Vragen die geld besparen

De enige manier om geld te besparen is door minder geld uit te geven. Het is ook de gemakkelijkste manier om geld te besparen. Of u meer kunt verdienen, hangt ook af van de economische situatie. De besparingen zijn veel meer aan jou. Je hoeft niet meer elke euro die je spaart te verdienen.

Opmerking

Deze tips zijn louter informatief en er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Elke persoonlijke situatie is anders. U blijft zelf verantwoordelijk voor uw financiële keuzes. De Nibud-website (www.nibud.nl) is een goede informatiebron. Vraag bij problemen hulp aan gekwalificeerde en betrouwbare adviseurs.

Koop minder dingen: bespaar geld op de lange termijn

De dingen die u koopt, kosten niet alleen geld op het moment van aankoop. Ze hebben ruimte nodig in je huis en nemen daarom ruimte in beslag. Daarnaast is er veel apparatuur om te onderhouden. Hoe zit het met een verzekering voor al dit plezier? De meeste dingen hebben een beperkte levensduur. Daarnaast verbruiken vooral elektrische apparaten energie. Kijk dus voordat je begint!

Bespaar veel geld: denk na voor elke aankoop

Neem even de tijd om over uw aankoop na te denken voordat u een artikel ophaalt. Wat zegt je gevoel: is dit een goede of slechte koop? De missie van een winkel of verkoper is om je ergens enthousiast over te maken. Als dit apparaat of deze gadget gloednieuw is, vraag jezelf dan af: “Heb ik het ooit gemist?”. Doe jezelf een plezier door altijd 60 seconden de tijd te nemen om jezelf af te vragen of een aankoop goed voelt. Dit zal u op de lange termijn veel geld besparen. Bovendien is elk artikel dat onnodig wordt geproduceerd een belasting voor het milieu.

Bespaar geld: eet voordat je gaat winkelen

Volgens Roy Baumeester in Wilskracht kun je de verleiding minder weerstaan ​​als je honger hebt. Ga dus altijd met een volle maag de deur uit. Neem altijd een flesje water en noodvoorraden mee. Hoe dan ook, het is belangrijk om te weten dat je kwetsbaarder bent als je honger hebt. Als je nog honger hebt als je iets moet kopen: eet iets en ga binnen dertig minuten terug naar de winkel. Deze maaltijd kan u op de lange termijn veel geld besparen.

Sparen, spaarrente en Nibud

Veel mensen rekenen op tien euro per gewerkt uur. Sommigen die worstelen om hun geld hebben zelfs maar vijf euro netto per uur voor elk uur dat ze werken. Stel jezelf de vraag: is dit apparaat of deze aankoop het geld waard en eigenlijk al die uren werk? Is het niet beter om dit geld te sparen? Sparen is makkelijker dan bijverdienen. U hoeft niet elke dollar die u bespaart te verdienen. En ook als de spaarrente niet altijd zo hoog is als je zou willen, heb je in ieder geval een eitje tegen je dorst. Niet voor niets raadt het Nibud aan om een ​​reserve aan te houden.

Spaarvoordelen

Een euro die je niet uitgeeft, is een gespaarde euro. Misschien wilde je al lang wat minder werken. Het kan ook zijn dat je je werk niet meer zo leuk vindt. Hoe hoger je in de pikorde komt, hoe groter de waargenomen stress. Als het je lukt om met minder rond te komen, kun je nu aan het werk gaan waar je echt gelukkiger van wordt. Een andere optie is om simpelweg minder uren te werken. Als je kinderen hebt, hoeven ze niet zo vaak naar de kleuterschool. Het bespaart ook geld. Misschien kun je meer snijden dan je denkt!

Kan ik dit item lenen of huren?

Vaak hebben mensen in uw buurt een gewenst apparaat ongebruikt op zolder staan. Denk bijvoorbeeld aan kinderbedden of bureaus die lange tijd het huis uit zijn. Veel mensen hebben in het verleden dingen gekocht die ze daarna niet meer nodig hadden. Of de bediening van het apparaat is veel ingewikkelder dan de verkoper het heeft gemaakt. Trompet als je iets nodig hebt. Het komt vaak voor dat mensen blij zijn als ze iemand anders kunnen helpen met een overschot. Een andere optie is Marktplaats. Kijk om je heen als je iets nodig hebt. Veel dingen worden aangeboden voor een fractie van de nieuwprijs. Als je iets gebruikt koopt, spaar je ook nog eens het milieu.€