Voordelen van gebruikte artikelen

Om vele redenen wil je niet de volledige prijs betalen voor meerdere items. Gebruikte spullen kopen bespaart u niet alleen geld, maar is ook nog eens goed voor het milieu. Daarnaast kun je, als je over bepaalde kennis beschikt, extra inkomen verdienen door gebruikte spullen te verkopen.

Enkele veiligheidstips

Zorg er altijd voor dat mensen je niet bezoeken. Dit is zeker het geval als je een vrouw alleen thuis bent. Als je ver genoeg of ver weg woont, is het ook niet aan te raden vreemden uit te nodigen. Als je er niet zeker van bent, spreek dan af op een openbare plaats. Dan kun je alsnog bepalen of de koper te goeder trouw is en een geschikt tijdstip afspreken (met extra bekende bezoekers). Een openbare plaats kan zijn: wegrestaurant, bibliotheek, etc. Betaal nooit vooruit als de goederen nog niet zijn afgeleverd. Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, is dat meestal ook zo! Wees voorzichtig bij het dragen van grote hoeveelheden contant geld. Als u vermoedt dat er items zijn gestolen, koop ze dan niet. U kunt ook aansprakelijk worden gesteld als u gestolen goederen aanbiedt of koopt. Pin alleen op het laatste moment. Dan kun je geen geld verliezen of beroofd worden.

De meest voorkomende irritaties

Soms zijn de artikelen die u wilt kopen defect. Controleer de artikelen zorgvuldig voordat u betaalt. Koop dus niet zonder eerst de artikelen goed te controleren. De meest voorkomende irritatie bij verkopers op internet is dat de klant niet op de afgesproken tijd komt opdagen of veel te laat komt.

Gebruikt kopen: het verleden

Vroeger was het een beetje zonde om iets tweedehands te kopen. De oudere generatie, die slechtere tijden had gekend, gaf de voorkeur aan de nieuwe. Een bekend gezegde was: “Ik loop niet in de rotzooi van een vreemde.” Toen jij, als jongste kind in het gezin, je hele jeugd moest doorbrengen met het achterlaten van je broers en zussen, is het geen verrassing dat je iets nodig had dat je zelf had gekocht. De volgende generatie werd wat meer verwend. Als je gewend bent om altijd alles nieuw te krijgen, rust er geen stigma op tweedehands spullen. Dit is ook de reden waarom het kopen en verkopen van gebruikte goederen zo snel van de grond is gekomen.

Kopen en gebruikt: Nu

Waren mensen een paar jaar geleden jaloers op het feit dat een artikel tweedehands werd gekocht, nu is het geen schande om toe te geven dat iets al door iemand anders is gebruikt. Zeker nu er steeds meer aandacht is voor het milieu, is het fijn om te laten zien dat je verantwoord te werk gaat. Het lijkt erop dat nog steeds driekwart van het textiel in de afvalcontainer belandt. Zelfs vodden kunnen worden gebruikt om nieuwe dingen te maken. Dus recycle ze! Bovendien tast gerecyclede kleding de aarde niet aan. De grondstoffen hoeven niet geproduceerd of verbouwd te worden en er komt geen (oneerlijke) arbeid bij kijken. Over het algemeen is het kopen en verkopen van gebruikte artikelen een goede manier om Moeder Aarde te redden.

Geld verdienen met tweedehands

Er zijn veel mensen die hun inkomen aanvullen door gebruikte spullen te verkopen. Sommigen hebben er (misschien uit noodzaak) hun belangrijkste bron van inkomsten van gemaakt. Als je kennis hebt over een bepaald product, kun je het gebruiken om geld te verdienen. Een voorbeeld is iemand die in het zuiden van het land woont. Hij vaart graag en komt regelmatig in Friesland. Gebruikte zeilartikelen zijn nu regelmatig in trek bij booteigenaren in het zuiden en midden van het land. Dus elke keer dat hij het noorden bezoekt, koopt hij gebruikte bedrijven en verkoopt ze met winst door aan mensen die geen lange afstanden willen reizen. Zo heeft hij een mooi bijverdienste!€