Vista hypotheken: voordelige voorwaarden en hypotheekrente

Hypotheekverstrekker Vista Hypotheken is door Rabobank gelanceerd als nieuwe hypotheekverstrekker. Vista Mortgages gaat de concurrentie aan door een aantal zeer gunstige hypotheekvoorwaarden aan te bieden. Een voorbeeld is dat u altijd boetevrij kunt terugbetalen als u het met eigen geld doet. Beginners kunnen er terecht, freelancers met een perspectiefverklaring, wie niet? Vista Mortgages lijkt zich te hebben gerealiseerd dat het niet alleen om een ​​goede hypotheekrente gaat, maar om de kleine lettertjes, de voorwaarden. U koopt immers voor vele jaren een woning en u wilt flexibel zijn.

Een hypotheek afsluiten bij Vista Mortgages

Vista hypotheken als concurrent van Rabobank

Op de hypotheekmarkt heeft de Rabobank een sterke concurrent naar voren geschoven. Vista Hypotheken is een naam, een handelsnaam van Rabobank, maar opereert verder volledig zelfstandig. Deze onafhankelijkheid betekent ook dat de hypotheken niet op de eigen balans van de Rabobank hoeven te worden geplaatst, wat gunstig is voor de bank tegen de achtergrond van Basel 4. Het opstarten van een nieuwe hypotheekbank is geen sinecure en heeft een goede kans van slagen als de hypotheekvoorwaarden en hypotheekrente gunstig zijn. Vista Hypotheken lijkt bij die wensen te passen. Sterker nog, gunstige voorwaarden kunnen ertoe leiden dat een iets hogere hypotheekrente soms gerechtvaardigd is.

Vista Hypotheken hypotheekrentevoet

Kijk voordat u een hypotheek afsluit bij de bank naar mogelijkheden om een ​​lage hypotheekrente te krijgen. Het internet biedt allerlei vergelijkingssites die je hierbij kunnen helpen, een hypotheekadviseur zal je goed adviseren. De hypotheekrentes van Vista Hypotheken blijken in veel gevallen concurrerend te zijn en met lange looptijden vaak lager dan die van concurrenten. Vooral een aantal gunstige hypotheekvoorwaarden is verrassend.

Gunstige hypotheekvoorwaarden bij uw hypotheek

Als je een hypotheek wilt afsluiten, is het verstandig om niet alleen naar de hypotheekrente te kijken, maar ook om de voorwaarden te vergelijken. Er zijn nogal wat banken die de mogelijkheid om uw hypotheek boetevrij af te lossen beperken en hoge boeterentes rekenen als u gedurende het jaar meer aflost. Bij Vista Hypotheken is dat anders:

Belangrijke voorwaarden voor kippenhypotheken

Enkele belangrijke voorwaarden zijn:

Dus geen boete extra restitutie

In de meeste hypotheekakten staat dat je boeterente moet betalen als je in een jaar meer dan 10 of 20% van de hypotheek aflost. Boeterente is voor veel mensen een echte drempel om over te stappen naar een lagere hypotheek, want alle voordelen die je kunt behalen met een lagere hypotheek worden voor een groot deel teniet gedaan door de boeterente van de bank. Soms kan het om vele duizenden euro’s aan boeterente gaan. Goed nieuws, Vista Hypotheken berekent geen boeterente. U kunt zelfs boetevrij tot 100% vooruitbetalen.

Krijg automatisch een lagere hypotheekrente

Banken hanteren hypotheekklassen, wat betekent dat als je een grote hypotheek hebt ten opzichte van de waarde van de woning, de hypotheekrente ook hoger zal zijn. Als u extra aflost of als de WOZ-waarde van de woning stijgt, komt u mogelijk in een lagere renteschijf terecht en betaalt u dus minder hypotheekrente. Nogal wat banken wachten met deze aanpassing tot de rentevaste periode afloopt of tot ze een klacht indienen bij de bank. Bij Vista Hypotheken is dit allemaal overbodig, komt u in aanmerking voor een lagere hypotheekrente omdat u in een lagere risicoklasse zit, dan wordt uw hypotheekrente automatisch aangepast.

Interesse in nieuwbouw

Als u een huis koopt dat nog in aanbouw is, heeft u waarschijnlijk ook een bouwdepot. De hypotheek wordt in termijnen betaald van dit bouwdepot, zodat u de rekeningen van de aannemer kunt betalen. Het is gebruikelijk dat een bouwdepot rente ontvangt over het deel dat nog niet is gebruikt, maar het is minder dan de hypotheekrente die u over uw hypotheek zou betalen. Bij Vista Hypotheken daarentegen is de rentebetaling gelijk aan de rente die je betaalt over de lening en dus nihil.

De laagste hypotheekrente bij een notaris

Op het moment van overdracht van uw woning kan de hypotheekrente in de markt afwijken van de hypotheekrente in uw hypotheekofferte. Ook is het geen probleem als de rente nu lager is dan de offerterente, dan krijg je een lagere rente. Als de rente nu hoger is, wordt de hypotheekrente op het aanbod toegepast.

Welke hypotheek dan?

Welke hypothecaire lening het beste bij u past, hangt af van uw persoonlijke situatie. Je kunt in ieder geval kiezen uit vier hypotheekvormen, waarbij een combinatie van hypotheken ook mogelijk is. De maximale looptijd van een kippenhypotheek is 30 jaar, met uitzondering van een tijdelijke hypotheek, die een kortere looptijd heeft:

Conclusie over het afsluiten van een hypotheek, maar waarmee?

Nieuwe concurrentie op de woning- en hypotheekmarkt is vooral gunstig voor de klant, waardoor de prijs die je voor een hypotheek betaalt kan worden verlaagd of relatief laag blijft en er gunstige voorwaarden kunnen worden onderhandeld. Een goede hypotheekadviseur kan je hierbij helpen, het keuzeaanbod wordt groter en het kan ook zijn dat je bij Vista Hypotheken terecht komt.

Lees verder