Waar moet je op letten bij het online kopen van goud?

Als het gaat om het grote geld, zoals het kopen van goud, gouden munten of baren, moet je heel voorzichtig zijn. Vooral online prepaid-transacties zijn fraudegevoelig.

Oplichters aantrekken met goedkope aanbiedingen

In de goudhandel, zoals overal als het om geld gaat, zijn er oplichters. Ze profiteren van de menselijke hebzucht. Want wie kan een aantrekkelijk aanbod weerstaan, ook al is het totaal onrealistisch?

Goud en zilver kunnen veilig op internet worden gekocht, maar u moet niet de fout maken om in de val te lopen van schijnbaar goedkope aanbiedingen van oneerlijke verkopers.

Goud, een winstgevende handel, ook voor online oplichters

Handelen in goud en andere edele metalen hangt over het algemeen af ​​van eerlijkheid en discretie. Fraudeurs kunnen in deze omgeving niet lang overleven. En dat is bij online handelen niet anders.

Maar in onze tijd van moderne technologie is het voor fraudeurs geen probleem om websites te kopiëren, zich voor te doen als dochterondernemingen van gerenommeerde goudhandelaren en geld naar rekeningen over de hele wereld te sluizen met de hulp van nietsvermoedende witwassers. Zodra de frauduleuze site wordt afgesloten, wordt een nieuwe kloon geactiveerd en gaat het bedrijf gewoon door.

Wat u moet weten als u online goud koopt?

Hoe werken malafide goudhandelaren?

Als u een van de volgende feiten tegenkomt, moet u extra op uw hoede zijn bij het kopen van edele metalen:

Handige tips voor online goud kopen