 2021, deze afkorting betekent Geen alternatief, er is geen alternatief voor beleggen. Waarom, want de spaarrente is laag. Iedereen kan veel geld verdienen op de aandelenmarkt, veel meer dan op een spaarrekening. In 2022 kan de rente stijgen en is er mogelijk een alternatief. Maar zelfs dan, door de jaren heen, lijken aandelen een veel hoger rendement te bieden dan het aanhouden van een spaarrekening. Dus beleggen in aandelen is in veel gevallen de juiste keuze. Het is echter verstandig om de voorraad elke keer dat u binnenkomt te controleren om te zien of deze te duur is, omdat aandelenkoersen in golven bewegen en niet alleen stijgen. Een uitbraak van een virus zoals corona kan een flinke impact hebben op de aandelenkoersen.

Zelf beleggen in aandelen op de beurs bij Binck, DeGiro of Lynx

Als het niet goed gaat met de aandelenmarkt, kunnen mensen altijd redenen bedenken waarom ze niet in de aandelenmarkt zouden moeten beleggen. En als de aandelenmarkt omhoog gaat, praten alle media erover, en iedereen, zelfs in het kamp, ​​weet dat succesvol beleggen hoge rendementen betekent. De gouden regel is dat je niet meer moet riskeren dan je aankunt. Dan kan het tegenvallen, maar in de meeste gevallen is de return on investment veel hoger.

De beurs gaat op en neer, profiteer hiervan door anticyclisch te beleggen (tegen de trend in)

U hoeft niet meer alleen geld te verliezen als de AEX-aandelenindex daalt, er zijn in 2021 en 2022 allerlei manieren om uw aandelenportefeuille ook bij koersdaling goed te beschermen en zelfs bij koersdaling te profiteren en er tegen in te gaan . Denk aan beschermende constructies met:

Met deze producten kunt u ook anticyclisch handelen door op het juiste moment long of short te gaan. Laat uw portefeuille niet onbedekt liggen, maar bescherm deze tegen overmatige schommelingen op de aandelenmarkt en profiteer zelfs van die schommelingen. Degenen die weten hoe ze aandelen moeten kopen terwijl bijna niemand ze wil, zijn vaak dikke kopers. De truc is om een ​​aandeel op een dip te kopen, maar je moet natuurlijk wel zeker weten dat je te maken hebt met een bedrijf met een groot winstpotentieel.

Waarom beleggen in aandelen?

Wie zijn vermogen spreidt, kiest niet alleen voor een veilige spaarrekening, maar belegt ook in aandelen, obligaties en vastgoed. Wie spaart voor zijn pensioen, redt het niet alleen met een lage spaarrente, maar zal ook moeten investeren. Daarom gaat u investeren. Weet altijd dat beleggen niet zonder risico is en dat de bescherming en veiligheid van een goede beleggingsportefeuille prioriteit heeft. Beleggen is dus jezelf spreiden en niet meer risico nemen dan je je kunt veroorloven. Uw beleggingskeuze moet passen bij uw beleggersprofiel.

Investeren, maar wat investeren in 2021 en 2022?

Er zijn veel investeringen mogelijk, u kunt bijvoorbeeld beleggen in:

Wanneer u in aandelen belegt, belegt u in een specifiek bedrijf. Als aandeelhouder wilt u een bedrijf met een hoog rendement, hoge dividenduitkeringen en een snelle groei van de prijs per aandeel. Omdat deze investeringen zoveel geld kunnen opleveren. We moeten niet alleen naar Nederland kijken, maar vooral naar ontwikkelingslanden. Terwijl de westerse wereld en de EU regelmatig in de problemen komen, haasten ontwikkelingslanden met een achterstand de rest van de wereld mee. De kunst is om regelmatig de ontwikkeling van uw aandelen en hun winstkansen te monitoren en indien nodig over te stappen op een andere belegging, want in een dynamische wereld hebben we gewonnen en de winstkansen veranderen voortdurend. En natuurlijk kun je niet alles zelf regelen, maar daar zijn banken voor.

Conclusie, hoe te beleggen?

Wie op zoek is naar rendement, zoekt naar goede aandelen. Het kunnen ook aandelen zijn die op dit moment niet zo populair zijn, maar een geweldige toekomst hebben. Zoek ook een goede adviseur die weet wat beleggen is en aan wie u een succesvolle belegging kunt overlaten. Er zijn ook veel goede beleggingsfondsen of beleggingsvehikels zoals trackers of ETF’s. Ze laten regelmatig zien dat hoge rendementen toch mogelijk zijn zonder al te veel risico.

Lees verder