Waar zijn de snelheidscontroles op de weg?

Een snelheidsboete wil je natuurlijk niet. Bescherm jezelf. Op internet vindt u verschillende sites om snelheidscontroles te omzeilen en verkeersboetes te vermijden. Zorg ervoor dat u weet waar de bedieningselementen zijn. Gebruik de snelheidscamera-app tegen digitale snelheidscamera’s of andere apps. Niet dat je met deze wetenschap hard en gevaarlijk op de andere wegen moet rijden, maar de waarschuwing telt als twee. En het kan u veel geld besparen.

Weet waar de snelheidscontroles zich op de weg bevinden

Of wil je weten waar tegenwoordig flash drives worden gebruikt, waar de politie controleert en waar je daardoor snel een boete riskeert? Dat kan, want er zijn verschillende websites op internet die waarschuwen voor snelheidscontroles op de weg. Er zijn in ieder geval drie websites en meerdere apps waarmee je veel boetes kunt vermijden door je gedrag aan te passen en een andere route te kiezen.

Hieronder volgt een korte toelichting op deze sites.

Flitsservice.nl

Radarcontroles en snelheidscamera’s worden dagelijks geüpdatet op zowel snelwegen als regionale wegen. Daarnaast worden alle flitsende kentekenplaten van radar en videocamera’s vermeld. Er zijn verschillende mobiele elektronische diensten (wap, pda, i-mode, e-mail, sms). Als er iets misgaat, is het altijd interessant om de juridische artikelen op de site te lezen.

flash.net

Deze site geeft een overzicht van alle flitspalen en sectiecontroles in ons land. Op de website staat ook de maximumsnelheid. Door op de locatie van een sectiebediening te klikken, krijgt u meer informatie over waar de bediening zich bevindt. Een kaart van Nederland op de site is erg handig, deze geeft de relevante plaatsen aan zodat je van tevoren kunt plannen hoe je het beste kunt rijden en waar je sowieso op moet letten. De kaart toont ook alle locaties met snelheidscamera’s in een bepaalde provincie. Ook hier krijg je veel meer informatie over de betreffende plaats als je klikt op

Flitsers.nl

Deze website bevat uitgebreide informatie over inspectieplaatsen (sectie inspecties en snelheidscamera’s). Daarnaast worden sectiecontroles weergegeven die niet actief zijn. Je kent wel het beheer van het gedeelte waar je langzamer rijdt (wat overigens verstandig is), maar waar de metingen niet relevant zijn.. Er wordt veel flash-informatie genoemd, aangevuld met allerlei foto’s.

Controleer de verkeersleiding en vermijd boetes

Informatie over (aanstaande) verkeerscontroles is ook vaak te vinden op websites die niet gespecialiseerd zijn op dit gebied. Onder andere de volgende sites zijn interessant:

Blokkeer snelheidscontroles, snelheidscamera’s en snelheidsovertredingen

Weet waar je kunt testen en vooral gebruik het. Vermijd snelheidscontroles indien mogelijk, omdat boetes en boetes voor te hard rijden hoog zijn. Steeds vaker is het mogelijk om de boete in termijnen te betalen, maar waarom krijg je nog een boete als je weet waar je tegen een lamp kunt aanlopen. Verkeerspolitie controleert ook VARAS-feiten (Vaak gepleegde domme dingen, Plezier, Rood licht, Alcohol en drugs en Snelheid trouwens). Let dus goed op, de boetes kunnen erg hoog zijn, wat nog een reden te meer is om waakzaam te zijn.

Lees verder